Dobré ráno, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Házenkáři TJ Sokol Kostelec na Hané HK asi doma neumí vítězit jinak než podle svého tradičního scénáře. To znamená horší první poločas a mnohem lepší druhý vedoucí k vítězství. Přesně takhle vypadalo i utkání 13. kola 2. ligy mužů ČR 2019/20 proti SHC Maloměřice B, které nakonec ovládli 34:28 (16:16). A díky tomu se z devátého místa průběžného pořadí skupiny Jižní Morava přiblížili na jediný bodík vyrovnanému středu tabulky.

V jarní premiéře na vlastní palubovce Hanáci sice zpočátku vedli 2:1, ale jinak znovu neodvrátili obvyklé prokletí špatných zápasových vstupů. Tentokrát za to mohla především průchozí obrana, jež nedokázala zastavovat hostující družstvo, ačkoliv dorazilo ve viditelně slabší sestavě. Hákáčku sice také chyběly dvě zraněné opory (L. Varhalík – pochroumaný kotník, M. Grulich – poškozené vazy v koleni), leč při pohledu na složení obou mančaftů byl ten domácí evidentním favoritem.
Jeho defenzivní lehkovážnost ale umožňovala soupeři do přestávky skoro neustále hájit menší náskok. Chvílemi byl až třígólový (2:5, 5:8, 7:10), místy se naopak podařilo vyrovnat (5:5, 10:10, 10:12 – 13:13). A to zejména díky skvěle útočícímu mladému odchovanci J. Ševčíkovi na střídavé starty z dorostu Nového Veselí. Syn asistenta hrajícího kouče se vepředu rychle pohyboval i takřka neomylně střílel, jeho zásluhou se do šaten odcházelo za nerozhodného skóre 16:16.
Po změně stran maloměřická rezerva ještě jednou strhla vývoj na svou stranu, načež přišel očekávaný obrat. K nadále výbornému J. Ševčíkovi (dohromady nasázel 11 zásahů!) se ofenzivně přidali další benjamínek Havlík, dravý Podhrázský i zkušený Grepl, hlavně však celý tým výrazně přidal směrem dozadu. Zkvalitněným bráněním včetně úspěšných zákroků brankáře Mayera získávali Sokoli spoustu míčů, aby z bleskových trháků mučili fyzicky odcházející protihráče. Ti mezi 32. a 50. minutou absolutně nestíhali a přidali pouhé tři trefy, zatímco rozjetí borci TJ plných dvanáct.
Razantní otočení nepříznivého průběhu z 16:17 na 28:20 pochopitelně bylo rozhodujícím faktorem duelu, byť kostelečtí chlapci zvýšené tempo nevydrželi a následně polevili. Vinou dotažení SHC na 29:25 ještě hrozilo drama, ovšem výběr HK opětovně přidal plyn (32:25), tudíž v herně poněkud divočejším závěru nevznikly o jasném vítězi žádné pochyby.


HLAS TRENÉRA
Leoš HAVLÍK - TJ Sokol Kostelec na Hané HK:
„Body potřebujeme jako sůl a věděli jsme, že je doma musíme získat, i když to nebude lehké. Klukům jsem před utkáním zdůrazňoval, ať hned od začátku brání naplno, což se nepovedlo. Vzadu chyběla agresivita, soupeř ve slabší sestavě toho využíval, a proto jsme dostávali tolik gólů. Aspoň že v útoku se nám dařilo lépe, byť i tam to chtělo víc pohybu. Ve druhém poločase jsme náš výkon vystupňovali a přidali jak v ofenzivě, tak především v obranné činnosti. Naopak hosté fyzicky odpadli, my jsme je i s pomocí častých střídání uběhali, tím pádem získali rozhodující náskok. A výsledek jsme si v závěru bezpečně pohlídali. Všichni věříme, že na jaře budeme vítězit častěji než během méně vydařeného podzimu. Střed tabulky máme už teď docela blízko.“

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...