Dobré dopoledne, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
jaromir jagr_czech_openVedle řady tenisových hvězd se minulý týden v Prostějově objevila i jedna velká hokejová. Na Hanou totiž dorazila žijící legenda ledového sportu Jaromír Jágr, který (ne)zhlédl vyvrcholení UniCredit Czech Open a vzápětí uspořádal tiskovou konferenci.

„Každý rok absolvuji spoustu tiskovek, ale jsou některé, na něž se vyloženě těším. Do této kategorie určitě spadají právě setkání s Jardou, která mají vždy noblesu i maximální zajímavost, pokaždé se něco nového dozvím. Jarda má správný pohled na život, byť mě občas i překvapí. Každopádně si velmi cením toho, že po příletu ve čtvrtek večer hned zamířil k nám do Prostějova a že nadále máme tak hezký vztah. Už se moc těším, až se příště potkáme na olympiádě v Londýně a společně tam zapijeme medailový úspěch našich tenistů,“ řekl Jágrovi na oficiálním fóru jednatel marketingové agentury TK Plus Miroslav Černošek.

Z tenisu viděl jen poslední výměnu

Vzápětí ikoně předal obraz Tomáše Bíma, což Jaromíra příjemně zaskočilo. „Hlavně, že tam nevidím žádný hřbitov,“ smál se při pohledu na dílo. „Ten jsem dostal včera já,“ reagoval Černošek pohotově na jeho vtípek. Vítěz ZOH 1996 později v odlehčeném tónu zaútočil na šéfovský post uznávaného bosse. Při probírání tématu nových reklamních spotů pro Sazku totiž řekl: „Musíme vymyslet, jakým směrem se vydat, protože už toho není tolik, čím bych chtěl být. Možná třeba majitelem TK Plus nebo Karlem Gottem,“ pravil dobře naložený Jágr k pobavení veškerého osazenstva.

Původně měl být jedním z hostů sobotního finále mužského tenisového challengeru. „Po příletu z Ameriky mám však pořád ještě otočený čas, takže jsem se vzbudil ráno v pět hodin, znovu usnul v devět a podruhé se probudil až na tiebreak třetího setu. Viděl jsem v podstatě jen poslední míč celého zápasu, takže aspoň vím, kdo letošní ročník vyhrál,“ popisoval hráč Philadelphie Flyers svou spánkovou anabázi.

Pak už přítomným žurnalistům hodnotil uplynulou sezónu v NHL, hovořil o úspěšném extraligovém ročníku Rytířů Kladno, jejichž je majitelem, a dotkl se rovněž své hráčské budoucnosti. „Ale rozebírat, jestli zůstanu ve Philly nebo půjdu v rámci NHL do jiného klubu, je teď hodně předčasné. Záleží na mnoha okolnostech včetně draftu a případné výluky, všechno se s velkou pravděpodobností vyjasní až po 1. červenci,“ podotkl Jágr.

„V každém případě platí, že do Prostějova každoročně jezdím moc rád. Je tady výborná atmosféra a mám zde spoustu kamarádů, vždycky se sem těším,“ zmínil ostře sledovaný muž odmítající prozradit přesnou podobu své letní přípravy. „Je dost možné, že příští soutěžní ročník bude mým posledním za mořem, tak se na něj chci co nejlépe nachystat. Během přípravy zkusím i nějaké nové věci. Jaké? To vám řeknu až skončím s hokejem, zatím si je nechám jako svůj patent,“ dodal Jaromír Jágr.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...