Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Překvapení nebylo daleko, mužský výběr Sokol I Prostějov se v semifinálové sérii play off první ligy ujal vedení 1:0 na zápasy. Tým Richarda Beneše odjížděl coby nováček soutěže k vítězovi základní části ve značně oslabené sestavě, na žatecké půdě ale nepůsobil v roli jasného outsidera a vyšlápl si i na současné české reprezentanty bratry Vítovy! Domácí tak musel o první bod velice zabojovat. Odveta se hraje už tuto sobotu.

„Chyběly opory základní sestavy Klaudy, Šlézar, Vízner, Roba i Procházka, takže nás bylo jen šest bez možnosti střídání. A z toho byli tři dorostenci, šestnáctiletý Ftačník a sedmnáctiletí Matkulčík s Příhodou. Obával jsem se, že se vrátíme s nulou, ale kluci sahali po překvapení a některé zápasy se za stavu 1:1 na sety rozhodovaly až v posledním míči,“ chválil Beneš své svěřence.

Před krásnou kulisou sto padesáti diváků začali lépe domácí. V první dvojce podlehli Ftačník s Příhodou bratrům Vítům 8:10 a 9:10, poté nestačili na své soupeře ani Husařík s Valentou. Naopak trojice skončily velkým triumfem Prostějova, když Ftačník, Valenta, Husařík si vyšlápli na trio vedené Ondrou Vítem a Malkulčík, Omelka, Příhoda zdolali po velké bitvě v poměru 2:1 domácí v čele s Petrem Vítem. Do singlu poté musel jít Ftačník a Ondrovi Vítovi podlehl 0:2, když v první sadě neudržel vedení 8:7, na 4:2 pak upravil opět český reprezentant po boku svých dvou druhů v první z obrácených trojek. Ta druhá naopak patřila triu vedenému Ftačníkem a bylo to opět jen o bod – 4:3. Rozhodující pátý bod přidalo bratrské duo Žatce proti Valentovi s Husaříkem a domácí tak vydřeli výhru 5:3.

„S výkonem jsem velice spokojen a také výsledek je velice těsný. Kuba Ftačník byl společně s Ondrou Vítem nejlepším hráčem na hřišti, je to obrovský talent a utáhl obě trojice, když řada útoků šla přes něj. Výborní byli i Husařík s Valentou a nikdo nepočítal s tím, že bychom tam mohli vážněji vzdorovat,“ hrdě hodnotil Beneš.

A osobně se již těší na odvetu, ta přijde na řadu již tuto sobotu od 10:00 hodin na antukovém hřišti před sokolovnou. A v případě špatného počasí v tělocvičně na ZŠ Palacká. „Budou už Šlézar, Roba i Vízner a naše síla stoupne, v domácím prostředí se může stát všechno. Pokusíme se je porazit a věřím, že přijde i mnoho diváků,“ těší se na velký souboj, byť uznává sílu soupeře. Zejména pak v singlu a dvojicích.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...