Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dalším sportem, který po rozvolněném náporu koronaviru zvládl se zpožděním start do letošní závodní sezóny, je rafting. Koncem června na řece Trnávce se konal úvodní díl Českého poháru 2020, soutěžilo se ve sjezdu R4 (čtyřmístné čluny). A za náročných podmínek předvedli tradičně kvalitní výkony raftaři i raftařky Tomi-Remont Prostějov.

Vodáky z celé ČR nezastavila ani nákaza covid-19, ani obrovské jarní sucho. Nízký stav řek totiž bohatě vynahradily vydatné deště posledních týdnů, které naopak Trnávku s pomocí přítoku Želivky pořádně rozvodnily. A aktéři první raftové akce v tuzemsku během letošního roku tak dostali zabrat.
„Do závodu vystartovalo neuvěřitelných osmadvacet posádek napříč kategoriemi, což je vzhledem k atraktivitě terénu i meteorologickým podmínkám malý zázrak,“ řekl ředitel klání Jan Vávra.
I po dlouhé pauze přitom vládly téměř všem kategoriím posádky patřící pod prostějovský oddíl. Mezi ženami zvítězily TR Kočičky Letohrad v sestavě Lenka Vandasová, Petra Halašková, Michaela Mrůzková a Alena Panenková, veteránům dominovali TR MASTERS ve složení Michal Hric, Vítězslav Hric, Zbyněk Netopil a Jan Šťastný, v juniorkách panovaly TR HANACE (Nika Zemanová, Veronika Kučerová, Markéta Bayerová a Nikola Huňková), mezi juniory vyhráli TR AC Team Bula (Martin Šálek, Vojtěch Skořepa, Jan Novotný, Michal Šmoldas). Pouze muži TR ZUBR (Vítězslav Hric, Václav Kabrhel, Václav Kristek, David Lisický) zůstali druzí za Prší Teamem.
Teď každopádně nastalo letní prázdninové volno, po němž zkrácená sezóna vyvrcholí několika závody v rychlém sledu: 22. a 23. srpna Praha Troja, 29. a 30. srpna Lipno, 12. a 13. září České Vrbné, 19. a 20. září Roudnice nad Labem, 26. a 27. září Trnávka – mistrovství republiky. Veškeré mezinárodní vrcholy 2020 byly už dříve buď zrušeny (Mistrovství Evropy v Česku, Světový a Evropský pohár v Bosně a Hercegovině), nebo přesunuty na příští rok (Mistrovství světa v Číně).
VÝSLEDKY ČP V RAFTINGU – TRNÁVKA
Muži: 1. Prší Team, 2. TR ZUBR (V. Hric, Kabrhel, Kristek, Lisický), 3. RK Troja.
Ženy: 1. TR Kočičky Letohrad (Vandasová, Halašková, Mrůzková, Panenková), 2. RK Troja Šelmy, 3. RK Troja Čoromoro.
Veteráni: 1. TR MASTERS (M. Hric, V. Hric, Netopil, Šťastný), 2. Ježek Team Oldies, 3. MB Team.
Junioři: 1. TR AC Team Bula (Šálek, Skořepa, Novotný, Šmoldas), 2. LET-GUN Letohrad, 3. RK Troja, 4. TR HANACE (Klíma, Nachtigal, Švagr, Koblížek).
Juniorky: 1. TR RC HANACE (Zemanová, Kučerová, Bayerová, Huňková).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...