Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

02 FbC_LOGO_s_mickemV sobotu předehrávali florbalisté Prostějova čtrnácté kolo druhé florbalové ligy v Hluku. Nováček soutěže nebyl pro Hanáky vůbec lehkým soustem. Očekávaný vyrovnaný zápas trval pouze první dějství, ve kterém odcházeli spokojenější Playmakeři. Nakonec však body zůstaly na Jihu Moravy. Prostějov odjel do Hluku tradičně bez několika hráčů, neboť je už od začátku sezóny trápí zaplněná marodka. Do utkání tak odjel tým vedený Pavlem Kubíčkem pouze se čtyřmi beky a sedmi útočníky, což značně limitovalo možnosti proti fyzicky dobře vybavenému celku domácích.

I přes ztráty v řadách začali Hanáci utkání dobře. Jan Hloch se vymotal s míčkem před bránu, ale tváří v tvář brankáři Kolečkářovi neuspěl. Po něm si obdobně počínal Páleník. Domácí se snažili míček tlačit až do brány, tam ale Panák pozorně vykrýval svůj prostor, nebo ho zastoupila dobře fungující obrana, která často vyblokovala domácí pokusy o zakončení. První vyloučení přitom mohlo být ještě horší pro domácí, jenže to by museli pánové s píšťalkou posoudit průnik kapitána Fojta za přestupek daleko závažnější, neboť by se, nebýt ruky posledního hráče domácích, řítil zcela sám na brankáře. Místo toho přišla přesilovka, ve které minul branku nejprve Milan Fojt, po něm Kováč orazítkoval tyč. Domácí přesilovku přežili, navíc stále hrozili náznaky v přečíslení, neboť se pouštěli neustále ve třech dopředu.
Druhá část byla pro Hanáky tragická. Vyloučení Čmelu sice domácí nepotrestali. Naopak domácí se prosadili těsně po přesilovce přesně v okamžiku, kdy naskočil vyloučený hostující hráč. Playmakeři pak šli hodně do útlumu, i přesto se o slibnou příležitost zasloužil Zdeněk Fojt, jenže toho zastavil nedovoleně Zábrana. Z následné přesilovky Prostějov mohl znovu do vedení, Čmela ale prázdnou bránu netrefil. Po návratu domácího hráče tak přišel trest, když se z motanice míčku mezi hráči nejlépe orientoval Hudeček a vyrovnal. Navíc Playmakeři během dalších pěti minut zcela vybuchli. Šťastná druhá a třetí branka zvedla sebevědomí domácího týmu, který zcela otočil utkání. Playmakeři se probudili až v závěru třetiny, ale branku z toho nevytěžili.
Poslední třetina se tak jenom dohrávala. Prostějovští nic nevzdávali. Zakousli se prvních pět minut do Hluku opravdu silně, jenže ani Hrubý a po něm ani dvakrát Čmela se Zdeňkem Fojtem neuspěli. Hluk přežil krizovou chvíli utkání a udeřil prakticky z první vážnější možnosti, když Hudeček završil hattrick.
Pak už se spíš hrálo nahoru dolů, čehož využili domácí ještě dvakrát. Playmakeři v závěru snížili ještě zásluhou Čmely a uzavřeli nevydařený zápas porážkou 3:9.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...