Dobré odpoledne, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jednoznačným šlágrem 6. kola 1. ligy družstev mužů ČR 2019 byl souboj nohejbalistů TJ Sokol I Prostějov a Areál Club Zruč-Senec. Průběžně druhý celek soutěže totiž přivítal jejího suverénního lídra, což slibovalo vynikající podívanou. A ta skutečně přišla, sobotní odpoledne na kurtu u sokolovny na Skálově náměstí ovládl vysoce kvalitní sport. Aby výsledkem 3:6 uspěli papírově silnější hosté.

Domácím stále chyběl zdravotně indisponovaný Jakub Klaudy, zato se do sestavy vrátil Petr Deutsch. Šestka statečných měla velkou motivaci sebrat prvoligovému hegemonovi první bod(y) probíhající sezóny, leč vstup do zápasu Hanákům nevyšel. V úvodní dvojici sice bratři Ladislav Pírek, Lukáš Pírek vedli nad Bočkem a Knappem 5:4, ale pak začali často chybovat. Zvedli se až v úplném závěru, druhý set srovnali ze 6:9 na 9:9 - a vzápětí zkazili servis.
Druhá dvojka se změnila v nádhernou bitvu deblu Tomáš Roba - Tomáš Svoboda s elitním duem Štolka - Stehlík majícím extraligové zkušenosti. Oba Tomové však špičkovým sokům vyrovnaně odporovali, po získané zahajovací sadě vedli v rozhodující třetí 9:8. Bohužel koncovku nedorazili. A neboť vzápětí trojice Pírek, Pírek, Jan Valenta nestačila právě Štolkovi se Stehlíkem a Bočkem, utekl výběr AC na průběžných 0:3.
Za tohoto krajně nepříznivého stavu prostějovští bojovníci mač zdramatizovali. Trojka Roba – Svoboda - P. Deutsch excelovala proti triu Knapp – Vaňourek - Sučanka se střídajícím Turečkem, načež plonková dvojice P. Deutsch - Valenta otočila po nevydařeném vstupním dějství svůj důležitý duel proti Turečkovi a Sučankovi, na které viditelně měla. Po tomhle snížení skóre na 2:3 se nesmírně blízko vyrovnání dostal výborný singlista Roba, jenž precizní hrou vedl nad neméně kvalitním Stehlíkem 10:4 a 8:5. Leč sebevědomý soupeř pak napálil pět smečovaných podání včetně dvou nechytatelných es, tím obrátil na 8:10. A také tiebreak zvládl riskantním pojetím o chloupek lépe, byť jej rozhodovala až úplně poslední výměna kdo s koho.
Přesto borci „jedničky“ stále nic nevzdávali, naději jim znovu vrátila třetí trojka sourozenců Pírkových s Valentou. Na slabší trojici hostů totiž vytáhla stupňovaný výkon, čímž zvrátila svůj původně horší start. Bylo to 3:4, ve vzduchu se pořád vznášela vidina aspoň celkové remízy. Nicméně závěr si pohlídali nejlepší muži na place Štolka a Stehlík. Společně s Bočkem nedovolili ve čtvrté trojce proměnit triu Roba – Svoboda - P. Deutsch ani jeden setbol otáčkou z 9:7 na 9:10, poté ostříleně zvládli též finiš druhé sady z 8:8 na 8:10. V následující partii dvojic Pírek - Pírek dokonce ovládli první díl 10:7, ovšem ve zbytku utkání už tahali za kratší konec herního provazu a Západočeši si na dlouhou cestu domů přibalili dvoubodový export za rezultát 3:6.
Mužstvo Zruč-Senec tím ještě víc upevnilo své prvoligové vedení, zatímco nohejbalisté Prostějova klesli na čtvrtou pozici. V tomto týdnu odehrají další dva zápasy, a to shodně venku: ve středu 8. května od 15.00 hodin na půdě druhých Čakovic B, v sobotu 11. května od 14.00 hodin na dvorci poslední osmé Holice.

Hodnocení trenéra
Richard BENEŠ - TJ Sokol I Prostějov:
„Do utkání jsme nastoupili s velkým odhodláním od začátku svádět s vynikajícím soupeřem vyrovnaný boj, nepustit ho do žádného trháku. Bohužel se přesně to stalo, když úvodní dvojka moc nevyšla bratrům Pírkovým a pak úřadovali nejlepší hráči hostů Štolka se Stehlíkem. Tomové Roba a Svoboda proti nim ve druhé dvojici sice předvedli skvělý výkon, ale v těsné koncovce neproměnili dva mečboly. Přesto kluci dál bojovali, díky vítězstvím druhé trojky Roba, Svoboda, Peťa Deutsch i vložené dvojky Deutsch, Honza Valenta jsme dotáhli z 0:3 na 2:3. A po vyrovnání sahal perfektně rozjetým singlem Tomáš Roba, jenže zkušený Stehlík kontroval výborným závěrem. Druhá porážka nejtěsnějším poměrem, kdy rozhodoval úplně poslední míč, byla zlomová. I potom sice chlapci maximálně bojovali, favoritovi nedali nic zadarmo. Ale kvalitní protihráči celkově míň chybovali a lépe zvládali vypjaté koncovky, což poměrně vyrovnaný zápas poslalo na jejich stranu. Přesto chci celému týmu poděkovat, navzdory porážce přispěl výraznou měrou ke špičkové nohejbalové podívané nejvyšší prvoligové úrovně.“

NOHEJBAL
1. liga mužů ČR 2019 – 6. kolo
TJ Sokol I Prostějov – Areál Club Zruč-Senec 3:6
Výsledky jednotlivých utkání: Lad. Pírek, Luk. Pírek – Boček, Knapp 0:2 (-5, -9), Roba, Svoboda – Štolka, Stehlík 1:2 (8, -7, -9), Lad. Pírek, Luk. Pírek, Valenta – Štolka, Stehlík, Boček 0:2 (-6, -7), Roba, Svoboda, P. Deutsch – Knapp, Vaňourek, Sučanka (Tureček) 2:0 (8, 8), P. Deutsch, Valenta – Tureček, Sučanka 2:1 (-7, 7, 8), Roba – Stehlík 1:2 (4, -8, -9), Lad. Pírek, Luk. Pírek, Valenta – Knapp, Vaňourek, Sučanka 2:1 (-6, 6, 6), Roba, Svoboda, P. Deutsch – Štolka, Stehlík, Boček 0:2 (-9, -8), Lad. Pírek, Luk. Pírek – Štolka, Stehlík 1:2 (7, -3, -7).
Trenér Prostějova: Richard Beneš
Trenér Zruče-Sence: Jakub Boček
Rozhodčí: Jonák a Spáčil
Diváků: 70

„Favoritovi jsme nedali nic zadarmo.“
Richard BENEŠ, kouč Prostějova
strana 42


NOHEJBAL
1. LIGA MUŽŮ ČR 2019
Ostatní výsledky 5. kola: Areál Club Zruč-Senec – TJ Avia Čakovice B 6:1, TJ Spartak MSEM Přerov – MNK Silnice Group Modřice B 6:3, TJ Sokol Holice – TJ Slavoj Český Brod 1:6.
Ostatní výsledky 6. kola: Čakovice B – České Budějovice 6:2, Český Brod – Přerov 6:0, Modřice B – Holice 5:5.
Průběžná tabulka po 6. kole
1. Zruč-Senec 6 0 0 36:15 12
2. Čakovice B 4 1 1 30:19 9
3. Č. Brod 4 0 2 31:19 8
4. Prostějov 3 1 2 29:23 7
5. Přerov 2 0 4 20:30 4
6. Č. Budějovice 1 1 4 20:30 3
7. Modřice B 1 1 4 17:30 3
8. Holice 0 2 4 17:34 2

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...