Dobré odpoledne, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zimní stadiony v České republice osiřely, vládní nařízení je v přiostřené době covidové od pondělí 12. října nekompromisně uzavřelo. Jak za této prekérní situace naložili s pokračováním přípravy hokejisté LHK Jestřábi Prostějov?

„Počínaje úterým 13. října jsme až do pátku 16. října chodili trénovat ven kondici. Počasí sice hodně nepřálo, ale nenechali jsme se odradit a pracovali v rámci možností na tom, co se takhle venku dá. To znamená nějaké běhání, cvičení i posilování, případně různé hry rozvíjející fyzičku. Kromě výběhů jsme přitom hledali místa, která byla aspoň trochu krytá před deštěm,“ prozradil Večerníku hlavní kouč prostějovského „A“-mužstva Jiří Šejba.
Společně se svými svěřenci i dalšími členy realizačního týmu dbal na dodržování maximálně povoleného počtu osob pohromadě. „Makali jsme ve skupinkách po šesti, pořád se snažíme dbát na dodržování hygienických opatření. Byť už jsme si v létě koronavirem v podstatě všichni prošli, nechceme nic podcenit,“ upozornil Šejba.
Momentální tréninková náplň místo klasické přípravy na ledě je však nejen z jeho pohledu pouze vynucenou náhražkou. „Nehodlám si nijak stěžovat, protože chápu závažnost aktuální zdravotní situace v zemi. Současně je ale jasné, že vzhledem ke specifičnosti hokeje coby sportu provozovaného bruslením na ledě nemůže práci mimo kluziště nic nahradit. Po téhle stránce je naše odvětví nejvíc znevýhodněné,“ poukázal někdejší špičkový útočník.
Proto doufá ve zlepšení nastolených podmínek. „Za prvé víme, že vedení Českého hokejového svazu poslalo vládě ČR žádost o co nejdřívější povolení tréninků na ledě pro kluby extraligy i první ligy. Pokud jí bude vyhověno, mohli bychom se vrátit na zimák snad v řádu několika nejbližších dnů. Za druhé se snažíme nachystat na opačnou variantu, tedy že bude pokračovat zákaz. V takovém případě sonduji možnosti v Polsku, kam bychom zkusili aspoň dvakrát týdně jezdit za herní přípravou. Ovšem záleží i na tamním vývoji s počtem nakažených, jestli tohle řešení půjde uskutečnit. Uvidíme, co přinesou další dny u nás v republice i za hranicemi,“ odtušil Šejba.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...