Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Téměř sedm měsíců trvala ukrutně dlouhá zimní přestávka pro nohejbalisty TJ Sokol I Prostějov. Teď se konečně stává minulostí, aby o nadcházejícím víkendu odstartoval nový ročník 1. ligy družstev mužů ČR 2019. Hanáci do něj vstupují na jednu stranu střídmě bez velkých výsledkových očí, na stranu druhou však i s určitými splnitelnými ambicemi. Večerník se těsně před startem sezóny podíval na situaci v týmu pěkně pod drobnohledem.

„Naším základním cílem určitě je vyhnout se v osmičlenné soutěži posledním dvěma místům, jež znamenají boj o záchranu. První dva celky po základní části postupují přímo do semifinále, další čtyři družstva sehrají předkolo play-off. A já věřím, že právě o umístění na třetí až šesté pozici můžeme reálně bojovat. Ve vyřazovací fázi by se pak mohlo stát cokoliv,“ řekl Večerníku hlavní trenér Sokola I Richard Beneš. Jeho stěžejní práce přes zimu spočívala v částečném přebudování hráčského kádru směrem k jeho rozšíření, pokud možno i posílení. „V minulé sezóně se nám často stávalo, že jsme dávali těžko dohromady sestavu a do některých zápasů potom šli vlastně už předem poražení. Něco takového jsem nechtěl opět zažívat a snažil se na tom během soutěžní pauzy dělat,“ vysvětlil Beneš.
Vyrovnat se musí s odchody dvou stabilních opor Jana Matkulčíka (na hostování do extraligových Modřic) a Mariana Příhody (konec hostování z Pekla nad Zdobnicí), zatímco definitivně skončivší Lukáš Wiesner už nenastupoval téměř celý minulý rok. Co posily? Tomáš Svoboda (hostování z Modřic), Petr Deutsch (hostování z Ivanovic na Hané) a bratři Lukáš Pírek + Ladislav Pírek (oba obnovení ligové kariéry).
„Sice jsme přišli o dva kvalitní hráče, ale jiné čtyři se nám podařilo získat. Tom Svoboda je velice dobrý mladý nohejbalista prvoligové úrovně, totéž platí pro již zkušenějšího Peťu Deutsche. A ostřílení bráši Pírkové v posledních letech pravidelně ukazovali své schopnosti na turnajích neregistrovaných, teď se mi je povedlo přemluvit k návratu do mančaftu. Protože jsou to ambiciózní kluci i velcí bojovníci, měli by nám pomoct nejen herně, ale taky po stránce atmosféry v kolektivu,“ těší se kouč.
Osobně je přesvědčen, že má k dispozici silnější mužstvo než před rokem. „I tentokrát samozřejmě budeme mít průběžné absence některých chlapců, čemuž se v našem prakticky amatérském sportu nedá úplně vyhnout. Už bychom však do každého utkání měli jít minimálně ve slušném složení. A pokud nám nebude zrovna chybět víc než jeden hráč, dovolím si naši sestavu označit za dostatečně silnou, schopnou vyrovnaně bojovat i s největšími prvoligovými favority,“ zdůraznil Beneš.
Kromě zmíněných akvizic se totiž může opřít o spolehlivého kapitána Jana Valentu, nesmírně šikovného Jakuba Klaudyho či stále se lepšícího Tomáše Robu. „Tréninkově zima nebyla optimální, i když jsme se hlavně poslední dobou snažili přípravně dělat v rámci možností maximum. Výhodu vidím ve variabilitě složení jednotlivých dvojic i trojic, které nemusí nutně hrát pokaždé stejně. Záležet pochopitelně bude na naší aktuální sestavě, rovněž můžeme reagovat na konkrétního soupeře,“ odtušil Beneš.
Jak vůbec vidí rozložení sil v nadcházejícím ročníku druhé nejvyšší tuzemské soutěže? „Za největšího favorita se dá považovat Český Brod, který sestoupil z extraligy. Hodně nebezpečná bude podle mého názoru Holice s výborným Mrákavou, nahoře v tabulce se určitě chtějí zase pohybovat béčka Modřic i Čakovic. A Zruči-Senci se vrátili dva velice dobří hráči, ani Přerov jistě nechce spadnout do sestupových starostí. Snad jedině České Budějovice jsou dle mých informací papírově slabší. Každopádně to vypadá, že dostat se aspoň do šestky nemusí být vůbec jednoduché, čeká nás asi dost náročná sezóna. Bát se ale rozhodně nemusíme, za postupem do play-off společně půjdeme,“ uzavřel Richard Beneš bojovně.13 graf01

POHLEDEM HRÁČE
„Někteří kluci z týmu odešli, jiní přišli. Celkově vypadá současný mančaft zajímavě složený, ale moc jsme toho spolu zatím nenatrénovali, takže na nějaké větší odhady ambicí je ještě brzo. Důležité bude, abychom často neměli víc absencí v zápasech a pravidelně nastupovali v co nejsilnější sestavě. Potom se dá v první lize hrát s každým. Osobně věřím, že na postup do předkola play-off bychom měli výkonnostně mít. Hlavní bude nespadnout do bojů o záchranu, to znamená vyhnout se posledním dvěma místům v tabulce po základní části.“
Tomáš ROBA, nahrávač a smečař nohejbalistů TJ Sokol I Prostějov


------------------------------------
1. LIGA DRUŽSTEV MUŽŮ V NOHEJBALU ČR 2019

První dva týmy po základní části postupují přímo do semifinále (na dva vítězné zápasy), celky na 3. až 6. místě sehrají předkolo play-off (na jediné utkání). Poslední dvě družstva tabulky se střetnou o záchranu soutěže (na dva vítězné zápasy) - poražený přímo sestupuje, vítěz nastoupí proti nejlepšímu ze 2. ligy o udržení (na dva vítězné zápasy). Vítěz finále 1. ligy si zahraje proti nejhoršímu mužstvu extraligy o postup do elitní soutěže ČR (na dva vítězné zápasy).

LOS ZÁKLADNÍ ČÁSTI
1. kolo, sobota 6. dubna, 14:00 hodin:
TJ Sokol I Prostějov – TJ Sokol Holice, AC Zruč-Senec – MNK Silnice Group Modřice B, TJ Dynamo ČEZ České Budějovice – TJ Slavoj Český Brod, TJ Avia Čakovice B – TJ Spartak MSEM Přerov (15:00)
2. kolo, sobota 13. dubna, 14:00 hodin:
Přerov – Prostějov, Holice – Čakovice B, Zruč-Senec – Český Brod, Modřice B – České Budějovice (10:00)
3. kolo, pátek 19. dubna, 14.00 hodin:
Prostějov – Modřice B, Zruč-Senec – Holice, České Budějovice – Přerov, Čakovice B – Český Brod (15:00)
4. kolo, sobota 27. dubna, 14.00 hodin:
Český Brod - Prostějov (10:00), Přerov – Zruč-Senec, Holice – České Budějovice, Modřice B – Čakovice B (10:00)
5. kolo, středa 1. května, 14:00 hodin:
České Budějovice – Prostějov, Přerov – Modřice B, Holice – Český Brod, Zruč-Senec – Čakovice B
6. kolo, sobota 4. května, 14:00 hodin:
Prostějov - Zruč-Senec, Český Brod – Přerov (10:00), Modřice B – Holice (10:00), Čakovice B – České Budějovice (15:00)
7. kolo, středa 8. května, 14:00 hodin:
Čakovice B – Prostějov (15:00), Holice – Přerov, České Budějovice – Zruč-Senec, Modřice B – Český Brod (10:00)
8. kolo, sobota 11. května, 14:00 hodin:
Holice – Prostějov, Přerov – Čakovice B, Modřice B – Zruč-Senec (10:00), Český Brod – České Budějovice (10:00)
9. kolo, sobota 18. května, 14:00 hodin:
Prostějov - Přerov, České Budějovice – Modřice B, Český Brod – Zruč-Senec (10:00), Čakovice B - Holice (15:00)
10. kolo, sobota 25. května, 14:00 hodin:
Modřice B - Prostějov (10:00), Holice – Zruč-Senec, Přerov – České Budějovice, Český Brod – Čakovice B (10:00).
11. kolo, sobota 8. června, 14:00 hodin:
Prostějov - Český Brod, Zruč-Senec – Přerov, České Budějovice – Holice, Čakovice B – Modřice B (15:00)
12. kolo, sobota 15. června, 14:00 hodin:
Prostějov – České Budějovice, Modřice B – Přerov (10.00), Český Brod – Holice (10.00), Čakovice B – Zruč-Senec (15:00)
13. kolo, sobota 22. června, 14:00 hodin:
Zruč-Senec – Prostějov, Přerov – Český Brod, Holice – Modřice B, České Budějovice – Čakovice B
14. kolo, sobota 31. srpna, 14:00 hodin:
Prostějov – Čakovice B, Český Brod – Modřice B, Přerov – Holice, Zruč-Senec – České Budějovice
TJ Sokol I Prostějov hraje své domácí zápasy na venkovním kurtu s nově zrekonstruovanou tribunou u sokolovny na Skálově náměstí (za nepříznivého počasí v tělocvičně ZŠ v ulici Palackého).


Hráčská soupiska nohejbalistů TJ Sokol I Prostějov

Martin Deutsch 1995 nahrávač + polař
Petr Deutsch 1991 polař + smečař
Jaroslav Faltýnek 1954 polař + nahrávač
Tomáš Jorda 1993 smečař + blokař
Jakub Klaudy 1990 smečař + blokař
Radek Omelka 1981 blokař + nahrávač
David Pazdera 1992 polař + nahrávač
Ladislav Pírek 1984 blokař + smečař
Lukáš Pírek 1993 smečař + polař
Tomáš Roba 1996 nahrávač + smečař
Tomáš Svoboda 1999 blokař + smečař
Jan Valenta 199 nahrávač (kapitán)
Předseda oddílu: Jaroslav Faltýnek
Hlavní trenér: Richard Beneš
Vedoucí mužstva: Jan Valenta

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...