Dobré dopoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Historie zimních halových turnajů v ženské kopané čítá devět let. Letos se jubilejní desátý ročník bude poprvé konat pod taktovkou Okresního fotbalového svazu Prostějov. „Dohodli jsme se tak se Standou Píchalem, prezidentem FC Kostelec na Hané, pod jehož hlavičkou se devět předchozích ročníků uskutečnilo. Po převedení kosteleckého ženského týmu pod 1.FC Olomouc nebyl nikdo, kdo by se organizace ujal," informoval Večerník Zdeněk Vysloužil, ředitel turnaje.

Myšlenkou převzít organizaci zavedeného turnaje byl nadšený i předseda OFS Prostějov. „Ženský fotbal je na vzestupu, kostelecký turnaj má navíc tradici a dobrý kredit. Rádi bychom na práci kosteleckých organizátorů navázali tak, aby z regionu tato akce nezmizela,“ potvrdil Milan Elfmark, předseda OFS Prostějov.Vytrvat v tradici se podle všeho vyplatilo. Účast na sobotním turnaji slibuje velmi kvalitní ukázku ženského fotbalu. „Startovní listina vypadá velmi zajímavě. Nechybí tradiční účastníci jako Štramberk nebo Nové Sady, přičemž oba kluby už v minulosti slavily prvenství. Premiérově se přihlásily celky ze Slovenska. Družstva MFK Zemplín Michalovce a ViOn Zlaté Moravce tak dodávají turnaji mezinárodní punc. Regionálním želízkem v ohni pak budou fotbalistky Sokola Držovice. Dále startují Líšeň a Troubsko,“ prozradil Zdeněk Vysloužil a pozval diváky do kostelecké haly.„Sejdeme se s holkama v tomto roce poprvé, ale už se na turnaj moc těšíme. Mělo by nás být asi osm, tak si aspoň slušně zahrají. Nejde nám ani tolik o výsledek, přeci jen je to něco jiného než na velkém hřišti, ale o to, aby si hráčky zase ošahaly míč a stmelily partu. Úspěchem bude, když neskončíme poslední,“ usmíval se kouč Držovic Tomáš Jetel.Turnaj začíná tuto sobotu 17. února v 9.00 hodin, přičemž vyřazovací boje by měly začít hodinu po poledni. Finálové utkání bmají nastavený výkop krátce před šestnáctou odpolední. Rozlosování turnaje najdete na www.vecernikpv.cz.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...