Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Rozpačité výsledky předchozích týdnů jsou snad definitivně pryč a nohejbalisté se ocitli na vítězné vlně. Plejeři Sokola I Prostějov stoupají díky posledním úspěšným výsledkům tabulkou vzhůru. A hodně jim v jejich snažení o průnik do play-off pomohla sobotní výhra na půdě přerovského soka. „Kluci byli silní na smeči, ke své kvalitě přidali i bojovnost. Naše výhra byla naprosto zasloužená,“ chválil své svěřence trenér Richard Beneš.

 TJ Spartak MSEM Přerov - TJ Sokol I Prostějov 3:6

Vývoj skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:6

Body Prostějova: Klaudy, Wiesner - Ftačník, Matkulčík (2) – Příhoda, Ftačník, Matkulčík (2) – Klaudy, Wiesner, Valenta.

Sestava Prostějova: Valenta, Wiesner, Klaudy, Příhoda, Matkulčík, Ftačník, Deutsch. Trenér: Richard Beneš.

Prostějovští zajížděli na kurt nejbližšího prvoligového soupeře v roli mírného papírového favorita. V optimismu je utvrzovala i téměř kompletní sestava. „Tentokrát chyběli pouze Roba a Kolář,“ poznamenal Beneš. „Věřil jsem tedy, že v případě odpovídajícího přístupu odvezeme body.“

Bodové plány se začaly realizovat hned v úvodu zápasu. Hostující dvojice předvedly kvalitu, na kterou Přerované nenašli odpovídající protizbraň. „Jako první nastoupili Klaudy a Wiesner a po téměř bezchybném výkonu uhráli první bod. Napodobila je i dvojka Ftačník, Matkulčík,“ poznamenal Beneš. Sokol I tak šel do minitrháku 0:2.

Přerovští se ale nadechli výhrou v prvním souboji trojic. Sestava Klaudy - Valenta - Wiesner podlehla smolně rozdílem jediného míče a bylo to 1:2. Na dvoubodový rozdíl ale znovu upravila následující trojka Příhoda - Ftačník - Matkulčík. „Kluci vyhráli ve dvou setech vždycky hodně těsně,“ popsal lodivod prostějovského souboru. 

Prostřední pasáž duelu však přinesla komplikace. Nejprve podlehla vložená dvojka Valenta - Příhoda ve třetím setu o jediný míč. „Škoda kluci vedli 9:8,“ podotkl trenér. Obdobně smolně pak ztratil singl Jakub Klaudy, který prohrál ve třetím setu také 9:10. Přerov tak srovnal na 3:3.  

Dramatický průběh derby mohly rozhodnout otočené trojice a také se tak stalo. Nejprve trojka ve složení Příhoda - Ftačník - Matkulčík urvala závěr třetího setu posledním míčem 10:9 a hosté znovu vedli – 3:4. V euforii pokračovala i druhá sestava vedená blokařem Wiesnerem, když přehrála své protějšky ve dvou setech. Sokol I tak odskočil na 3:5 a měl dva mečboly. Hosté využili hned ten první. Letos prakticky neporazitelný pár Ftačník - Matkulčík neponechal nic náhodě a po dvousetoké výhře pečetil triumf v derby - 3:6.

„Své svěřence musím opět pochválit, předvedli bojovný a kvalitní výkon. Někdy je sice trochu na škodu, že hrají více pro oko diváka, když vymýšlejí různé útočné kombinace. Zbytečně tím dramatizují koncovky jednotlivých setů i zápasů. Pokud to ale dopadne dobře, je vše nakonec odpuštěno,“ usmíval se s úlevou Richard Beneš a pokračoval: „V tomto zápase musím vyzvednout útočnou sílu smečařů Ftačníka, Matkulčíka a Wiesnera, ale i chytrost a technické míče zkušeného harcovníka Klaudyho. Velmi dobře zahráli i ostatní hráči, kteří zasáhli do hry.“

Prostějovští se díky plnému bodovému zisku vyšvihli na průběžnou čtvrtou příčku prvoligové tabulky, která zaručuje play-off. Poslední duel první poloviny dlouhodobé části absolvují svěřenci Richarda Beneše v sobotu 2. července na půdě průběžně druhého celku Zruč-Senec.

1. LIGA NOHEJBALU

11. kolo: TJ Spartak MSEM Přerov - TJ Sokol I Prostějov 3:6, AC Zruč-Senec 2004 – MNK SILNICE GROUP Modřice 6:1, TJ AVIA Čakovice „B“ - SKN Žatec 5:5, SK Start Praha - TJ Sokol Horažďovice VYNK Hapon 6:3.

1.         SKN Žatec     11        9          2          0          64:27   20

2.         Zruč-Senec 2004        11        6          2          3          56:35   12

3.         Start Praha      12        5          2          5          53:50   12

4.         TJ Sokol I Prostějov 11        5          1          5          46:48   11

5.         Horažďovice   11        4          2          5          46:49   10

6.         Modřice          12        4          2          6          44:57   10

7.         Čakovice „B“ 13        3          4          6          48:62   10

8.         MSEM Přerov            13        3          1          9          36:65   7

Družstvu AC Zruč-Senec odečteny 2 body - disciplinární trest Rozhodnutím DK 02-2016.

Příští program – 12. kolo, sobota 2.7. 2017, 14:00 hodin: SKN Žatec - TJ Sokol Horažďovice VYNK Hapon, AC Zruč-Senec 2004 - TJ Sokol I Prostějov.

BOTAS EXTRALIGA DOROST SK. „B“

10. kolo: MNK SILNICE GROUP Modřice - TJ Sokol Zbečník 5:2, T.J. Sokol Holice - TJ Sokol I Prostějov 2:5. NK CLIMAX Vsetín – volný termín.

1.         NK CLIMAX Vsetín 8          8          0          0          34:22   16

2.         TJ Sokol I Prostějov 8          4          0          4          32:24   14

3.         TJ Sokol Zbečník       8          4          0          4          30:26   13

4.         Modřice          8          3          0          5          24:32   9

5.         T.J. Sokol Holice        8          1          0          7          20:36   8

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...