Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Když se řekne kostelecká házená, znalci i mnoho sportovních příznivců si okamžitě vybaví slavnou éru tohoto hanáckého klubu v české extralize, a dokonce v nadnárodní interlize, kdy zkraje třetího tisíciletí patřil mezi národní elitu. Pokud vyslovíte prostějovská házená, rovněž v tomhle případě stojí za místním oddílem nezanedbatelně úspěšná historie, neboť jeho mužstvo svého času zdatně působilo aspoň v první lize, tedy druhé nejvyšší soutěži ČR.

Co se současnosti týče, ta je v obou případech neporovnatelně skromnější. TJ Sokol HK i TJ Sokol II se mnoho posledních let stabilně pohybují ve druholigových vodách, které navíc s přibývajícím časem výsledkově čeří čím dál tím méně.
Hlavně Prostějov strádá, momentálně uzavírá tabulku skupiny Jižní Morava a nevypadá to, že by z posledního místa mohl reálně poskočit markantněji nahoru. Spíš právě naopak se zdá, že v jeho případě vše spěje až k možnému černému scénáři, tedy hrozbě zániku družstva dospělých.
Ani Kostelec teď nemůže nijak moc jásat, též na něj větší měrou dopadají pracovní, studijní, rodinné či jiné povinnosti řady hráčů. Kvůli čemuž také dává sestavu pro jednotlivé zápasy leckdy dohromady horkotěžko a spolu s celkově menší trénovaností přišel zákonitý pád do spodní poloviny pořadí. Nicméně hákáčko stále disponuje o dost početnějším hráčským materiálem zásluhou toho, že vychovává zajímavé množství mladých talentů. A právě s jejich pomocí věří, že v horizontu několika příštích let bude schopno zabojovat o návrat do prvoligových vod, což opět pozvedne celý klub.
Na tohle téma jsem od lidí pohybujících se uvnitř házené slyšel různé názory, přičemž se jich nemálo shodlo na zajímavě slibném řešení: sloučit oba Sokoly v jeden oddíl, jehož síla by rázem odpovídala minimálně první lize. Nejlepší borci z momentálních kádrů HK i „dvojky“ by dali dohromady velmi kvalitní sestavu A, ostatní bez vyšších ambicí by mohli nastupovat takzvaně „na žízeň“ za béčko. A pokud by navíc došlo i k propojení s mládeží (třeba pod křídly existujícího Centra Haná), mohl by vzniknout potenciálně úderný subjekt.
Otázkou však je, zda zainteresované strany o takové variantě vůbec chtějí přemýšlet a jestli by bylo alespoň trochu reálné její případné uskutečnění někdy v budoucnu. Logické opodstatnění takového kroku nelze zpochybnit, leč převedení do praxe zatím asi není na pořadu dne. Pro někoho bohužel, pro jiného bohudík. Ovšem za současných podmínek se obávám, že mnohem pravděpodobněji bude pokračovat házenkářský ústup regionu ze slávy než návrat k ní.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...