Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Ilustrační foto

Tak už je jasno. Nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov v posledním 14. kole 1. ligy mužů ČR 2018 hráli na kurtu AC Zruč-Senec nerozhodně 5:5, po základní části obsadili šesté místo. A v nadcházejícím předkole play off druhé nejvyšší tuzemské soutěže nastoupí v areálu MNK Silnice Group Modřice B, po dlouhodobé fázi třetího celku tabulky. Jednorázová bitva na úvod k.o. systému propukne u tuto sobotu 8. září dopoledne.

Sobotní remízový mač ve Zruči popsal Večerníku trenér Sokola I. „Do zápasu jsme šli oslabeni o dva klíčové členy základní sestavy Honzu Matkulčíka a Mariana Příhodu, kteří měli pracovní povinnosti. Z tohoto důvodu jsem musel zařadit do sestavy i předsedu oddílu Jardu Faltýnka, jenž byl ve svých pětašedesáti letech určitě nejstarším hráčem ligových soutěží. Tím víc musím smeknout před jeho odvedenými výkony, protože v trojicích si vedl opravdu výborně a společně s Kubou Klaudym i Marťou Deutschem obě utkání trojek vyhráli,“ zmínil Richard Beneš obdivuhodný přínos veterána. „Klíčovým momentem byl singl následovaný obrácenými trojkami, neboť tyhle tři souboje za sebou jsme zvládli vítězně a otočili vývoj z 3:2 na 3:5 v náš prospěch. Bohužel ani tentokrát to nestačilo na konečný triumf, neboť obě závěrečné dvojky patřily domácím, ta poslední bohužel úplně závěrečným míčem na 10:9 v tiebreaku,“ zalitoval trochu lodivod plichty 5:5. „Nicméně jsem byl velmi spokojen s přístupem všech k zápasu, ve kterém už o nic nešlo. A bojovat naplno za takové situace není vždy jednoduché. Kluci to přesto dokázali, a byť nerad vyzvedávám jednotlivce, musím zvlášť pochválit Kubu Klaudyho. Skvěle zahrál v trojkách, kde využil své výborné techniky, přehledu i zkušeností. A přestože útočil sám, dokázal si vždy poradit. Jeho výkon je před důležitou bitvou play-off určitě příslibem,“ potěšilo Beneše.
Co výkony jednotlivců? „Tomáš Roba opět sehrál skvostně singl, prakticky bez chyb. Asi ho vezmu na mužské mistrovství republiky jednotlivců. Výrazné zlepšení zaznamenal od počátku sezóny Tom Jorda, který má sice nejméně zkušeností z celého týmu, ale prokazuje velkou snahu na trénincích i v utkáních, do nichž nastoupí. K Jardovi Faltýnkovi jsem se už vyjádřil dříve a ostatní rozhodně nezklamali,“ shrnul Beneš.
Jaké šance mají nohejbalisté Prostějova ve čtvrtfinále na půdě modřického béčka? „Je pravda, že výsledkově se nám na tohoto soupeře moc nedaří. Také však platí, že vzájemné souboje většinou ztrácíme těsně v koncovkách, což se teď klidně může obrátit. Klíčové bude, abychom měli co nejvíc kompletní sestavu a zdravě si věřili, že můžeme postoupit. Ve stejný den jako modřická rezerva hraje důležitý extraligový zápas i tamní áčko a uvidíme, jaký dopad tenhle fakt bude mít. Já věřím, že jestli zvládneme s mladými divočáky protivníka držet v úvodu krok, můžeme je nakonec překvapit,“ odhadoval kouč prostějovských nohejbalistů před stěžejním měřením sil celého aktuálního ročníku.
Druhpou dvojici předkola tvoří Přerov a Holice.

1. liga mužů ČR 2018 – 14. kolo
AC Zruč-Senec 2004 - TJ Sokol I Prostějov 5:5

Výsledky jednotlivých utkání:
Rychlý, Knapp - Roba, Jorda 1:2 (4, -9, -9)
Boček, Pivnička – Klaudy, Valenta 2:1 (5, -6, 8)
Boček, Rychlý, Knapp – Valenta, Roba, Jorda 2:0 (5, 3)
Vaňourek, Pivnička, Sušánka – Klaudy, Deutsch, Faltýnek 1:2 (6, -6, -9)
Vaňourek, Sušánka (Hynek) – Deutsch, Faltýnek 2:0 (3, 9)
Boček – Roba 0:2 (-6, -7)
Boček, Rychlý, Knapp (Hynek) – Klaudy, Deutsch, Faltýnek 1:2 (3, -5, -8)
Vaňourek, Pivnička, Sušánka – Valenta, Roba, Jorda 0:2 (-6, -6)
Rychlý, Knapp – Klaudy, Valenta 2:0 (7, 9)
Boček, Pivnička – Roba, Jorda 2:1 (8, -6, 9).
Trenér Zruče-Sence: Jakub Boček. Trenér Prostějova: Richard Beneš.
Rozhodčí: Veselý a Hrdlička.
Diváků: 50.

1. LIGA MUŽŮ ČR 2018
Výsledky 14. kola: Zruč-Senec - Prostějov 5:5, Modřice B –Start Praha 6:4, České Budějovice –Čakovice B 1:6, Přerov –Holice 6:4.
KONEČNÁ TABULKA PO ZÁKLADNÍ ČÁSTI
1. SK Start Praha 14 9 4 1 78:43 22
2. TJ Avia Čakovice B 14 10 2 2 74:42 22
3. MNK Silnice Group Modřice B 14 8 2 4 71:54 18
4. TJ Spartak MSEM Přerov 14 6 4 4 67:63 16
5. TJ Sokol Holice 14 4 4 6 64:64 12
6. TJ Sokol I Prostějov 14 4 3 7 48:72 11
7. AC Zruč-Senec 2004 14 2 2 10 42:76 6
8. TJ Dynamo ČEZ České Budějovice 14 2 1 11 44:74 5

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...