Dobré odpoledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

futsal ilustracniVětšina týmů hrajících o uplynulém víkendu dovršila poloviny zápasového programu základní části futsalu (sálové kopané) v prostějovském regionu. Jak v 1. tak i v 2.A třídě nelze hovořit ještě o konkrétním týmu, který by byl jednoznačně pasován do role favorita. Většina družstev má velkou šanci zamíchat kartami v boji o titul, respektive o postup, některá mužstva již o tuto možnost přišly.

2.B třída je v tomto ohledu jasnější, tým z Vrchoslavic bez prohry vévodí tabulce a může již pomýšlet na skupinu o postup do vyšší soutěže pro příští ročník. Zástupci krajského přeboru Relax Prostějov a Indiana Plumlov se utkali v předehrávce šumperské skupiny na palubovce městské haly v Kostelci na Hané. První i odvetný zápas vyzněl zcela jednoznačně pro úřadující krajské mistry Relax Prostějov, kteří tak do nového ročníku vstoupili opět úspěšně.

Šlágrem 1. třídy bylo bezesporu utkání vícemistrů Zavadilky s loni bronzovými Griffiny. O brankářský post oslabení Griffini, kde se nakonec zaskvěl dobrými zákroky Klimeš, vstoupili do utkání aktivněji a chyběl jen krůček, aby se ujali vedení. Po několikerém oťukávání se přeci jen začalo před brankami obou soupěřů jiskřit. Hráči Zavadilky využili dvojího zaváhání soupeře a ujali se dvoubrankového vedení. Pevnou obranou nepouštěli Griffiny do blízkosti brankoviště, ti byli nuceni zkoušet své štěstí z větší vzdálenosti, které však Krejčího v bráně neohrozilo. Ve druhé půli pokračovalo dobývání nepropustné zdi Zavadilky, brankář Krejčí se rozhodně nenudil a také jeho zásluhou držel stále vedení svého týmu. Přeci jen došlo ke zdramatizování, když se po přesné přihrávce Svozila nemýlil Popelka a ještě více nakopl už tak rychlý kolotoč rozjetých Griffinů. Jedna střela střídala druhou, brankář Zavadilky by snad nepustil už ani ránu z kanónu, a tak při power-play Griffinů se přes celé hřiště do odkryté brány trefil hráč Zavadilky, čímž ukončil trápení svého soupeře a dal tak zápasu výslednou podobu – 3:1. I tento triumf vyhoupl tým Zavadilky do průběžného čela tabulky.

V dopolední skupině se představila Jiřina Prostějov, jejíž zápasy z minulého týdne byly kontumovány, tentokrát však obě utkání dokázala dovést do vítězného konce. Naprázdno vyšly opět poslední Dubany a přes dobrý herní projev i Andělé, kteří také čekají na první letošní výhru.

Ve 2.A třídě se nejlépe vedlo Zavadilce „B“ se dvěma výhrami, stejně tak i Torpédo Prostějov si připsalo dvě vítězství a udrželo se na čele tabulky po polovině odehraných zápasů základní části. V B skupině si to rozdali největší favorité mezi sebou, což vedlo ke kumulaci několika silnějších týmů, jenž se seřadily v popředí tabulky za lídrem z Vrchoslavic.

Olomoucký krajský přebor stále čeká na první turnaj, dva zástupci našeho regionu Relax Prostějov a Indiana Plumlov si to však v nedělním podvečeru rozdali na kostelecké palubovce v předehrávce této soutěže. Dvojzápas lépe vyšel úřadujícím mistrům, kteří svému soupeři nasázeli devatenáct branek, když první zápas jednoznačně ovládli v poměru 10:2, následnou odvetu neméně dobrým výkonem v poměru 9:5. Relax tak kráčí i v letošním roce za obhajobou titulu Olomouckého krajského přeboru.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...