Dobrý večer, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Sobotní duel 9. kola 1. ligy družstev mužů ČR 2019 byl pro nohejbalisty TJ Sokol I Prostějov mimořádně důležitý ze dvou hlavních důvodů. Zaprvé: na svém kurtu u sokolovny na Skálově náměstí přivítali krajského konkurenta TJ Spartak MSEM Přerov. A zadruhé: v případě vítězství nad největším sokem si mohli klíčovým způsobem upevnit postavení v horní polovině tabulky, což je důležité pro výhodnější nasazení do play- off. Nakonec se arcirivala podařilo udolat 6:4, leč mírný favorit skoro přišel o velký náskok a nejtěsnější výsledek urval až po takřka čtyřhodinové bitvě!

Domácí znovu nastoupili bez ohlášeně chybějícího Ladislava Pírka, přesto vyrovnaný boj od začátku zvládali. Poměrně časté chyby totiž vynahrazovali maximální bojovností i nezdolností za těžkých situací, v čemž protivníky během úvodních dvou třetin dramatického mače dokázali předčít. Hned zahajovací dvojku Lukáš Pírek s Jakubem Klaudym otočili z 0:1 na sady a 5:7 i 8:9 ve druhé, ještě 6:7 ve třetí. Odvrátili tedy dva mečboly, čímž vlastně nastartovali následný trhák v celkovém skóre.



HLAS TRENÉRA
Richard BENEŠ – Sokol I Prostějov
„Nejdůležitější ze všeho je samozřejmě vítězství, obzvlášť v derby s Přerovem. Ale musíme si přiznat, že hlavně trojice jsme nehráli dobře a ve většině jednotlivých utkání dělali víc chyb, než je u nás během letošní sezóny zvykem. Rozhodující pro nakonec těsné zvládnutí převážně vyrovnaného zápasu byly tři faktory. Že kluci i přes ne zrovna optimální výkon ubojovali druhou trojku. Že jsme měli suverénně lepší prostřední část střetnutí s vloženou dvojicí a singlem, tam jinak nebezpečný soupeř vůbec nestačil. A že Tomové Svoboda s Robou po snížení stavu z 5:1 na 5:4 neztratili hlavu ani nervy, díky čemuž docela spolehlivě vyhráli závěrečnou dvojku. Místo jasného výsledku v náš prospěch to tedy nakonec bylo velké drama se šťastným vyústěním. Všem hráčům děkuji za tradiční bojovnost i maximální snahu, byť ne každému se tentokrát dařilo. Nicméně jsme navzdory problémům obstáli a teď už to máme výborně rozjeté na umístění v horní půlce tabulky po základní části. Věřím, že při současném náskoku na pátou pozici horší než čtvrtí nebudeme. A určitě se ještě můžeme poprat aspoň o třetí post, což by nám pro play-off dávalo zajímavé šance.“


NOHEJBAL
1. liga mužů ČR 2019 – 9. kolo
TJ Sokol I Prostějov – TJ Spartak MSEM Přerov
6:4
Výsledky jednotlivých utkání: Luk. Pírek, Klaudy – Doležel, Štefan 2:1 (-7, 9, 8), Svoboda, Roba – Pavelka, Miklík 2:1 (8, -5, 8), Luk. Pírek, Klaudy, Valenta – Pavelka, Doležel, Šilhavý 1:2 (-5, 6, -6), Svoboda, Roba, P. Deutsch – Miklík, Štefan, J. Pírek 2:1 (-7, 8, 8), P. Deutsch, Valenta – Šilhavý, J. Pírek 2:0 (2, 2), Roba – Pavelka 2:0 (5, 6), Luk. Pírek, Klaudy, Valenta – Miklík, Štefan, J. Pírek 0:2 (-8, -9), Svoboda, Roba, P. Deutsch – Pavelka, Doležel, Šilhavý 0:2 (-5, -4), Luk. Pírek, Klaudy – Pavelka, Miklík 0:2 (-8, -7), Svoboda, Roba – Doležel, Štefan 2:0 (6, 7).
Trenér Prostějova: Richard Beneš
Trenér Přerova: Ondřej Miklík
Rozhodčí: Spáčil a Janek
Diváků: 70

NOHEJBAL
1. LIGA MUŽŮ ČR 2019
Ostatní výsledky 9. kola: TJ Dynamo ČEZ České Budějovice – MNK Silnice Group Modřice B 3:6, TJ Slavoj Český Brod – Areál Club Zruč-Senec 4:6, TJ Avia Čakovice B 6:1 – TJ Sokol Holice 6:2.
Průběžná tabulka po 9. kole
1. Zruč-Senec 9 0 0 54:22 18
2. Čakovice B 6 1 2 44:31 13
3. Č. Brod 6 0 3 47:27 12
4. Prostějov 5 1 3 45:35 11
5. Přerov 3 0 6 32:44 6
6. Modřice B 2 1 6 25:45 5
7. Holice 1 2 6 27:48 4

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...