Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

32 varhalikJarní zlepšení házenkářů TJ Sokol Kostelec na Hané HK pod taktovkou trenérského dua Milan Varhalík – Alois Jurík přimělo vedení klubu k prodloužení spolupráce s oběma lodivody. Do nové sezóny druhé ligy mužů Morava jih tudíž Hanáky povede stejná dvojice koučů.

„Oddílový výbor nám dal důvěru a my jsme se s Milanem mezi sebou domluvili, že není důvod cokoliv měnit. Vzájemně si rozumíme, daný způsob i dělba práce nám oběma vyhovoval a jedeme tedy dál. Na podobě přípravy a jednotlivých tréninků se budeme průběžně domlouvat, během zápasů se Milan coby hráč soustředí hlavně na svou hru, zatímco já budu koučovat. Tak jako na jaře,“ potvrdil Alois Jurík.

Zmíněnou přípravu odstartovala kostelecká družina ve středu 1. srpna. „Soutěž letos zahajuje později, až ve druhé polovině září. Tím pádem stačilo začít makat od srpna, šest týdnů tréninku je optimálních. Prvních čtrnáct dnů věnujeme výhradně nabírání kondice a síly tradičními výběhy na Kosíř, různými cvičeními včetně posilování v areálu naší haly a nejspíš využijeme také beachvolejbalové kurty v Mostkovicích. Od 15. srpna pak postupně přejdeme k pilování herních prvků,“ ozřejmil Jurík.

S kolegou už mají naplánovaný též program přípravných střetnutí. „Na úvod se doma 22. nebo 24. srpna utkáme s Velkou Bystřicí, termín ještě upřesníme. O víkendu 1. až 2. září nás možná čeká duel 1. kola Českého poháru, 8. září pořádáme v Kostelci turnaj za účasti Jičína B, Karviné B a Olomouce, víkend 15. až 16. září patří soubojům druhého pohárového dějství. No a v sobotu 22. 9. již vstoupíme do druhé ligy na vlastním hřišti proti Havlíčkovu Brodu. Normálně budeme doma hrávat soboty od 15.00 hodin, Havlbrod však výjimečně hostíme už v 10.30,“ informoval zkušený stratég.

Do nového ročníku 2012/13 povede oslabený hráčský kolektiv. „Aktivní kariéru ukončily dvě velké opory: Michal Jurka z pracovních a rodinných důvodů, Tomáš Grulich pro dlouhodobé zdravotní problémy. To je po loňském odchodu jiných dvou tahounů, Patáka s Kosinou, další citelná rána, se kterou se ale musíme vyrovnat. Trochu překopeme herní styl, především obranný systém. A větší příležitost opět dostanou mladí kluci, z nichž někteří slibně dorůstají v kvalitní házenkáře,“ naznačil Jurík.

Jenže aby se áčko HK pohybovalo v popředí tabulky, musí všichni plejeři odevzdávat sportu, co nejvíc to půjde. „Věřím, že při dobrém přístupu můžeme znovu předvádět solidní házenou, jako v některých částech uplynulé sezóny. Posily žádné neplánujeme, neboť peněz není nazbyt, kádr je dostatečně široký a my teď spoléháme na své vlastní odchovance,“ zdůraznil Jurík s jedním zajímavým dovětkem. „Vypadá to, že od soutěžního ročníku 2013/14 vznikne celostátní druhá liga. A to by znamenalo v nadcházející sezóně skončit do třetího místa, abychom tam postoupili. Ovšem jak to přesně bude, se teprve uvidí.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...