Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Stejně jako loni vypadli házenkáři TJ Sokol Kostelec na Hané HK hned v úvodním kole Českého poháru mužů ČR 2020/21. Tentokrát sice měli výhodu domácího prostředí, ale proti hodně kvalitnímu soupeři – druholigovému favoritovi Sokolu Telnice. Na kterého v danou chvíli viditelně neměli a podlehli vysoko 21:33 (6:21).

Duel rozhodl hned jeho začátek, který Hanákům absolutně nevyšel a hostům naopak. Špatně hrající plejeři hákáčka dělali spoustu chyb, které protivník nemilosrdně trestal z bleskových trháků, navíc se bez problémů prosazoval i přes postavenou obranu. Týmu TJ to nešlo ani v útoku, gólový rozdíl neustále rostl a ještě do přestávky činil hrozivých patnáct branek!
„Už dopředu jsem avizoval, že tohle utkání bereme jako součást přípravy, ale takto jsem si náš výkon rozhodně nepředstavoval. Zkoušeli jsme obranu 6-0, ovšem vůbec nám nešla, zároveň kluci směrem dopředu zahodili hromadu šancí včetně náskoků z brankoviště. A poločasové skóre mluví samo za sebe, byla to prostě hrůza,“ povzdechl si kouč HK David Ševčík.
Ve druhé půli Telničtí za rozhodnutého vývoje dost polevili, zatímco domácí ruku v ruce s tím herně přidali. A to po všech stránkách. Na víc než částečnou korekci výsledku to však logicky nemohlo stačit, alespoň se místo původně vznikajícího mega debaklu zrodila „pouze“ jednoznačná porážka o dvanáct tref.
„Po obrátce jsme změnili obranu na 1-5, což klukům mnohem víc sedělo, celkově šlo nahoru tempo naší hry, její úroveň. Pochopitelně jsme využili i toho, že soupeř pod dojmem výrazného vedení dost ubral na koncentraci. A nakonec jsme během druhé půlky byli o něco lepší. Prohru to však odvrátit samozřejmě nemohlo,“ hodnotil Ševčík.
Kostelečtí nastoupili v sestavě tvořené stabilními hráči z minulé sezóny, jedinou novou tváří byl pivot Roman Bílek z extraligové Karviné. „Jde o mladého perspektivního házenkáře, kterého jsme z Baníku získali na přestup. Má potenciál se zlepšovat a věřím, že nám pomůže,“ okomentoval Ševčík příchod zajímavé posily.
Sám zůstává (staro)novým hlavním trenérem mužstva. „Za situace, kdy se nikoho jiného nepovedlo sehnat, to zatím beru na sebe. Asistenta nově dělá Martin Grulich, což je velezkušený hráč, kterého kluci fakt berou, jeho názory mají váhu. A v rámci možností bude vypomáhat i dosavadní kouč Milan Varhalík, společně se s tím všichni popereme,“ odtušil Ševčík.
Národní pohárová soutěž mužské kategorie pokračuje druhým kolem již o nejbližším víkendu. A neboť házenkáři TJ Sokol II Prostějov dokázali postoupit hladkým vyřazením Horky nad Moravou 29:19, mohou se těšit na atraktivní souboj 2. dějství ČP 2020/2021 na vlastní palubovce s favorizovaným prvoligistou. Mač proti Vsetínu propukne v neděli 13. září od 17.30 hodin v hale RG a ZŠ města Prostšjov ve Studentské ulici.
„Soupeř je papírově mnohem silnější a dá se očekávat, že půjde pevně za postupem. My zkusíme svést s ním co nejvyrovnanější partii, byť to bude těžké. Ale s mančaftem z vyšší soutěže nehrajeme každý den, proto je potřeba si takový zápas i užít. Snad neschytáme žádný moc krutý debakl,“ přál si prostějovský lodivod Tomáš Černíček. 

Český pohár mužů 2020/02 - 1. kolo
TJ Sokol Kostelec na Hané HK – Sokol Telnice 21:33 (6:21)
Rozhodčí: Dalajka a Šohaj. Vyloučení: 5:5. Sedmičky: 4/2:3/2. Diváci: 70.
Sestava a branky Kostelce: Navrátil, Mayer – Popelka 2, Kiš, Nevrla 1, Dostál 3, Bílek 3, Podhrázský 5/1, M. Grepl 3, L. Varhalík, Palička, V. Prášil, Knápek 4/1, Oščádal. Trenéři: David Ševčík a Martin Grulich.
Nejvíce branek Telnice: Kukla 10/1, Bím 6, Purket 5/1, Gregor 4.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...