Dobré poledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na neúspěchy v předešlé sezóně chtěli nepochybně v té aktuální zapomenout házenkáři Prostějova. Jenže obě úvodní utkání vyzněla bodově naprázdno. Po vysoké porážce s Holešovem přišla bodová ztráta rovněž proti Újezdu. Prostějované si přitom na prohru zadělali už v prvních minutách, které se jim hrubě nevyvedly.

Úvod zápasu se Prostějovu vskutku nepodařil. Hanáci brzy prohrávali 0:3 a následně 1:5. Vázla jim střelba, nedařilo se jim ani bránění. Soupeři navíc chyby uměli trestat. Za stavu 3:6 už se trenér Černíček rozčílil a vyčinil svěřencům, že nechali soupeře přejít přes půl hřiště nebráněného a zavěsit. „Vždyť má třicet kilo i s postelí,“ rozčílil se pak stran nedůrazu Prostějovanů.
Zprvu to ale nemělo efekt, a i když Mikulka snížil na 4:9, následně padla magická desítka. V 15. minutě dosavadní letargii narušila malá skupina fanoušků a zejména jeden, který by si zasloužil označení Mr. Fanoušek, okamžitě rozkřičel hlouček příznivců, snad i to domácí hráče nakoplo. Kosina a Ordelt snižovali, zejména Kosinova branka stála za to. A bylo to poprvé, co domácí dali dva body po sobě. Nicméně soupeř rychle odpověděl. Přesto se ale Prostějov pomalu začal zvedat, obrana působila jistěji, a navíc se tým častěji dostával ke střelbě. V 18. minutě za stavu 8:12 si vzali hosté time-out. Během něj ale bylo slyšet hlavně Ordelta, který se jal povzbuzovat spoluhráče. Zabralo to, po pěkné akci Juríka a Mikulky trefil druhý z hráčů ve 25. minutě břevno. Právě Jurík, Chytil a Kosina se ale následně postarali o snížení na rozdíl jediné branky.
Hned zkraje druhého poločasu navíc srovnal Říha. Nicméně to bylo vše, Frimmel, Hladík a po nich i Víšek totiž strhli zpět vedení na stranu Újezdu, a to navíc ve 33. minutě šli Hladík a Kachlík sami na bránu, avšak nedali. Následně se Hrubý zaskvěl a podržel svůj tým, který se musel udržet na dostřel. 40. minuta pak nabídla několik zběsilých útoků a protiútoků, kdy jakoby obrany ani neexistovaly. Ve 44. minutě se nechal vyloučit Jankovič a poskytl Prostějovu výhodu. Bohužel jí Sokol nevyužil. Nadále byl sice v dohledu k remíze, ale pořád mu chyběl bod dva.
V 52. minutě se ale podařilo snížit Jurečkovi s Říhou na rozdíl bodu, únik Hladíka a pozdní návrat obrany ale opět remízový stav oddálily. V čase 53:15 ještě jednou Mikulka za velkého potlesku srovnal. Následovala i proměněná sedmička, ale nestačilo to, domácí bojovali, Kosina snížil krásně na bod, 58 vteřin před koncem. Ale Víška si „vykecal“ trestný hod a 13 sekund do konce zvýšil na nedostižný dvoubodový rozdíl. Atmosféru zápasu pak přikořenili hluční fanoušci a drobná, asi tak dvouletá fanynka, která v 59. minutě vběhla na hřiště a překonala ho svižným krokem za smíchu obecenstva...


TRENÉRSKÉ OHLASY
Tomáš ČERNÍČEK, trenér TJ Sokol II Prostějov
„Převažují negativa nad pozitivy.nejsem vůbec spokojený. Nevyhráli jsme s mužstvem, se kterým jsme vyhrát měli. A když nevyhrajeme s Újezdem, tak s kým potom chceme uspět?! Tím samozřejmě nechci shazovat výkon hostů. My se potýkáme s úzkým kádrem. V danou chvíli chci třeba z různých důvodů střídat dva hráče naráz, ale nemám prostě za koho vystřídat. Hrajeme normálně na tři čtyři spojky, které během zápasu fyzicky odejdou. V okamžiku, kdy se někomu daří, už pak ke konci nemá zas fyzické síly. Jako je to prostě pořád stejné. Bojujeme s nedostatkem hráčů, s úzkým kádrem. Nemáme mladé hráče, chybí nám mladá krev. Pomáhají nám i hráči, kteří už jsou za zenitem. Jsem jim za to vděčný, všichni se pak snaží. Snaha ale občas prostě nestačí. Na závěr bych chtěl poděkovat Jirkovi Hrubému za to, kolik toho vychytal, že nás držel ve hře.“

Pavel LIŠKA, asistent trenéra TJ Sokol Újezd u Brna
„Bylo to naše třetí utkání. Dvakrát jsme smolně prohráli, tentokrát se k nám ale přiklonilo štěstí, když jsme nedali strašně moc vyložených šancí. Ale jsme rádi, že jsme to ubojovali.“

 

HÁZENÁ
2. liga mužů JM 2020/21, 3. kolo
TJ Sokol II Prostějov – TJ Sokol Újezd u Brna
26:28 (14:15)
Brankový sled: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:7, 3:7, 3:9, 4:9, 4:11, 6:11, 6:12, 9:12, 9:14, 10:14, 10:15, 15:15, 15:16, 16:16, 16:19, 17:19, 17:20, 19:20, 19:22, 20:22, 20:23, 22:23, 22:24, 24:24, 24:26, 25:26, 25:27, 26:27, 26:28.
Rozhodčí: Klossová a Šimková. Vyloučení: 5:3. Červené karty: 0:1. Sedmičky: 1/1:1/3. Diváci: 50.
Sestava a branky Prostějova: Hrubý – Čižmárik, Šestořád 1, Bečička, Jura, Chytil 2, Jurík 4, Sladovník, Ordelt 1, Mikulka 6, Kosina 8, Říha 2, Jurečka 2. Trenér: Tomáš Černíček.
Nejvíc branek Újezdu u Brna: Krošík 6, Frimmel 5, Kachlík 5, Víška 5.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...