Dobré dopoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Mizerný podzim házenkářů TJ Sokol II Prostějov ve 2. lize mužů ČR 2019/20 skončil žalostně. V 11. kole soutěže při loučení s první polovinou sezóny sice oslabení Hanáci dělali maximum a většinu střetnutí vedli nad Újezdem u Brna, ale nezvládli koncovku. A po porážce 28:31 (15:14) přezimují na tabulkovém dně skupiny Jižní Morava.

Úvod sobotního zápasu byl z obou stran velmi opatrný. K vidění nebyla žádná přestřelka, ba právě naopak. Dlouho se diváci branek nedočkali, nicméně přeci jen pozvolna skóre začalo narůstat. První šli do vedení domácí, ale hosté se jich vytrvale drželi. A i přesto, že Kosuna ve 4. minutě neproměnil trestný hod, dostali se do tříbodového náskoku. Na druhé akci předvedl například pěknou akci Jankovič, který dal gól i v pádu, navíc z dost krkolomné pozice. Prostějov trochu doplácel na to, že se po vstřelení branky nechal ukolébat a nepokrýval křídla, která zužitkovala dlouhé hody brankáře Újezda. Utkání bylo ale celkově velmi vyrovnané. Na straně Prostějova dával soupeřům pořádně zabrat David Jurečka. V 18. minutě ale domácí dvakrát neproměnili tutovky: Kosina nedal brejk, Micka z druhé vlny taky minul. Chvíli před koncem Újezd srovnal, nakonec ale ještě inkasoval do šatny, prakticky se sirénou.
Po změně stran domácí neustále udržovali těsné vedení o jeden či dva góly, soupeř maximálně několikrát vyrovnal. Tradičního střeleckého tahouna Kosinu podporovali Šestořád s mladým V. Mickou, naopak Jurečka už ve své kanonádě nepokračoval. Každopádně se zdálo, že „dvojka“ směřuje k vytouženému triumfu.
Ještě v 51. minutě panoval nerozhodný stav 25:25, leč vzápětí Jihomoravané v čele s produktivním triem Hladík, Šilhavý, Synek nasadili k rozhodujícímu tříbrankovému trháku na 25:28. Tahle šňůra fyzicky odcházející Prostějovany zlomila a v závěru nabranou ztrátu nedokázali nijak zkorigovat, natož vyrovnat, či otočit. Tím pádem museli skousnout hořkou výsledkovou pilulku – 28:31.


ÚSTY TRENÉRA
Tomáš ČERNÍČEK – TJ Sokol II Prostějov:
„Pro nás to byl hodně důležitý zápas, protože jsme se případným vítězstvím mohli dotáhnout na mužstva před sebou a přiblížit se před zimní přestávkou klidnějšímu středu tabulky. Proto z porážky samozřejmě cítíme velké zklamání, zvlášť když se nám většinu utkání dařilo držet ve vedení. Bylo však stále těsné a ani jednou jsme hostům víc neodskočili, což mohlo průběh duelu zlomit. Takhle byl soupeř pořád na dostřel, a jakmile nám v závěru docházely síly, výsledek otočil. Tradičně chyběla spousta hráčů, všechno tak znovu táhla kvalitativně úzká sestava s minimem klasických spojek. A tenhle handicap nakonec rozhodl. Bohužel jsme tedy zůstali poslední, na tabulku není hezký pohled. Přesto se dá ztráta na jaře dohnat, ovšem klíčové bude, nakolik se dáme přes zimu personálně dohromady.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...