Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Suverénní lídr prvoligové soutěže potvrdil v utkání s prostějovským Sokolem I, že míří za prvenstvím. Hanáci navíc na cizích hřištích příliš nezáří a tak se dala porážka očekávat. Nakonec uhráli hosté jediný bod a vraceli se tak z dlouhého sobotního výjezdu ve špatné náladě. „Kluci strašně moc chtěli, ale srážely je nevynucené chyby, které zkušený soupeř dokázal ztrestat. Potvrdilo se, že venku nám chybí sebevědomí,“ poznamenal k utkání Richard Beneš, trenér prostějovského výběru.

Jeho tým odjížděl k utkání šestého kola první ligy téměř v kompletní sestavě, z níž chyběl pouze Tomáš Roba. Proti Sokolu I však stál ostřílený soubor v čele s úřadujícím mistrem světa Ondrou Vítem.  Domácí zvládli hned první dvojku, v níž si Ondřej Vít s Dráždilem poradil s párem Wiesner - Klaudy beze ztráty setu - 1:0. Srovnání zařídily mladé pušky Matkulčík - Ftačník, kteří žateckým sokům nenechali ani set - 1:1. „Kluci potvrdili, že jsou momentálně naším nejlepším párem,“ poznamenal Beneš.

Rozhodující zlom přinesly duely trojic. Velkým propadákem skončila překvapivě první trojka hostů ve složení Valenta - Wiesner - Ftačník. Ani v jednom ze dvou setů nedokázali hosté uhrát ani pět míčů a bylo to 2:1. Trojka Matkulčík - Klaudy - Příhoda zahrála po prohraném prvním setu velmi dobře takticky, srovnala stav, ale v rozhodujícím setu nedodrželi kluci trenérem stanovenou taktiku a soupeř šel do trháku na 3:1.

V prostřední části zápasu svedla vložená dvojka Valenta - Příhoda se svým soupeřem naprosto vyrovnaný duel, který se opět rozhodoval až ve třetím setu. Bohužel opět v neprospěch celku z Hané - 4:1. V singlu proti mistru světa v této disciplíně a vloni nejlepšímu nohejbalistovi ČR dostal příležitost Kuba Klaudy. „Dokázal držet s Vítem krok téměř celý první set, druhý set byl již pod kontrolou vynikajícího singlisty ze Žatce,“ komentoval trenér hostů. Žatec tak měl k dispozici čtyři mečboly - 5:1. Proměnil hned první otočenou trojkou, když zvítězil ve dvou setech 6:1 pro Žatec.

„Kluci strašně moc chtěli, ale obrovské množství nevynucených chyb rozhodlo o zisku bodů pro celek ze Žatce. Chvílemi už nevím, jak jinak to před zápasem i v jeho průběhu mám svým svěřencům říci. Při utkání venku mnohdy propadají panice, nedodržují stanovenou taktiku a výsledkem je vždy přibývající skóre ve prospěch domácích. Musím pochválit pouze dvojku vedenou Ftačníkem a kapitána Valentu za bojovnost a výbornou hru v poli, a to i přes prohru ve dvojce i ve trojce. Rovněž Klaudy si zejména v prvním setu singlu a v poli uhrál určitě své,“ zhodnotil porážku Richard Beneš.

Sokol I Prostějov se drží v průběžné tabulce na páté příčce, kterou bude hájit v příštím kole na půdě momentálně posledních Horažďovic, jež však vyhrály překvapivě ve Zruči. Před domácími fanoušky nastoupí Prostějovští až v sobotu 27. května proti Modřicím.

1. LIGA NOHEJBALU

6. kolo: MNK SILNICE GROUP Modřice - SK Start Praha 3:6, AC Zruč-Senec 2004 – TJ Sokol Horažďovice VYNK Hapon 3:6, SKN Žatec- TJ Sokol I Prostějov 6:1, TJ AVIA Čakovice „B“ - TJ Spartak MSEM Přerov 6:1.

1.         SKN Žatec     7          6          1          0          41:14   13

2.         Zruč-Senec 2004        6          3          1          2          29:20   7

3.         Start Praha      6          3          1          2          29:24   7

4.         MSEM Přerov            9          3          1          5          30:41   7

5.         TJ Sokol I Prostějov 6          3          0          3          23:24   6

6.         Modřice          7          3          0          4          24:32   6

7.         Čakovice „B“ 7          2          1          4          24:33   5

8.         Horažďovice   6          1          1          4          20:32   3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...