Dobré odpoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dalším kolektivním sportem v České republice, který kvůli koronavirové nákaze přistoupil k předčasnému ukončení svých soutěží 2019/2020, je házená. Definitivní verdikt padl uprostřed minulého týdne.

„S ohledem na aktuální situaci v ČR týkající se pandemie onemocnění COVID-19 rozhodla Exekutiva Českého svazu házené 26. března na svém jednání o ukončení aktuálního soutěžního ročníku 2019/2020 pro všechny soutěže řízené Soutěžní komisí ČSH s výjimkou nejvyšších soutěží (STRABAG Rail Extraliga mužů, MOL liga žen a Český pohár mužů i žen). Výsledky celého ročníku se anulují,“ stojí v oficiálním prohlášení na svazovém webu tuzemské házené. „Dle tohoto rozhodnutí tedy žádný z týmů napříč soutěžemi na základě výsledků dosud odehraných utkání nepostupuje ani nesestupuje do jiné soutěže a není stanoveno konečné pořadí týmů v tabulce jednotlivých soutěží. Zařazení družstev do soutěží pro ročník 2020/2021 provede SK ČSH a schválí Exekutiva ČSH dle stavu přihlášek do nové sezóny a zařazení družstev do soutěží v ročníku 2019/2020. Ve výjimečných případech může Exekutiva rozhodnout o zařazení družstva do vyšší (případně nižší) soutěže, než kterou hrálo v anulované sezóně. Usnesení bylo přijato jednomyslně všemi členy Exekutivy,“ stojí dále v komuniké.
„Učinili jsme krok, který asi většina našich členů očekávala. Jakákoliv jiná varianta než anulace celé sezóny by nebyla fér. Při svém rozhodování jsme vzali v úvahu počet neodehraných kol, neustále se zkracující dobu do oficiálního termínu ukončení soutěžního ročníku 2019/2020 i nemožnost předpovídat další kroky vlády České republiky. Anulací ročníku odpadají diskuse o pořadí, postupujících či sestupujících. Tímto rozhodnutím se jakoby vracíme do doby před aktuální sezónou,“ vysvětlil prezident Českého svazu házené Jaroslav Chvalný. „Aktuální situace je mimořádná nejen pro náš sport, ale pro celou společnost a v této těžké době nechceme jakýmkoliv sporným rozhodnutím jitřit emoce. Proto jsme veškeré další alternativy zavrhli. V našem rozhodnutí hrálo roli i osobní hledisko. Soutěže, kterých se rozhodnutí týká, nejsou profesionální a jsme přesvědčení, že naši členové mají nyní také svoje soukromé starosti. Házená teď pro ně není prioritou. Věříme, že všichni, kterých se to týká, tento krok pochopí. I když je zřejmé, že někomu tohle rozhodnutí možná pomůže, někomu uškodí. Ale bezbolestné dnes není žádné rozhodnutí,“ doplnil ještě Chvalný.
Zvolené řešení se samozřejmě týká i druholigových mužů TJ Sokol Kostelec na Hané HK a TJ Sokol II Prostějov, dále druholigových mladších dorostenců TJ Sokol Centrum Haná i všech dalších mládežnických výběrů těchto klubů z našeho regionu. „Už před časem jsem říkal, že podle mého názoru se letošní sezóna velmi pravděpodobně nedohraje. Vzhledem k vývoji zdravotní i celkové situace v zemi to bylo každým dnem čím dál jistější, až se vše stalo skutečností. Z mého pohledu jde ze strany svazu o jednoznačně správné rozhodnutí, nic jiného ani nezbývalo,“ okomentoval rozhodnutí trenér prostějovských házenkářů Tomáš Černíček.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...