Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

jestrabi logoPředvánoční čas zpestří sportovním příznivcům našeho regionu velký mládežnický turnaj v ledním hokeji přípravek 2. tříd. Jeho premiérový ročník pořádá oddíl LHK Jestřábi Prostějov na místním zimním stadiónu ve středu 5. prosince od 7.00 hodin za účasti osmi družstev z České i Slovenské republiky.

Z domácích luhů a hájů se zúčastní vedle malých Hanáků rovněž VHK Vsetín, Slezan Opava a HC Břeclav, ze země bývalých federálních partnerů dorazí Hoba Bratislava, Hokejová akademie Ladislava Bohuša Trenčín a ŠK Dragons Púchov. Týmy jsou rozděleny do dvou základních skupin po čtyřech, kde se utkají každý s každým. Následně přijdou na řadu zápasy o konečné umístění včetně finále, jež organizátoři plánují na 14.45 hodin. Akci pak zakončí před čtvrtou odpoledne slavnostní vyhlášení výsledků.

49 turnaj„Chtěli bychom z tohoto turnaje udělat tradici. Kluci si zahrají proti soupeřům, se kterými normálně nemají šanci změřit síly. Těší nás zejména účast Trenčína, neboť tamní akademie má nejen na Slovensku vynikající jméno. Srdečně zveme diváky do hlediště, kam mají vstup zdarma. Utkání bude provázet stejná show, jakou nabízí duely áčka Jestřábů, a to včetně moderátora či dýdžeje,“ uvedl duchovní otec a tvůrce projektu Lukáš Majer.

Mladý progresivní trenér se snaží vést benjamínky LHK tak, aby dostávali co nejkvalitnější základ pro svůj další hokejový růst ve vyšších věkových kategoriích. Též přípravám turnaje věnoval obrovské úsilí i spoustu času, dokonce vyrazil s vedoucím družstva Petrem Ejemem a svěřencem Samuelem Grulichem do pěti základních škol osobně zvát děti jak k návštěvě středečního klání, tak obecně do Jestřábích řad.

„Snažíme se maximálně propagovat mládežnický hokej v Prostějově. Cílem je dát široké veřejnosti na vědomí, že práce s nejmenšími adepty ledového sportu se na Hané v poslední době dost zlepšila. Pro děti je rozhodně přínosnější bruslit a třeba i hrát hokej, než sedět doma u počítače, televize nebo dělat ještě mnohem horší věci,“ zdůraznil Majer s tím, že zájemci o vstup do LHK Jestřábi Prostějov se mohou hlásit přímo jemu (telefon 606 774 958) či trenérovi klubové základny Zdeňku Formánkovi (telefon 720 442 745). Bližší podrobnosti lze nalézt také na webových stránkách oddílu.


 

Mezinárodní předvánoční turnaj 2. tříd v minihokeji

Složení základních skupin

Skupina A: LHK Jestřábi Prostějov, HC Lvi Břeclav, ŠK Dragons Púchov, VHK Vsetín.

Skupina B: HC Studénka, HC Slezan Opava, Hoba Bratislava, Ladislav Bohuš Hockey Academy Trenčín.

Zápasový program

Středa 5. prosince: 7.00 hodin Prostějov – Břeclav (skupina A) a Studénka – Opava (skupina B), 7.55 Púchov – Vsetín (skupina A) a Bratislava – Trenčín (skupina B), 9.15 Prostějov – Púchov (skupina A) a Studénka – Bratislava (skupina B), 10.10 Břeclav – Vsetín (skupina A) a Opava – Trenčín (skupina B), 11.25 Prostějov – Vsetín (skupina A) a Studénka – Trenčín (skupina B), 12.20 Břeclav – Púchov (skupina A) a Bratislava – Opava (skupina B), 13.45 utkání o 7. místo (čtvrtí ze skupin) a utkání o 5. místo (třetí ze skupin), 14.45 utkání o 3. místo (druzí ze skupin) a finále (vítězové skupin), 15.40 slavnostní vyhlášení výsledků.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...