Dobré poledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Házenkáři TJ Sokol II Prostějov si ve 2. kole Českého poháru mužů 2020/21 vyzkoušeli, jaké to je pro malou myšku bojovat s hladovým tygrem. Proti prvoligovému Klubu házené Vsetín vůbec nestíhali a prohráli propastným rozdílem mnoha tříd 12:37 (6:17).

Na jedné straně málo trénující účastník druhé ligy s úzkým kádrem a vysokým věkovým průměrem, na straně druhé nabušený frekventant o level kvalitnější soutěže, jenž navíc nepostrádal chuť makat naplno celé střetnutí. Vyústění? Krutý debakl pro domácí.
Ti sice v úvodu dvakrát vedli (1:0, 2:1) a ještě do 13. minuty drželi nadějný stav 4:6, ovšem pak se to na Hanáky začalo valit. S přibývajícím časem čím dál víc úměrně tomu, jak jim odcházely síly a dominující soupeř získával stále výraznější převahu i gólový náskok.
Do přestávky vedla valašská mašina o jedenáct kusů, když se bezradní plejeři Sokola II strašně těžko prosazovali přes pevnou, kompaktní a pohyblivou obranu. Na opačné straně hosté skórovali ve většině případů z bleskových trháků do naprosto otevřené defenzivy, kam se slábnoucí Prostějované nezvládali vracet.
Trochu přísnější měřítko snesli pouze ostřílený brankář Zdeněk Micka díky několika výborným zákrokům a s pěti trefami nejlepší střelec TJ Jiří Kosina. Což však na drtivě vládnoucího favorita, který rovnoměrně prostřídával svůj početný mančaft, bylo zoufale málo.
Tím pádem ztráta „dvojky“ narůstala do obřích rozměrů, dvacetigólovou hranici přesáhla už jedenáct minut před vypršením zápasového času. Dokonce dlouho hrozilo, že Černíčkovi svěřenci podlehnou jednociferně, naštěstí hrající asistent David Jurečka proměněním čtvrté sedmičky (tři předchozí jeho parťáci zahodili) přece jen zaznamenal desátý zásah. Závěrečný rezultát pak činil na ligové poměry málokdy vídaných, leč v ČP nijak výjimečných 12:37…

HÁZENÁ
ČESKÝ POHÁR mužů 2020/21, 2. kolo
TJ Sokol II Prostějov – Klub házené Vsetín
12:37 (6:17)
Brankový sled: 2:1, 2:4, 4:6, 4:10, 5:16, 6:18, 7:21, 8:26, 9:34, 12:37.
Rozhodčí: Dalajka a Šohaj. Vyloučení: 0:0. Sedmičky: 5/2:0. Diváci: 70.
Sestava a branky Prostějova: Z. Micka, Sladovník – J. Grepl, Kosina 5, Jurečka 2/2, Čižmárik, Mikulka 2, Jurík 1, Jura, Ordelt, Bečička 2. Trenéři: Tomáš Černíček a David Jurečka.
Nejvíc gólů Vsetína: Nesvadba 7, Číž 6, Polášek a Zsoldos 5.

 

ÚSTY TRENÉRA
Tomáš ČERNÍČEK - TJ Sokol II Prostějov
„Bylo jasně vidět, že Vsetín je po herní i fyzické stránce někde úplně jinde než my. Házenkářský um, technika, rychlost, dynamika a taktika, to vše bylo na straně soupeře rozdílem minimálně dvou tříd. Proto jsme logicky neměli žádnou šanci ani na trochu slušný výsledek, spíš jsme tohle utkání brali jako přípravu na mančafty naší úrovně. Aspoň že kluci morálně vydrželi do úplného konce a navzdory debaklu se snažili. Byť se už během prvního poločasu jednoznačně ukázalo, kam celý zápas směřuje. Výsledek je z mého pohledu až moc vysoký, mohli jsme dát víc gólů a méně jich inkasovat. Bohužel se naplno projevily kvality prvoligového Vsetína v porovnání s naší současnou výkonností, která odpovídá spodním patrům druhé ligy. Mnohem důležitější to pro nás bude v sobotním střetnutí doma s Velkým Meziříčím, proti němuž vidím reálnou možnost zabojovat o vítězství.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...