Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

hazena ilustracniHázenkáři TJ Sokol Kostelec na Hané HK inkasovali týden před startem nového ročníku 2. ligy mužů tak tvrdou facku, že je doslova posadila na zadek. Absolutně totiž nezvládli domácí střetnutí 2. kola Českého poháru a od Velké Bystřice jim na bledé tváři zůstal rudý obtisk výsledkové dlaně v podobě těžkého debaklu.

HK Kostelec na Hané – SK Velká Bystřice 20:29 (9:12)

Brankový sled: 0:3, 2:3, 3:8, 6:9, 8:10, 10:12, 10:15, 11:17, 14:18, 14:21, 15:25, 18:25, 20:26, 20:29.
Rozhodčí: Kummerová a Smékal.
Vyloučení: 4:4.
Sedmičky: 0:5/1.
Diváků: 60.
Sestava Kostelce: Zacpal, P. Navrátil – Smékal 3, Kopečný, M. Grulich 3, Vymětal 4, M. Grepl 4, Novák 2, Palička, J. Grepl 1, R. Navrátil 1, Varhalík 1, Říčař 1. Trenéři: Milan Varhalík a Alois Jurík.
Sestava Velké Bystřice: Machalík, Hliněný – Wolf 2, Macháček, Pörsök 2, Mézl 4, Dostál 7, Balon 6, Strádal 1, Schneider 6, Zeman 1. Trenér: Libor Malínek.

Hanákům chybělo několik zkušenějších opor a mladý tým proti loni ještě prvoligovému soupeři duel zpackal. Leccos napověděl hned úvod, kdy hosté rychle odskočili na 0:3 a poté čtyřmi góly za sebou z 3:4 na 3:8. Sokol doplácel na časté ztráty míčů, tím pádem neschopnost prosadit se v útoku a rovněž na průchozí obranu. Až od 17. minuty se svěřenci dua Varhalík – Jurík herně zvedli, což vedlo k postupnému dotažení manka na rozdíl dvou branek (8:10).

Druhý poločas sice opět začal lépe protivník (10:12 – 10:15), ale do 46. minuty ještě Kostelečtí drželi teoretickou naději na obrat (14:18). Následně se však jejich hra sesypala jako pověstný domeček z karet. Šestkrát v řadě (!) školácky odevzdali balón přímo do rukou protihráčů, kteří nemilosrdně trestali stejným počtem gólových trháků. Tím pádem bylo za hrozivého stavu 15:25 rozhodnuto. Polevení bystřické koncentrace vzápětí dovolilo TJ zkorigovat (18:25, 20:26), aby úplný závěr vrátil tragicky hrající mužstvo domácích zpátky do kolen – 20:29.

Pohledem trenérů

Milan VARHALÍK - TJ Sokol Kostelec na Hané HK: „Prohráli jsme o devět branek a to hovoří za vše. Vysokou porážku přitom zavinila spousta našich zbytečných kiksů. V přípravě nám to docela šlo a ještě před týdnem kluci velice dobře zvládli domácí turnaj, protože na hřišti dělali to, co měli. Naopak dnes předvedli diametrálně odlišný a vyloženě špatný výkon. Všechno je v hlavách těch chlapců, kteří si sami musejí uvědomit, co předvedli minule a co tentokrát. Je potřeba, aby si nasadili určitou herní laťku a tu vždy dokázali zdolat. Pokud ne, dopadne to tak jako dneska. Hosté zvítězili naprosto zaslouženě, mnohem lépe se pohybovali a víc chtěli.“

Libor MALÍNEK - SK Velká Bystřice: „Přijeli jsme sem pro vítězství a můžeme být spokojeni, jakým způsobem se nám to povedlo. Kvalitní byla hlavně druhá půle, kdy nám začaly vycházet rychlé protiútoky z dobře fungující obrany jištěné výborným brankářem Petrem Machalíkem. Domácí ke konci fyzicky i psychicky trochu odpadli, čehož jsme dokázali využít. Po pravdě jsem čekal těžší zápas a větší odpor soupeře, nedávno jsme tady v přípravě remizovali po naprosto vyrovnaném průběhu. Tentokrát však byl Kostelec oslaben o několik zkušených borců a ti citelně chyběli.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...