Dobré ráno, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
ilustrační foto

Probíhající měsíc leden je a bude plný špičkového korfbalu, smíšeného míčového sportu hraného na vysoké koše podobné basketbalovým, ale bez desky. A korfbalisté SK RG Prostějov se pohybují přímo uprostřed veškerého dění.

O uplynulém víkendu sehráli hned dva zápasy extraligy dospělých ČR 2018/2019. Nejprve v sobotu 5. ledna na hřišti Modrých Slonů Znojmo zvládli nesmírně důležitý souboj 7. kola soutěže, když v přímém duelu o třetí místo porazili tamní výběr YMCA 23:21 (12:9). „Na Znojemáky už si tuhle sezónu věříme, což se projevilo. Podali jsme velice dobrý výkon, zaslouženě vyhráli a udělali velký, možná rozhodující krok k vytouženému zisku bronzové medaile,“ radoval se trenér ergéčka David Konečný.
Neděle 6. ledna pak patřila Korfbalovému dni v Prostějově, který odpoledne tvořily dva extraligové mače za sebou. Úvodní naprosto ovládli obhájci mistrovského titulu KK Brno, jež rozdrtili právě Modré Slony 29:14 (12:10). Následně změřili síly Hanáci s KCC Sokol České Budějovice a v případě triumfu se jim mohli tabulkově přiblížit na rozdíl jediného bodíku, čímž by se reálně zapojili do boje o postup do finále. Místo toho však vůbec nestačili, zrodila se vysoká porážka 12:22 (8:15).
„Na ´Budějky´ máme naopak komplex a vůbec se nám proti nim nedaří. Kvůli lyžařskému kurzu citelně chyběl Petr Galíček, tým bez něho odvedl špatný výkon. Dělali jsme herně nestandardní věci, které nefungovaly, úplně chyběl doskok a hosté byli jasně lepší. Tím pádem máme teď ze třetí pozice bodově daleko směrem nahoru i dolů. A protože do konce soutěže schází už jen čtyři kola, považuji náš bronz za téměř jistou věc,“ konstatoval kouč Konečný s tím, že průběžné pořadí extraligy vypadá následovně: 1. Brno 13, 2. České Budějovice 11, 3. Prostějov 6, 4. Znojmo 2.
Na závěr pro vás máme ještě jednu důležitou zprávu: Prostějov se v termínu 25. až 27. ledna stane dějištěm závěrečného turnaje druhého nejvyššího evropského poháru klubů pod názvem Europa Shield 2019! Domácí kolektiv SK RG se zúčastní jako pořadatel, třídenní klání absolvuje celkem osm družstev z České republiky, Anglie, Německa, Španělska, Portugalska, Maďarska a Slovenska.
Více informací o této významné mezinárodní události korfbalu i výše naťuknutých střetnutích elitní tuzemské soutěže přineseme za týden v příštím vydání Večerníku.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...