Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO+FOTOGALERIE Úterní finále Poháru FAČR ve futsale, kterého se zúčastnil také ex-prostějovský Jan Koudelka, svedlo proti sobě v současnosti dva nejlépe postavené prvoligové týmy. AC Sparta Praha vyzvala největšího giganta tuzemské scény ERA-PACK Chrudim a dlouho živila naději na zisk cenné trofeje, avšak tři minuty před koncem si postavil míč nejlepší střelec hostujícího mužstva Max a ranou kolem hlavy brankáře Cristiana vstřelil vítězný gól Chrudimi.

„Hráli jsme tak, jak jsme měli hrát i v ligovém utkání, které se nám vůbec nepovedlo. Věděli jsme ale, že takové utkání se už opakovat nebude. Klukům nemám co vytknout. Řekli jsme si, že je to utkání o hlavě a o srdíčku a kluci nechali na palubovce maximum," chválil své svěřence kouč Sparty Beni Simitči a navázal: „Možná v začátku zápasu, než jsme vyrovnali, byl ERA-PACK lepší, ale pak jsme byli o něco lepší my. Bohužel jsme ale neměli štěstí, které tyto duely rozhoduje.“Jan Koudelka se v prvním poločase dostal na palubovku hned třikrát, ve druhém to bylo o jedno střídání méně. Ačkoliv to byla mnohem menší porce, než jakou strávili na hřišti jeho hvězdní spoluhráči, přesto se dostal do brankových příležitostí. Nastřelenou přihrávku Beleje horko těžko zasáhl, Cupákovu ránu pak tečoval těsně mimo. Kdyby jej David Drozd nezastavil jen za cenu faulu, mohl se Koudelka řítit sám na Litviněnka. Ten mu také ve druhé půli zneškodnil povedenou střelu k tyči.Úvod Pražanům ale příliš nevyšel. Hned ve třetí minutě se prosadil nestárnoucí Roman Mareš. Vyrovnání přišlo až čtyři minuty před koncem první půle, kdy do střely Diega vložil hlavu Belej a poslal míč za záda bezmocného Litviněnka. Stupňující tlak ale Koudelkovi spoluhráči už využít nedokázali. Druhá půle pokračovala ve vysokém tempu, ovšem šancí k vidění příliš mnoho nebylo. Přeci jen šlo o finále, stav byl v tu chvíli vyrovnaný, mohla rozhodnou maličkost. Blízko k vítězství byla Sparta po střele Beleje, která jen olízla břevno chrudimské svatyně. Když už to spíše vypadalo na remízu v základní hrací době, fauloval nesmyslně Gustavo. K zahrávání přímého kopu se postavil aspirant na nejlepšího střelce nejvyšší soutěže Brazilec Max a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Ani následná power-play už ke kýženému vyrovnání nevedla.„Byli jsme o kousek šťastnější. Nevím, zda je vítězství zasloužené, protože zápas byl nesmírně vyrovnaný,“ přemýšlel dvaačtyřicetiletý český reprezentant Roman Mareš.Chrudim tak potvrdila své postavení na tuzemské scéně,  když ke svým třinácti ligovým titulům přidala už jedenáctý zisk domácího poháru.„Je to škoda, protože si myslím, že jsme na Chrudim měli, ale bohužel to nedotáhli do vítězného konce. Hrál jsem teprve své utkání, druhé místo samozřejmě potěší, každopádně jsme to chtěli vyhrát,“ litoval Jan Koudelka. Ten tak do své sbírky přidal další medaili, tentokrát z futsalového prostředí. Podle jeho slov zatím nejsou indicie, že by měl ve Spartě působit déle, než bylo původně dohodnuto. Svou pouť s největší pravděpodobností zakončí devětadvacátého prosince, kdy je na programu pražské derby.



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...