Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nejzářivější hvězdu současnosti získali na poslední chvíli pořadatelé Zlaté tretry pod taktovkou marketingové společnosti TK PLUS. V průběhu 59. ročníku atletického mítinku se divákům představí Dvojnásobný mistr světa Karsten Warholm. Norský závodník chce 8. září prodat aktuální skvělou formu. Ve Stockholmu 23. srpna překonal časem 46,87 vlastní evropský rekord a přiblížil se na devět setin světovému rekordu Kevina Younga, který trvá od olympijských her 1992 v Barceloně. Pro cestu do Ostravy se rozhodl na poslední chvíli.

„Chci poděkovat organizátorům, protože trpělivě čekali, než se v mém týmu rozhodneme. Hygienická opatření v souvislosti s pandemií bereme velmi vážně, a tak jsme potřebovali dostatečné záruky. A ostravští organizátoři nám je poskytli,“ prohlásil Warholm. V roce 2018 se zúčastnil v Ostravě Kontinentálního poháru. „Na stadionu už jsem běžel, ale na mítinku budu mít premiéru. Už se těším i na všechny diváky, kteří budou na stadionu,“ dodal.
Pořadatelé o start velké atletické hvězdy stáli a tomu odpovídalo jejich úsilí norského běžce získat. „Já se přiznám, že jsem od začátku, kdy jsme se začali bavit o konkrétním termínu mítinku, tohoto famózního Nora chtěl. Připadá mi neskutečně sympatický, dosahuje neuvěřitelné výkonnosti. Udělali jsme všechno pro to, aby mohl být přítomen,“ přiznal promotér mítinku Miroslav Černošek, majitel pořádající agentury TK PLUS. „Vzhledem k tomu, že se Česko v Norsku dostalo do barevné skupiny lehce nebezpečných zemí s koronavirem, překonání těchto problémů bylo složitější, chtělo to nasadit něco specifického. Takže jsme nabídli privátní tryskáč. Ten v současné zdravotní situaci rozhodl. Pokud bude dobré počasí a dobrý vítr, světový rekord bude v ohrožení,“ míní Černošek.
Warholm je nejzářivější hvězdou, kterou pořadatelé pro odložený mítink zlaté kategorie Kontinentální tour získali. V úterý by měli být k vidění mimo jiné i olympijský šampion ve vrhu koulí Ryan Crouser, diskařský šampion Daniel Stahl, dvojnásobný olympijský vítěz v trojskoku Christian Taylor nebo běžkyně Sifan Hassanová, Laura Muirová a Dafne Schippersová. Z domácích atletů se do Ostravy chystají například oštěpařky Barbora Špotáková a Nikola Ogrodníková i překážkářka Zuzana Hejnová.
Bude to tedy opět stát za to! Vstupenky jsou ještě v prodeji, stačí zadat www.zlatatretra.cz. A kdo nemůže, může sledovat přímý přenos tradičně na ČT SPORT. Hlavní program startuje zítra od 18.00 hodin.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...