Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Lídr si trůn vzít nenechal. Vyvrcholením základní části nejvyšší soutěže, měl být souboj dvou neohrožených suverénů. Vinou pracovních povinností hráčů Mechechelenu, však měli borci Relaxu snadnější práci, než počítali. O osudu střetnutí bylo prakticky rozhodnuto již po první půli, kterou ovládl kompletní Relax tříbrankovým rozdílem. Po změně stran sice favorit polevil v tempu, ale vítězství měl pod kontrolou a prakticky si zajistil prvenství. 

Mechechelen Prostějov - FC Relax Prostějov 2:4 (0:3)

Branky: 25. a 26. Ošlejšek - 2. a 22. Spáčil, 11. Kiška, 14. Jáhl.

Rozhodčí: Petrásek, Motal. ŽK: 10. Ošlejšek (M). Diváků: 20.

Sestavy - Mechechelen: Švéda - Bílek, Liška - Ošlejšek, F. Pospíšil, Doležel. Trenér: Jiří Pollák.

Relax: Vybíhal - Matoušek, R. Kocourek, Kucharčuk, Frantík - Kiška, Spáčil, Jáhl, M. Machálek. Trenér: František Kocourek.

Střetnutí mělo karty rozdány hned před výkopem. Mechechelenu odjely po dvou předchozích duelech některé opory a tím pádem neměla zbylá pětice proti kompletnímu Relaxu moc reálných šancí.

Úvod tyto předzápasové prognózy potvrdil, když se po dvou minutách prosadil kanonýr Michal Spáčil. Ve třětí pětiminutovce ho pak napodobili Kiška s Jáhlem a Relax měl o půli luxusní tříbrankový náskok. Sympatickým gestem bylo při Kiškově brance, fair jednání kouče Mechošů Polláka. Rozhodčí nepostřehli, že míč proletěl dírou v síti, ale Pollák sportovně přiznal, že byl gól…!

Ve druhém dějství hra upadla do průměru a takticky hrající Mechechelen začal hrozit rychlými brejky. Svým druhým zápasovým gólem navýšil náskok svých barev Michal Spáčil, ale soupeř hrající na pokraji vyčerpání se nevzdal. Nejlepší snajper soutěže Radek Ošlejšek dokázal během minuty stáhnout na rozdíl dvou gólů - 2:4 a favorit znervózněl. Štěstěna však při Relaxech stála u další loženky Ošlejška, jenž rozvlnil pouze boční síť. Svěřenci Františka Kocourka tak uhájili neporazitelnost i po třináctém odehraném utkání a jejich prvenství po základu, už jim může vzít pouze nešťastná shoda náhod…, která se na futsalových kolbištích nepřihodila třicet let. Relax by musel třikrát za sebou prohrát!

HLASY TRENÉRŮ

Jiří POLLÁK (Mechechelen):

„Relax je maximálně kvalitní soupeř. Vyhrál zaslouženě, i když jsme mohli na konci snížit na gól. Navíc, kdybych nepřiznal ten gól, mohlo být klidně 3:3…, ale branka to byla jasná. Myslím si, že nás malinko podcenili, když viděli kolik nás je. Já klukům musím poděkovat, že to takhle zvládli. Nicméně máme Relax přečtený, v nadstavbě se sejdeme v plné sestavě a trošku více je potrápíme. Zkusíme je porazit a zrušit jejich několikaletou nadvládu.“

František KOCOUREK (Relax):

„Čekal jsem trochu těžší zápas, ale chybělo jim několik hráčů. Relativně po šťastných gólech, jsme se dostali do náskoku, ve druhé už začali hrát na krásu a přehrávali jsme akce. Měli jsme přidat další branky, ale nakonec to dopadlo jinak. Mužstvo prokázalo svou kvalitu, navíc čekají v záloze další dravci na svou šanci. Uvidíme, jak se bude dařit v nadstavbě. Základní část je jedna věc, nadstavba druhá. Zajíci se počítají až po honu. V soutěži nejsou snadní soupeři, každý se na nás chce vytáhnout. Porazit několikanásobného vítěze chce každý a já mám pokoru před všemi soupeři. Důležité je, scházet se v dostatečném počtu lidí. Myslím si, že poslední slovo neřekl Anděl, Mechechelen je kvalitní a nikdy nevíte, jak zahrají Griffins. Rozhodně není nic rozhodnuto.“  


 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...