Dobré poledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

29 gymnastika_zaciŘadu skvělých úspěchů vybojovali na závěr sezóny 2011/12 členové a členky oddílu sportovní gymnastiky TJ Pozemstav Prostějov. 2. června v Brně proběhlo mistrovství republiky kadetek, juniorek a žen. Prostějovský klub zastupovala mezi kadetkami Eva Míčková, která získala nepopulární bramborovou medaili za čtvrté místo.

Třináctá skončila Markéta Vidmuchová a 24. příčku zaujala Markéta Vyhlídalová. Poprvé v kategorii žen se představila patnáctiletá Veronika Pluskalová, jež závodila po boku nejzkušenějších českých gymnastek Jany Šikulové či Kristýny Pálešové a obsadila velmi pěknou pátou pozici. Navíc byla ve finále přeskoku čtvrtá a na bradlech pátá.

O týden později se konal šampionát ČR starších žákyň a žákyň A ve Vysokém Mýtě. Ve starších žákyních soutěžily Kateřina Nenálová (10.) a Alžběta Dittmannová (18.), přičemž pro obě to byl první start na mistrovství. Jedinou medaili z této akce zaslouženě přivezla v kategorii žákyně A Dominika Ponížilová za bronzový post, Magdaléna Holcová skončila čtvrtá a Kateřina Vejrostová 31.

16. a 17. června se v našem městě uskutečnil 8. ročník závodu O cenu Prostějova. První den zápolili jednotlivci o postup do nedělního finále smíšených dvojic. Nejlépe se dařilo a účast si zajistili Eva Mičková (1.), Dominika Ponížilová (4.), Markéta Vidmuchová (8.), Daniel Ponížil (1.), Lukáš Koudelka (7.) a Jindřich Šafran (8.). Každá dívka si pak dle svého pořadí vybrala chlapce do nedělní soutěže párů. No a ve finále vybojovalo duo Eva Mičková, Daniel Ponížil stříbro za druhé místo. Dominiku Ponížilovou doprovázel Martin Fiala z Brna a společně obsadili čtvrtou příčku, Jindřich Šafran s Marií Nevrklovou (Šumperk) byli pátí a Markéta Vidmuchová s Lukášem Koudelkou sedmí.

V neděli odpoledne také proběhl závod Gymnastických mimin, kde se nejlépe dařilo v mladší kategorii Darině Nerušilové a ve starší kategorii Kateřině Nenálové - obě se radovaly ze stříbra (kompletní výsledky na www.gymnastikapv.eu).

O víkendu 23. a 24. června hostil rakouský Klagenfurt mezinárodní závod a Českou republiku tam reprezentovali prostějovští závodníci, sourozenci Dominika a Daniel Ponížilovi. Dominika bohužel neustála bradla a po pádu tak skončila pátá v jednotlivkyních. Nicméně české družstvo i díky jejímu výkonu obsadilo krásnou druhou pozici a Ponížilová v nedělním finále na kladině přidala páté místo. Daniel v základní soutěži neustál dvojné salto při akrobacii, přesto si vysloužil cenný bronz. Reprezentační výběr hochů skončil druhý a v nedělním finále se Ponížil objevil hned na čtyřech nářadích, kde předvedl velmi pěkné sestavy. Díky tomu pokaždé stanul na stupních vítězů: kruhy 1., bradla 1., kůň 1. a hrazda 3.

Vyvrcholením gymnastické sezóny následně bylo mistrovství republiky žáků, kadetů, juniorů a mužů, které proběhlo v pražském Tyršově domě u příležitosti 150. výročí založení Sokola. V pátek 29. června zahájil klání Lukáš Koudelka v kategorii kadetů, kde mu jen těsně utekly stupně vítězů a odvezl si bramborovou medaili za čtvrtý post. Nejvíce medailí posbírali prostějovští závodníci v sobotu 30. června mezi staršími žáky. Daniel Ponížil nedal soupeřům šanci a získal titul přeborníka ČR, ani ostatní hoši přitom nezůstali pozadu. Filip Kopa bral svou první placku z národních šampionátů za třetí místo, Jindřich Šafran přidal další čtvrtou příčku, Šimon Marcin skončil osmý a Daniel Navrátil sedmnáctý. Družstvo ve složení Ponížil, Kopa, Šafran, Marcin zvítězilo a hoši tak připsali na své konto již třetí týmový titul mistrů republiky!

Trenéři Veronika Lukášová, Miloslav Musil a Karel Hemerka zaslouží velké díky za přípravu úspěšných svěřenců.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...