Dobré ráno, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

41 skrg_budejoviceDlouhodobě patří do užší republikové špičky, ale ještě nikdy v historii nepostoupili mezi čtyři nejlepší týmy Česka. Další pokus o prolomení této hranice čeká korfbalisty SK RG Prostějov v nadcházející extraligové sezóně 2012/13, do níž vstoupí v neděli 7. října od 16.30 hodin na domácí palubovce haly RG a ZŠ ve Studentské ulici. Soupeřem jsou České Budějovice.

„Samozřejmě bychom moc rádi konečně postoupili do semifinále i v dospělé kategorii, když s mládežnickými výběry se nám poslední dobou daří vyhrávat i tituly. Momentálně však seniorský tým prochází generační obměnou a průnik do elitního kvarteta by tentokrát znamenal velmi příjemné překvapení. Každopádně budeme bojovat,“ slíbil předseda korfbalového oddílu SK RG a jeden z trenérů áčka Jan Mynařík.

Na úvod má hanácké družstvo těžkého soupeře z jihu Čech. „Budějovice v současnosti patří mezi úplně nejlepší mančafty ČR, z minulého ročníku obhajují titul. Zkusíme je zaskočit,“ plánoval Mynařík s pozvánkou sportovním fandům do hlediště. „Česká extraliga bude letos zajímavější hned ze dvou důvodů: za prvé se místo dvojzápasů nově hrává vždy jediné vzájemné utkání a za druhé byla do soutěže mimořádně zařazena slovenská Prievidza. Věřím, že to divákům přinese atraktivní zpestření,“ dodal Mynařík.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...