Dobrý večer, dnes je úterý 16.4.2024
svátek slaví Irena,
zítra Rudolf
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pouze necelých čtyřiadvacet hodin mají prostějovští hokejisté na to, aby hodili za hlavu neúspěšné zahájení play off a před přesunem série z Prahy na Hanou vybojovali nerozhodný stav 1:1. Již dnes od 18 hodin se totiž v domovském stánku uskuteční druhé čtvrtfinále a v Edenu se budou moci Jestřábi i tentokrát spolehnout na výraznou podporu z řad fanoušků, kterých do hlavního města dorazily dva autobusy vypravené Fans of Prostějov. K tomu navíc někteří další příznivci dorazili po vlastní ose.

„Je to paráda, za to jim musíme moc poděkovat. Zítra přijdou zase a my se budeme snažit odehrát lepší zápas. Neříkám, že kluci nebojovali a nesnažili se, ale prostě bylo vidět, že v nějakých momentech jsme ty situace nezvládli, z toho potom pramenily góly,“ ohlížel se bezprostředně po prvním mači sportovní manažer Jestřábů a asistent u „A“-mužstva Jiří Vykoukal.

Tým vedený jím a Kamilem Přecechtělem probrala v pondělí až úvodní osmnáctiminutová přestávka, do té doby to spíše připomínalo vraždění neviňátek a rozdíl ve skóre mohl být daleko výraznější než jen třígólový.

„Nedokážu říct, co to bylo, ale nevstoupili jsme do zápasu dobře a soupeř toho využil. Vzali jsme si tedy po třetí brance oddechový čas a chtěli jsme ve zbytku třetiny hru co nejvíce rozkouskovat, abychom znovu neinkasovali, a zmobilizovat se na druhou třetinu,“ popisoval.

A to se také podařilo, od druhé části po byla hodně odlišná podívaná, hostům se podařilo hru poměrně vyrovnat a projevilo se to i na skóre. „Kluci si uvědomili, že play off je další soutěž, že už skončila základní část a Slavia se neporazí sama. Mají cíl jiný než my a pro ně by bylo katastrofickým scénářem, kdyby tady ve čtvrtfinále vypadli. Pro nás by to až tak hrozné nebylo, ale musíme chtít přes ně jít a vyhrát další zápas. Od toho se hokej hraje, abychom ho hráli co nejdýl,“ vybízel.

A přineslo tedy úvodní čtvrtfinále odlišnou hru než dlouhodobá soutěž? „Nemyslím si, že to bylo odlišné. Možná jen díky našim fanouškům, kterých přijel plný kotel, za což jsme rádi. Udělali jsme ale chyby, které nemůžeme dělat. Ty jsme dělali ze začátku základní části, ke konci jsme se jich už dokázali vyvarovat, dneska nám to ale nevyšlo, jak jsme chtěli,“ litoval rozdílových okamžiků.

Někdejší špičkový obránce naopak mohl být spokojen s přesilovkami, ty se dařily a vyústily ve dvě vstřelené branky. „Snažíme se to zjednodušit a dávat to do brány, dneska to tam dvakrát padlo. Ale hraje se na konečný výsledek a ten jsme dneska nezvládli,“ upozornil.

Do druhého zápasu si tedy přeje vylepšit několik aspektů a zvítězit. „Je potřeba hrát úplně jednoduše. Vyvarovat se věcí, na které jsme dneska doplatili, a hrát líp. Prostě takové základní věci, které jsme dneska nesplnili,“ zmínil Jiří Vykoukal.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...