Dobré ráno, dnes je úterý 16.4.2024
svátek slaví Irena,
zítra Rudolf
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO+FOTOGALERIEPotřetí bez porážky! Kostelecký mezinárodní ženský fotbalový turnaj Hanácká kopačka má svého hegemona. Bez diskuzí jsou to děvčata z Horních Heršpic, která poslední tři roky neprohrála na Hané zápas a která si i letos po zásluze odváží vítězné trofeje. „Byli nejlepší. O tom nemá cenu diskutovat, celkově však byla fotbalová kvalita na vysoké úrovni. Ostatní zápasy byly hodně vyrovnané a na bednu se mohlo vyškrábat klidně pět dalších týmů,“ komentoval Stanislav Píchal, prezident pořádajícího klubu FC Kostelec na Hané.

Chladná sobota

Pátý ročník Hanácké kopačky tentokrát provázelo první den chladné počasí. Oproti předchozím ročníkům by se tak dalo říci, že fotbalu bylo shůry přáno. Na druhé straně zase v sobotu cestu do kosteleckého areálu mnoho diváků nenašlo. Vůbec to ale nevadilo fotbalistkám, které předváděly opravdu kvalitní výkony. Jediným celkem, jenž po prvním dnu neztratil jediný bod, byl dvojnásobný obhájce z brněnských Heršpic. Velmi dobře se ale prezentovaly i výběry Valašského Meziříčí, Jablonec-černá a Michalovce. Trochu za očekáváním pak zaostaly hráčky Nových Sadů.

Zápletka až do konce

Hodně zamotaná byla pětičlenná skupina A. O postup do čtvrtfinále se hrálo prakticky až do poslední minuty závěrečného utkání. Vedle jistě postupující trojice Jablonec-černá, Valašské Meziříčí a Nové Sady se strachovaly domácí fotbalistky.

Kostelečankám se příliš výsledkově nedařilo, když vysoko podlehly Novým Sadům i Valašskému Meziříčí. Uhrály bod s Jabloncem a v posledním duelu se Svätým Jurom nesměly prohrát. Mobilizace pomohla a po výsledku 7:3 zůstaly Štiky ve hře o konečné prvenství.

Jasný lídr

V šestičlenné skupině B se shodou okolností potkali dva loňští finalisté. Rozdali si to na férovku. Východoslovenské Michalovce vedly 2:0, aby nakonec odešly poraženy 2:3. Vítězné Heršpice pak zbylé pětici nadělovaly a suverénním způsobem postupují z prvního místa. Druhou příčku si pohlídaly Michalovce, které ztratily pouze s Lokomotivou. O třetí příčku se rvaly až do konce celky Štramberka a Mnichova Hradiště. Úspěšnější byly nakonec Severomoravanky.

Výsledkově za postupujícím kvartetem zaostávala dvojice Mostkovice a Jablonec-zelená. Ve vzájemném utkání se radoval zástupce Prostějovska a obsadil tak pátou příčku.

Dramatické čtvrtfinále

V neděli nad kosteleckým areálem vysvitlo slunce a zářilo na velmi kvalitní fotbal v ženském podání. Ve čtvrtfinálových skupinách byly opravdu zápasy, na které byla radost pohledět. Ve skupině C si nejlépe vedly Nové Sady, které načasovaly formu ideálně. V parádním mači přestřílely Michalovce (4:3), následnou remízou s Jabloncem si pak vytvořily polštář před posledním duelem s Mnichovým Hradištěm, který Olomoučanky zvládly – 3:0 a slavily semifinále. O druhou postupovou příčku se bojovalo až do posledního zápasu. V něm musely Michalovce porazit Jablonec, ostatní výsledky hrály ve prospěch Severočešek. Východniarky s nožem na krku utkání zvládly – 4:1 a Jablonec tak po první porážce v turnaji skončil…

V grupě D kráčely neochvějně za postupem favorizované Horní Heršpice. Po kanonádě s Kostelcem (11:0) otočily utkání se Štramberkem (3:2) a v souboji o prvenství uhrály potřebnou remízu s Valašským Meziříčím. Právě holky z Valašska slavily postup z druhé příčky, když po výhře se Štramberkem udržely neporazitelnost i s domácím Kostelcem (1:1). Právě Kostelečanky bojovaly až do konce, po debaklu s Heršpicemi vydřely dvě plichty, ale na víc než konečnou šestou příčku to nestačilo.

Drama a střelnice

Semifinálové zápasy se lišily jako den a noc. V prvním se na hřišti odehrávala mezi Novými Sady a Valašským Meziříčím neskutečná bitva. Valašky vedly 2:0, aby nakonec horko těžko uhrály konečnou remízu – 2:2. Následný penaltový rozstřel pak dospěl až k šesté sérii, ve které byly šťastnější fotbalistky Valašského Meziříčí.

Druhý duel, repríza loňského finále, nabídl exhibici obhájce. Horní Heršpice unaveného soupeře z východu Slovenska přejely poměrem – 7:1.

Jako na houpačce

Souboj o bronz proti sobě svedl staré známé. Michalovce tahaly zpočátku za delší konec, vedení 3:2 však ztratily a v závěru po nešťastné ruce inkasovaly rozhodující trefu z penalty.

Bez otazníku

Očekávaný souboj o prvenství mezi dvěma finalisty, ve kterém se čekal vyrovnaný boj, byl jednoznačnou záležitostí. Horní Heršpice potvrdily, že mají s titulovými zápasy zkušenosti a nažhavenému soupeři utáhly uzdu hned zkraje. Po poločase 3:0 si nakonec dokráčely v pohodovém tempu pro vítězství – 7:1 a mohly si zatančit vítězný tanec. „Na holkách už byla vidět únava, s celkovým výsledkem jsme hodně spokojení,“ komentoval Martin Pavlát, trenér Valašského Meziříčí. „V závěru turnaje jsme měli nejvíce sil. Projevila se naše trénovanost a herní kvalita. Vyhrávat pořád jako nudu rozhodně nepovažuji,“ usmíval se Tomáš Loder, spokojený kouč Horních Heršpic.

Reprezentativní trofeje

Hanácká kopačka si za pět let své existence vydobyla solidní reputaci. Letošní pátý ročník měl jednu novinku. Vítězný tým dostal vedle sady dresů, medailí a poháru i přídavek v podobě putovního poháru. Ten společně se všemi dalšími trofejemi věnovali Pavel Smetana a Ladislav Hynek, patroni turnaje. „Takovou akci vždycky rád podpořím. Když se něco ve městě děje, je to vždycky dobře,“ komentoval kostelecký starosta Ladislav Hynek. „Pohybuji se kolem sportu delší dobu a fandím mu. Turnaj v Kostelci podporuji, protože v Prostějově ženský tým není a Hanácká kopačka má dobrou pověst. Když jsem viděl to nasazení hráček, tak jsem rád, že jsem mohl nějak přispět,“ vysvětlil Pavel Smetana, náměstek prostějovské primátorky a předseda sportovní komise.



HANÁCKÁ KOPAČKA 2016 – VÝSLEDKOVÝ SERVIS

Základní skupina A: 1. FK Jablonec-černá 8bodů/skóre 19:14 (- Val. Meziříčí 4:2,- Nové Sady 5:5,- Kostelec 4:4,- Svätý Jur 6:3). 2. TJ Valašské Meziříčí 7/20:7 (- Nové Sady 2:2,- Kostelec 6:1,- Svätý Jur 10:0). 3. FK Nové Sady 6/14:10 (- Kostelec 4:0,- Svätý Jur 3:3). 4. FC Kostelec na Hané 4/12:17 (- Svätý Jur 7:3). 5. ŠK Svätý Jur 1/9:26.

Základní skupina B: 1. Lokomotiva Horní Heršpice 15/45:6 (- Michalovce 3:2,- Štramberk 9:2,- Mn. Hradiště 12:2,- Mostkovice 10:0,- Jablonec-zelená 11:0). 2. MFK Michalovce 12/19:6 (- Štramberk 4:1,- Mn. Hradiště 2:1,- Mostkovice 10:1,- Jablonec-zelená 11:0). 3. Kotouč Štramberk 9/24:15 (-Mn. Hradiště 4:2,- Mostkovice 7:0,- Jablonec-zelená 10:0). 4. DFK Mnichovo Hradiště 6/23:18 (- Mostkovice 8:0,- Jablonec-zelená 10:0). 5. TJ Sokol Mostkovice 3/3:35 (- Jablonec-zelená 2:0). 6. FK Jablonec-zelená 0/0:44.

Čtvrtfinálová skupina C: 1. FK Nové Sady 7/9:5 (- Michalovce 4:3,- Jablonec-černá 2:2,- Mn. Hradiště 3:0). 2. MFK Michalovce 4/9:7 (- Jablonec-černá 4:1,- Mn. Hradiště 2:2). 3. FK Jablonec-černá 4/8:7 (- Mn. Hradiště 5:1). 4. DFK Mnichovo Hradiště 1/3:10.

Čtvrtfinálová skupina D: 1. Lokomotiva Horní Heršpice 7/19:7 (- Val. Meziříčí 5:5,- Kostelec 11:0,- Štramberk 3:2). 2. TJ Valašské Meziříčí 5/10:8 (- Kostelec 1:1,- Štramberk 4:2). 3. FC Kostelec na Hané 2/3:14 (- Štramberk 2:2). 4. Kotouč Štramberk 1/6:9.

O 9.-11. místo: 9. TJ Sokol Mostkovice 6/13:2 (- Jablonec-zelená 8:2,- Svätý Jur 5:0k). 10. FK Jablonec-zelená 3/7:8 (-Svätý Jur 5:0k). 11. ŠK Svätý Jur 0/0:10.

Semifinále: FK Nové Sady - TJ Valašské Meziříčí 2:3 na pen., Lokomotiva Horní Heršpice - MFK Michalovce 7:1.

O 3. místo: FK Nové Sady - MFK Michalovce 4:3.

Finále: Lokomotiva Horní Heršpice - TJ Valašské Meziříčí 7:1. 

KONEČNÉ POŘADÍ:

1. Lokomotiva Brno Horní Heršpice

2. TJ Valašské Meziříčí

3. FK Nové Sady

4. MFK Michalovce

5. FK Jablonec-černá

6. FC Kostelec na Hané

7. Kotouč Štramberk

8. DFK Mnichovo Hradiště

9. TJ Sokol Mostkovice

10. FK Jablonec-zelená

11. ŠK Svätý Jur

INDIVIDUÁLNÍ OCENĚNÍ

Nejlepší střelec:         Hana DUCHÁČKOVÁ (Horní Heršpice) 28 branek

Nejlepší brankář:     Olívie LUKÁŠOVÁ (Val. Meziříčí)

Nejlepší hráč:            Michaela MOKRUŠOVÁ (Nové Sady)

Cena rozhodčích:     KOTOUČ ŠTRAMBERK

Miss turnaje: Tereza STRNADLOVÁ (Nové Sady)

1. vicemiss:     Renata PESCHELOVÁ (Horní Heršpice)

2. vicemiss:     Tereza KARAFIÁTOVÁ (Mostkovice)

Sestava rozhodčích: Jiří Němec, Jiří Horák, Ondřej Zika, Jan Petrásek, Adam Horák, Roman Přikryl.

Video najdete zde

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...