Dobrý podvečer, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 První kolo letošní extraligy požárního útoku se konalo v sobotu 4. července v Plumlově. Vítězství mezi muži slavily Velké Hoštice z okresu Opava. Mezi ženami kralovalo družstvo Renmotor Jinolice. Domácím hasičům se závod příliš nevydařil a skončili hluboko v poli poražených. Další extraligové závody se odehrály hned v neděli v Radíkově, kde se již plumlovské družstvo zlepšilo a obsadilo jedenácté místo. Po delší pauze zaviněné koronavirem se rozjela i extraliga požárního útoku. Hned první kolo přivítal jediný pravidelný zástupce našeho regionu Plumlov. „Z pořadatelského hlediska se závody vydařily perfektně. Příprava i závod proběhly přesně podle plánu, bylo i dost družstev, jen fanoušků bylo méně, než je obvyklé, po té krizi byl znát úbytek,“ prozradil Večerníku jeden z hasičů Plumlova Richard Soldán.


Na domácí půdě se ovšem příliš nezadařilo. První útok zaznamenal čas 16.70, jenže druhý útok s výsledným časem 19.64 stačil až na 27. místo. „Bohužel se nám u pravého proudaře nezadařilo a docela jsme prostříkli, tím pádem byl výsledný čas velmi pomalý,“ zhodnotil Richard Soldán, kde nastala chyba. Před domácími nakonec skončily i další regionální sbory z Dětkovic, Otinovsi a Bílovic, které se ale neúčastní všech extraligových závodů a nejsou započítány do konečného pořadí.
Nejlépe se první kolo vydařilo Velkým Hošticím, které soutěž ovládly o sedm setin sekundy před Čechtínem. Navíc hrály prim, když jeden z útoků stlačily pod hranici šestnácti sekund na 15,83. Třetí místo obsadila Trnava u Třebíče.
Mezi ženami se z vítězství radoval tým Renmotor Jinolice, který porazil své soupeřky z Olešné o celé čtyři desetiny sekundy. Třetí místo obsadily nedaleké Dětkovice z vyškovského okresu. V ženské části se do elitní desítky dostala dvě mužstva z Prostějovska, a to konkrétně Soběsuky. Jejich „B“- tým se umístil na sedmém místě a „A“-tým o dvě příčky níže.
Další závod čekal hned v neděli, kdy se požární útok konal v Radíkově. Tam si již Plumlov polepšil na výsledný čas 17,08 a jen těsně mu unikla elitní desítka. Mezi ženami se neobjevilo žádné družstvo z Prostějovska. „Dnes se nám již dařilo o něco lépe, bohužel se nám zase nevyhnulo menší zaváhání na pravém proudu, ale jedenácté místo je daleko lepší jak sobotní zaváhání. Musíme se do dalších závodů více zklidnit a čas stlačit na hodnoty, na které máme,“ dodal závěrem Soldán.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...