Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

37 florbal pohar OlomoucProstějovští florbalisté narazili ve druhém kole poháru překvapivě na druholigový celek Olomouce. Ten zaváhal ve svojí základní skupině a musel tak čelit silnějšímu soupeři. Oba druholigové mančafty si tak odbyly předsezónní derby. Kdekdo by očekával strhující vyrovnanou partii jako v posledních letech, tentokrát však Playmakeři svého soupeře doslova zadupali hluboko.

Vysoké vítězství 16:4 jim přineslo nejen postup, ale i optimistické výhledy před ligou. Šestnáct branek v jednom utkání už dlouho nepamatujeme. Naposledy nadělili sedmnáctku Rožnovu pod Radhoštěm před čtyřmi lety. 

Prostějovský celek FbC Playmakers Prostějov patří mezi dlouholeté stálice druhé florbalové ligy, což je v našem regionu jediným celkem těchto kvalit. Stejně jako Prostějov je na tom momentálně i další nesmiřitelný rival Olomouc. Olomouckým se podařilo zázrakem loni ligu udržet, a proto v této sezóně budou znovu k vidění derby s Přerovem i Olomoucí.  Na předsezónní s Přerovem už došlo v prvním kole poháru, kdy Playmakeři podlehli soupeři 3:4. Tentokrát je čekal výběr Olomouce. V přátelském utkání „Fbcéčko“ zvítězilo 7:6, proto se očekávala stejná partie. Do utkání vstupovali jako favorité domácí, jenže postavení obou týmů nebyla zas od sebe tak vzdálená. Olomouc sice značně oslabila, ale neubíralo to na jejich kvalitě. Trenér Pavel Kubíček se musel obejít bez tria obránců Zakopal, Liška, Vydržel. Z útoku chyběl další zraněný hráč Řehulka.

Playmakeři začali zápas ve velkém tempu a vytvářeli si slibné střelecké příležitosti. První branka utkání na sebe nedala dlouho čekat. Milan Fojt přečetl záměr hostů a nabídl Marku Boudovi gólovku. Ten s ní naložil tak, jak měl – 1:0! Olomouci se podařilo vyrovnat, když si domácí špatně pokryli rozehrávku a hosté toho využili zásluhou Willmanna. FbC Prostějov ale branka nepoložila. Stále se víc a víc tlačili před bránu hostů, a tak přišel z permanentního tlaku vytoužený gól. Spolupráce kapitána Playmakerů Zdeňka Fojta a Jana Smičky fungovala na jedničku a druhý jmenovaný už poslal domácí do zaslouženého vedení. Hosté pak následně po zbytečném vyloučení Jana Hlocha hráli přesilovku, ale nic z ní nevytěžili. Naopak třetí branku domácích přidal Páleník a po něm ještě počtvrté překonal brankáře Olomouce Bruse František Slovák. Z úvodního dějství tak odcházeli spokojení hlavně domácí.

Druhá třetina byla herně vyrovnanější, ovšem efektivnější zůstali domácí.  Po jedenácti vteřinách si kuriózní vlastní gól vstřelil Willmann. Olomouc sice snížila na 5:2 zásluhou Roletzského, ale víc už v tomto dějství z jejich strany nepřišlo. Dokázala si vytvářet šance, jenže když už se zdálo, že se prosadí, vynikl jistý domácí brankář Panák. A tak v gólových hodech pokračovali prostějovští Playmakeři. Chytrost na hřišti ukázal znovu tandem Smička – Fojt. Po bleskurychlé rozehrávce šli domácí znovu do čtyřgólového vedení.  Domácí ještě do přestávky přidali sedmou trefu, když se po střele Jana Hlocha dostal míček až za záda Bruse. K přesilovým hrám se dostávali spíše hosté, neboť domácí někdy zbytečně navštěvovali trestnou lavici. Přesto si jednu početní výhodu zahráli i domácí, ale když se v ní neprosadil ve slibné šanci Páleník, rozdělila ji siréna.

Poslední třetina už byla silně v režii domácího týmu, který odpor Olomouce definitivně zlomil a utkání přivedl k pořádnému debaklu soupeře. Vše načala nová posila z Rousínova František Slovák, který završil hattrick, stejně tak i Karel Hloch dokonal trojgólový večer. Branku ještě přidali Milan Fojt, Libor Čmela a Milan Hnízdil. Hosté sice ještě dvakrát skórovali, ale pořádnému výprasku neunikli. V derby se tak FbC Prostějov vytáhl na Olomouc v tom nejlepším možném světle. Hostům nezbývalo než se co nejrychleji vytratit do kabin. Konečný výsledek 16:4 už jen znamenal postup do třetího kola pro prostějovské Playmakery.

FbC Playmakers Prostějov – FBS Olomouc 16:4 (4:1 – 3:1 – 9:2)

Branky: 7.Bouda(Fojt M), 14.Smička(Fojt Z), 19.Páleník(Kováč), 20.Slovák(Bouda), 21.Willmann(vlastní), 28.Smička(Fojt Z), 31.Hloch J(Páleník), 46.Slovák, 47.Hloch K(Hloch J), 48.Čmela(Smička), 50.Hloch K(Kováč), 54.Slovák(Hrubý), 55.Fojt M, 57.Hnízdil(Bouda), 59.Hloch k(Hloch J). Vyloučení:  6:1, Využití: 0:0, Oslabení: 2:0, Diváků: 30.

Sestava Prostějova:
Panák(Krátký) – Fojt M, Žák, Ťuik,Kováč – Fojt Z,Smička, Čmela, Hloch K,Hloch J, Páleník, Slovák, Bouda, Hrubý, Hnízdil. Trenér: Pavel Kubíček


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...