Dobrý večer, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

I v případě českých soutěží v házené měla situace s osudem veškerých utkání minulého týdne svůj postupný vývoj tak, jak šíření koronaviru ovlivňovalo rozhodnutí národních orgánů v návaznosti na všechno tuzemské dění včetně sportu.

O uplynulém víkendu měli druholigoví házenkáři TJ Sokol II Prostějov nastoupit doma v sobotu odpoledne proti Brnu B, muži TJ Sokol Kostelec na Hané HK se pak ve skupině Jižní Morava téže soutěže chystali na nedělní dopolední duel s Kuřimí.
Po úterním nařízení Bezpečností rady státu o tom, že se lidé mohou shromažďovat na jednom místě v maximálním počtu sta osob, to vypadalo, že se zmíněné zápasy (stejně jako všechny ostatní v České republice) odehrají bez diváků.
Ve čtvrtek však vláda ČR vyhlásila minimálně do 10. dubna nouzový stav, množství lidí ve společné skupině snížila na třicet. A na tohle i vedení Českého svazu házené logicky muselo reagovat tím, že veškeré soutěže přerušilo. Prozatím se závěrem, že o případném dohrání kvanta odložených utkání bude řídicími orgány rozhodnuto později na základě vyhodnocení situace ohledně pandemie COVID-19.
Ještě téměř měsíc se tak žádné mistrovské souboje určitě konat nebudou, oba házenkářští zástupci prostějovského regionu ve 2. lize mužů mají volno. Navíc nejen zápasové, ale i tréninkové. Krytá sportoviště jsou totiž na základě vládního rozhodnutí také uzavřena, příprava tedy může probíhat (pochopitelně v omezeném počtu nejvíc třiceti osob) jedině na venkovních hřištích nebo jinde pod širým nebem.
„My jsme se na trénincích těžko scházeli za normální situace, natož teď v současných výjimečných podmínkách. Proto žádnou společnou přípravu mimo halu neorganizujeme. Kdo si chce jít zaběhat, zacvičit či zastřílet na bránu individuálně, ten klidně podle svých možností může, ostatně jako kdykoliv dříve. Ale momentálně má stejně každý jiné starosti a myšlenky upřené na zdraví své i celé rodiny,“ poznamenal pro Večerník trenér prostějovského Sokola II Tomáš Černíček. (son)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...