Dobrý večer, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Už dříve bylo v klasickém parašutismu bez náhrady zrušeno červnové armádní mistrovství světa 2020 v Rakousku a na příští rok přeložen civilní světový šampionát 2020 původně plánovaný na srpen do Ruska. Nyní mezinárodně komplikovaná situace kolem koronaviru odpískala i další vrcholnou soutěž: letošní seriál Světového poháru na přesnost přistání.

Ten má každoročně šest dílů, z nichž dva v německém Tannheimu i rakouském Thalgau vzdali s velkým časovým předstihem. Na poslední chvíli pak byl zrušen závod ve slovinském Bledu, se kterým se v termínu 3. až 5. července dlouho počítalo. „My jako reprezentace České republiky tvořená členy Armádního sportovního oddílu Dukla Prostějov jsme se do Slovinska chystali a dá se říct, že i moc těšili. Mělo se skákat od pátku, ale v pondělí předtím organizátoři informovali, že akce ze zdravotních důvodů neproběhne,“ řekl Večerníku trenér národního týmu ČR Ivan Hovorka.
Vedení Světového poháru se následně rozhodlo celou sérii pro aktuální ročník 2020 oficiálně zrušit. „Situace ohledně COVID-19 není globálně příznivá a za těchto podmínek není možné soutěž uskutečnit. Některé jednotlivé závody mohou pořadatelé zorganizovat, ovšem mimo hodnocení Světového poháru, jehož celkové pořadí letos nebude vyhlášeno,“ stojí v komuniké mezinárodní federace ParaWCS.
Momentální stav je takový, že pokud to hygienická opatření i další okolnosti dovolí, jsou v plánu klání v chorvatské Rijece (28. až 30. srpna), ve švýcarském Locarnu (25. až 27. září) a v italském Bellunu (9. až 11. října). „Jedna otázka je, zda opravdu proběhnou. A druhá, za jakých konkrétních opatření. Pokud bychom si například měli nechat udělat testy na koronavirus pro celou více než desetičlennou výpravu za své vlastní peníze, vyšlo by to na několik desítek tisíc korun, jež musí někdo zaplatit. Proto asi uvidíme až operativně podle situace, jestli do Chorvatska, Švýcarska či Itálie skutečně pojedeme,“ odtušil Hovorka.
Jedinou jistotou - leč vzhledem k současnému nárůstu počtu nakažených v ČR poněkud vachrlatou – tak je termínově přeložené mistrovství republiky 2020 v klasických parašutistických disciplínách. „Ve Strakonicích by mělo být od 2. do 6. září, snad jej tedy COVID-19 nezhatí,“ zadoufal Hovorka. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...