Dobrý podvečer, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tak už je to tady! Podle všech dostupných informací podalo přihlášku do hokejové Chance ligy mužů ČR 2020/21 všech devatenáct klubů, jež mají právo účasti v novém ročníku druhé nejvyšší tuzemské soutěže.

Dlouho s tímto krokem poněkud váhal SC Kolín, leč nakonec sehnal potřebné finance a postupovou nabídku přijal. „Šancí na posun nahoru jsme byli trochu zaskočeni, objevila se pro nás docela nečekaně. Proto jsme vstup do první ligy důkladně zvažovali, abychom i díky významné podpoře města Kolín na tuhle výzvu kývli,“ uvedl prezident středočeského nováčka Luboš From.
Definitivní potvrzení přesunu o patro výš následně přišlo také ze Šumperka, který navázal užší spolupráci s extraligovými Vítkovicemi. „Po důkladném zvážení všech rizik a naopak prestiže nabízené soutěže jsme se rozhodli Chance ligu přihlásit a udělat maximum pro potěchu hokejového fanouška na Šumpersku i ze vzdálenějšího okolí,“ prohlásil ředitel Draků Vladimír Velčovský.
Navzdory vážným ekonomickým problémům hraničícím s ohrožením holé klubové existence chtějí další prvoligovou sezónu přidat i Piráti Chomutov. „Přihlášku do Chance ligy jsme podali. Krizový tým momentálně pracuje na rozpočtu, který by umožnil hrát v Chomutově tuto soutěž. Pokud se však výrazně úsporný rozpočet nepodaří naplnit, bude se pod hlavičkou Pirátů hrát pouze mládežnický hokej, jehož plynulý chod je prioritou,“ zní v oficiálním prohlášení severočeského subjektu.
Každopádně v úterý 26. května se tradičně v Praze uskuteční aktiv všech momentálně devatenácti prvoligových klubů. Těmi jsou: Rytíři Kladno, HC ZUBR Přerov, VHK ROBE Vsetín, Piráti Chomutov, AZ RESIDOMO Havířov, HC Stadion Litoměřice, HC Slavia Praha, HC RT TORAX Poruba, HC Dukla Jihlava, SK Horácká Slavia Třebíč, HC Frýdek-Místek, LHK Jestřábi Prostějov, HC Benátky nad Jizerou, HC Slovan Ústí nad Labem, SK Trhači Kadaň, HC Baník Sokolov, HC Stadion Vrchlabí, Draci Pars Šumperk, SC Kolín.
Hlavním bodem jednání logicky bude stanovit takový hrací systém, aby byl schůdný pro bezprecedentně vysoký počet účastníků, rekordní v novodobé historii soutěže. Teoreticky může dojít k rozdělení na skupiny Západ a Východ hned od základní části, otazníkem zatím je například i celkové množství zápasů v dlouhodobé fázi či konkrétní podoba play-off. Naopak jistotou by mělo být, že od následného ročníku 2021/22 zůstane v Chance lize jen šestnáct týmů. Což by znamenalo na sklonku nejbližší sezóny sestup až čtyř kolektivů!
Vzhledem k okolnostem se dá od zítřejšího aktivu očekávat mimořádně zajímavé zasedání.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...