Dobrý podvečer, dnes je úterý 16.4.2024
svátek slaví Irena,
zítra Rudolf
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Po dvou zápasech nové sezóny jsou nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov bez jediného získaného bodu poslední v tabulce 1. ligy mužů ČR 2018. Ve 2. kole soutěže podlehli na půdě favorizovaného Startu Praha jasně 1:6 a nic jim nebyly platné hned dvě polehčující okolnosti: vyrovnanost většiny jednotlivých střetnutí ani nadmíru sympatický čin v duchu fair-play.

„Domácím se nepodařilo na čas plánovaného začátku utkání nachystat kurt a tím pádem za námi přišli rozhodčí, že jestli budeme trvat na tomto úvodu, zvítězíme 6:0 kontumačně. Kluci však řekli, že když už jsme do Prahy jeli, tak chtějí hrát.

Že radši chvíli počkáme a ať se rozhodne na hřišti. Soupeř nám pak za tohle gesto opakovaně děkoval, umožnilo jim vlastně vyhrát a získat dva body místo nás,“ prozradil zajímavou předehru samotného duelu trenér Sokola I Richard Beneš.
Náročný mač poté jeho svěřenci neodstartovali vůbec špatně, po vstupních dvojicích panoval nerozhodný stav 1:1. „A klidně jsme mohli vést 2:0, protože v úvodní dvojce se nepodařilo proměnit mečboly. Zlom přišel v následných dvou trojkách, které jsme slibně rozjeli a pak zbytečně ztratili. Ani některé další zápasy nebyly vůbec jednoznačné, chlapci bojovali. Jenže pořád nezvládáme vyrovnané koncovky setů, v tomto ohledu nám začínající ročník zatím vůbec nevychází. Musíme se zlepšit,“ uvažoval Beneš.
Herní progres budou Hanáci hodně potřebovat v nejbližším utkání 3. dějství prvoligové soutěže, k němuž nastoupí v sobotu 14. dubna od 14:00 hodin na domácím dvorci u sokolovny na Skálově náměstí proti Čakovicím B. „Soupeř má na rozdíl od nás už tři body na kontě, ale to vůbec neznamená, že bychom ho nemohli porazit. Vítězství za dané situace moc chceme i potřebujeme a s dobrým výkonem na něj určitě lze dosáhnout,“ věří kouč Beneš. Přijďte prostějovské nohejbalisty povzbudit, ať premiérovou výhru urvou!


1. liga mužů ČR 2018 - 2. kolo
SK Start Praha - TJ Sokol I Prostějov 6:1

Výsledky jednotlivých utkání:
Tůma, Sachl - Valenta, Matkulčík 2:1 (7, -9, 9)
Klabík, Marek – Klaudy, Wiesner 0:2 (-4, -6)
Klabík, Pokorný, Novák - Klaudy, Valenta, Wiesner 2:0 (5, 7)
Mareček, Tůma, Marek - Roba, Matkulčík, Deutsch 2:0 (9, 6)
Mareček, Novák - Roba, Deutsch (Jorda) 2:0 (9, 4)
Mareček - Klaudy 2:1 (8, -4, 8)
Klabík, Pokorný, Novák - Roba, Matkulčík, Deutsch (Pazdera) 2:0 (9, 2)
Trenér Prahy: Miroslav Sachl. Trenér Prostějova: Richard Beneš.
Rozhodčí: Pachman a Škoda
Diváků: 50

Výsledky 2. kola: SK Start Praha - TJ Sokol I Prostějov 6:1, MNK Silnice Group Modřice – AC Zruč-Senec 2004 5:5, TJ Dynamo ČEZ České Budějovice – TJ Spartak MSEM Přerov 4:6, TJ Avia Čakovice B – TJ Sokol Holice 5:5.
PRŮBĚŽNÁ TABULKA PO 2. KOLE
1. Start Praha 2 0 0 12:2 4
2. Čakovice B 1 1 0 11:8 3
3. Modřice B 1 1 0 11:8 3
4. Č. Budějovice 1 0 1 10:9 2
5. Přerov 1 0 1 9:10 2
6. Holice 0 1 1 8:11 1
7. Zruč-Senec 0 1 1 6:11 1
8. Prostějov 0 0 2 4:12 0


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...