Dobré dopoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

02 fbc_havirovProstějovští florbalisté odehráli hned první novoroční víkend na hostující půdě v severomoravských městech. Nejprve zavítali do Frýdku-Místku, druhý den je čekala florbalová bašta z Havířova. Playmakeři do utkání vstoupili s jasným cílem bodovat. Zpackané úvodní utkání bylo už dávno zapomenuto, naopak v živé paměti bylo vítězné utkání s Gullivery. FbC chtělo na úspěch v Brně navázat. I přes rozsáhlé absence odjel tým do Čeladné sebevědomě. Domácí celek Frýdku-Místku sice figuroval na třetí pozici, to však Playmakery nermoutilo.

Do utkání se vrhli zostra. V první gólovce stál Marek Bouda, ale svoji šanci neproměnil. Naopak z první vážnější příležitosti se prosadili domácí. Playmakeři s odpovědí neotáleli dlouho. Navíc favorizovaný domácí celek přehrávali, z čehož byl opařený frýdecký tým nějakou dobu rozhozen. Playmakeři toho tentokrát využili a odcházeli do šaten s dvougólovým vedením. Po přestávce opět Hanáci předvedli precizní obranu, nebýt šťastné teče a střely z úhlu domácích, mohlo se jít do šaten ještě spokojeněji. I tak Playmakeři navýšili náskok rozdílem tří branek (6:3). Zato závěrečná třetina se hostům nepovedla. Během prvních čtyř minut dvakrát inkasovali, a možná i zbytečně ztratili rytmus hry. Klid jim mohl dodat Karel Hloch, který tečoval střelu Hrubého, která by i tak zaplula do odkryté brány. Smolný okamžik přišel za necelou minutu, když si obránce Prostějova Kováč nerozuměl s brankářem Kovalem a nešikovně přihrál domácímu Štrbákovi. Prostějov to evidentně vykolejilo na dlouhé minuty, čehož chtěl domácí tým využít. Nakonec se domácí dočkali vyrovnání necelé dvě minuty před koncem, když se míček smolně prošel pod klubkem hráčů a zaplul až do brány - 7:7. Zápas tedy nakonec rozhodovalo prodloužení, v něm měli možnost přesilovky hosté. Ale Playmakerům početní výhoda tentokrát nevyšla a po ztrátě na středu hřiště si bonusový bodík připsal Frýdek.

FbC BD STAV Frýdek-Místek - FbC Playmakers Prostějov 8:7p (1:3 - 2:3 - 4:1 - 1:0)
Branky Prostějova: 5. Hloch K (Ťuik), 13. Hloch J (Čmela), 19. Hloch J (Ťuik), 32. Bouda (Fojt Z), 34. Kováč (Ťuik), 40. Čmela, 50. Hloch K (Hrubý). Rozhodčí: Krátký, Vojkůvka. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. Oslabení: 1:1. Střely: 48:35. Diváků: 30.
Sestava Prostějova: Koval - Fojt M, Čmela, Bouda, Hrubý, Fojt Z - Kováč, Ťuik, Páleník, Hloch J, Hloch K. Trenér. Kubíček

V neděli na Playmakery čekal jeden z největších favoritů soutěže, celek Havířova, který ještě loni hrál nejvyšší tuzemskou soutěž, ale kvůli finančním problémům zvolil alternativu nižší celostátní soutěže. Favorizovaný celek Prostějov
v úvodu dost zaskočil a první minuty to byl on, kdo byl nebezpečnější. V dobré šanci stál Jan Hloch, ale na gólmana nevyzrál. Po něm vybídl k dobré šanci kapitán Prostějova Zdeněk Fojt Karla Hlocha, ale ani tentokráte se skóre neměnilo. Po další učebnicové kolmici Zdeňka Fojta zazdil šanci ještě Čmela, a tak po sérii příležitostí dostali slovo domácí. Úzké torzo Hanáků brzy rezignovalo, neboť okleštěná sestava jen stěží odvracela početný zásyp střel na Panáka. Úvodní šťastná branka domácí nakopla a během 22 vteřin vedli dvougólovým rozdílem. Do přestávky přidali domácí ještě jeden přesný zásah. Prostřední část byla nejsvětlejším momentem Prostějovanů. Ti nejprve inkasovali čtvrtou branku, jenže následně
v rozmezí osmnácti vteřin zásluhou bratrů Hlochových snížili na přijatelný stav 2:4! Playamkeři mohli zápas zdramatizovat, ale Liška nastřelil jen spojnici a Čmela loženku spálil. Hosté pak začali doplácet na chyby, což byla voda na mlýn Torpédu, které převzalo zápas do svých rukou. Dvěma góly uklidnili zaplněné tribuny a do posledního dějství tak vcházeli s pohodlným čtyřgólovým náskokem. Ten si drželi a navyšovali i v posledním dějství. Za zmínku stojí vyloučení Pláška na pět minut za hrubost, ve kterém Hanáci navíc dvakrát inkasovali v početní výhodě. V závěru zápasu měli Playmakeři vícero hráčů na trestné lavici než na střídačce, a vysoké porážce nakonec neunikli.

Florbal Torpédo Havířov - FbC Playmakers Prostějov 9:2 (3:0 - 3:2 - 3:0)
Branky Prostějova: 25. Hloch K (Čmela), 26. Hloch J (Hloch K) Rozhodčí: Minarčík, Sladký. Vyloučení: 3:9. Využití: 0:2. Oslabení: 2:0. Střely: 47:16. Diváků: 124.
Sestava Prostějova: Panák (41. Koval) - Liška, Ťuik, Kováč,Žák, Čmela, Hrubý, Fojt Z, Hloch J, Hloch K. Trenér: Kubíček

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...