Příjemnou noc, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Pod dohledem několika desítek fanoušků se v úterý přesně o tři čtvrtě na jedenáct dopoledne vydali hokejisté Prostějova na led, aby se ve slávistickém Edenu formou lehčího tréninku připravili na večerní druhé čtvrtfinále. V tom prvním slavili po výsledku 5:2 domácí hráči, přáním Jestřábů ovšem je, aby po dnešku byl stav série vyrovnaný 1:1.

„Nálada je bojovná. Včera jsme zápas až na prvních patnáct minut odehráli dobře. Škoda jen, že jsme nedali další branky, jen já jsem tam měl dvě gólovky. Je to škoda a chceme tady dneska uspět. A tím, že přišli fanoušci, tak nám vlilo další energii do žil a je to bomba, že nás takto podporují,“ těšilo útočníka Kubu Čuříka.

Krátce po rolbě se na ledovou plochu vydala přesně osmnáctka prostějovských hráčů, mezi nimiž nechyběl ani kustod Lukáš Duba. Obránci i útočníci si zkoušeli na dvojici gólmanů nájezdy, testovali rovněž nahrávky a kombinace, vše ve volnějším rytmu a za pečlivého sledování mnoha fanoušků, kteří se z Hané vydali do Prahy sledovat oba venkovní duely.

„Máme už od začátku sezony nastaveno, že to máme bez trenérů, v tomto nám důvěřují, že se dokážeme dobře nachystat. Je to spíše o tom, aby si člověk osahal puk, zastřílel si, vyzkoušel novou hokejku. Prostě, aby se tělo zahřálo a dostalo se do provozní teploty na večerní zápas,“ vysvětlil.

Se svými spoluhráči se ještě večer vracel k úvodnímu zápasu, nyní už se ale dívá pouze dopředu. „V play off jdou zápasy strašně rychle za sebou, pitvat se v něčem není někdy dobré. Ale je potřeba si k tomu zápasu něco říct, kdo kde udělal chyby a abychom se v dalších zápasech toho vyvarovali. Do dvanácti jsme si k tomu něco řekli, ale pak jsme šli spát a dneska začal nový den,“ poukázal.

Přáním pro druhé čtvrtfinále je tak oplatit soupeři pondělní porážku. „Série se hraje na čtyři výhry. Oni získali první zápas, přece jen jsou favoriti a my nemáme co ztratit, ale věřím, že navážeme na zbylé dvě třetiny, které jsme tu včera odehráli a můžeme tady uspět.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...