Dobré odpoledne, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Ilustrační foto

Už jen poslední krůček chybí nohejbalistům TJ Sokol I Prostějov k historickému klubovému úspěchu v dospělé kategorii. Senzačně totiž ovládli první zápas semifinálové série 1. ligy mužů 2017 na Startu Praha, kde rychle prohrávali 0:3 a přesto dokázali fantastickým obratem triumfovat 5:3! Co to znamená? Jestliže tuto sobotu 16. září od 14.00 hodin úspěšně zvládnou i druhý vzájemný duel na vlastním kurtu u sokolovny na Skálově náměstí, triumfují 2:0 na utkání a tím projdou do vysněného finále!

Ale teď pojďme zpět do metropole České republiky. Start byl ve včerejším souboji číslo jedna jasným favoritem, neboť v základní části skončil druhý (Prostějov byl třetí), doma ve své obávané „kleci“ skoro nikdy nepodléhá a navíc je čerstvě posílený o někdejšího mistra světa Ungermanna. Přesto Sokolové cestovali do hlavního města republiky s vírou ve výsledkové překvapení, o něž se chtěli porvat.
Leč úvod střetnutí i přes jeho setovou vyrovnanost patřil Pražanům, kteří záhy vedli 3:0 a směřovali k suverénnímu výsledku. „Na zápas jsem kvůli pracovním povinnostem nemohl jet, tudíž jsem pouze netrpělivě čekal na mobilu průběžné zprávy. A když mi kluci napsali, že prohráli tři první duely, zdálo se, být všechno jasné,“ popisoval pro Večerník trenér prostějovských nohejbalistů Richard Beneš.
O půl hodiny později mu však pípla na telefonu esemeska, že došlo ke snížení na 3:2. „Přesto musím přiznat, že vzhledem k veškerým okolnostem mě ani nenapadlo, že bychom mohli takhle těžkou bitvu úplně otočit až k vítězství. Proto jsem na telefonát od chlapců, že vše skončilo 5:3, reagoval výrokem: tak to je pěkný výsledek, získat tři body má svoji cenu,“ pokračoval Beneš v rekapitulaci. Vzápětí se ovšem z přístroje ozval hurónský řev a vysvětlující věta: „Jenže trenére, my jsme vyhráli!“
Šťastný kouč si pak přes éter vyslechl hodně bouřlivý vítězný pokřik svých svěřenců z 250 kilometrů vzdáleného místa. „Kluci se nadšeně přeřvávali, padlo něco o tom, kdo je vlastně ten Ungermann a jestli vůbec hrál, taky plány na finálové skolení Žatce jsem zaregistroval,“ popisoval euforii svých svěřenců na dálku Beneš.
Dílčí mega zářez se snažil okamžitě vstřebat dvěma směry. „Za prvé patří našim hráčům obrovská pochvala, doslova absolutorium. Zvrátit takovým způsobem velmi důležité utkání u tolik kvalitního soupeře a ještě navíc v obávaném prostředí Startu je skutečně husarský kousek, klobouk dolů. Na druhou stranu nesmíme podlehnout sebeuspokojení ani předčasné euforii, neboť jsme zatím do finále nepostoupili. Toho můžeme dosáhnout jedině tehdy, pokud domácí odvetu opět vezmeme za správný konec a zopakujeme skvělý výkon z Prahy. Potom přijde chvíle naplno slavit,“ zasnil se Richard Beneš.
V sobotu odpoledne můžete být v prostějovském areálku osobně u toho a na vlastní oči sledovat, zda se společný sen nohejbalistů TJ Sokol I podaří zhmotnit v realitu!

1. LIGA MUŽŮ ČR 2017 - SEMIFINÁLE; 1. ZÁPAS
SK Start Praha - TJ Sokol I Prostějov 3:5
Výsledky jednotlivých utkání: Novák, Ungermann - Ftačník, Matkulčík 2:1 (-6, 8, 8), Tůma, Klabík - Klaudy, Valenta 2:0 (9, 6), Novák, Ungermann, Kupský - Klaudy, Valenta, Ftačník 2:1 (-7, 9, 7), Tůma, Sachl, Bálek - Matkulčík, Příhoda, Deutsch 0:2 (-6, -8), Tůma - Klaudy 0:2 (-7, -8), Novák, Ungermann, Kupský – Matkulčík, Příhoda, Deutsch 0:2 (-9, -6), Tůma, Klabík, Bálek (Kaplan) – Klaudy, Valenta, Ftačník 0:2 (-8, -3), Novák, Ungermann – Klaudy, Valenta 1:2 (-9, 7, -8)
Trenér Prahy: Miroslav Sachl. Trenér Prostějova: Richard Beneš
Rozhodčí: Albrecht a Bartonský
Diváků: 100


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...