Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

První polovinu sezóny, která jim jinak moc nevyšla, uzavřeli v nedělním dopoledni házenkáři TJ Sokol Kostelec na Hané HK výborně. V 10. kole 2. ligy přehráli na vlastním hřišti TJ Sokol Velké Meziříčí až pronikavým zlepšením ve druhém poločase 33:24 (15:16). Ziskem celkových sedmi bodů se odpoutali z předposledního desátého místa skupiny Jižní Morava s nadějí, že na jaře bude ještě lépe.

Slibný byl ze strany hákáčka už vstup do utkání. Jeho hráči dobře bránili, brankář Navrátil něco vychytal a produktivní útok lehce skóroval = 6:2 v 10. minutě. Bohužel domácí zase přibrzdil tradiční výpadek potrestaný soupeřovým vyrovnáním na 6:6. Od té chvíle až do závěru první půle se oba protivníci přetahovali v otevřené partii o každou trefu, přičemž hosté tažení dvojicí střelců Večeřa - Strašák několikrát přešli do těsného vedení. Premiérově 10:11 a do šaten se šlo za stavu 15:16.
Bylo jasné, že pokud Hanáci nechtějí podzimní část finalizovat dalším nepříjemným zklamáním, budou muset přidat v původně pevné a později prostupné defenzivě. Což se povedlo okamžitě po změně stran. Základem drtivě rozhodujícího obratu osmi góly za sebou na 23:16 (!) byl vynikající výkon Mayera, který od začátku druhé půlky nastoupil mezi tyče a téměř deset minut nepustil v kooperaci s důkladně bránícími parťáky za svá záda ani jeden míč! Navíc opakovaně házel přesné dlouhé pasy do trháků Havlíkovi či Podhrázskému a především prvně jmenovaný rval Velmez na kusy jako trhací kalendář. Věkem ještě dorostenec nasázel dohromady za celé střetnutí parádních jedenáct branek! Po téhle působivé kanonádě následovalo znovu částečné polevení (24:20) a hrozilo, že se meziříčský kolektiv ještě jednou vrátí do zápasu. Kostelečtí však dotahování soka včas zarazili a naopak to byli oni, kdo bezpečně ovládal koncovou pasáž duelu. Definitivní zlom přinesl nový úder z 25:21 na 30:21, načež parta HK bez problémů dospěla k vysokému triumfu.


HODNOCENÍ TRENÉRA
Milan VARHALÍK - TJ Sokol Kostelec na Hané HK
„Utkání jsme dobře rozjeli, ale po změnách v sestavě se rozhodil rytmus hry a soupeře jsme vlastními chybami i neproměněnými šancemi vrátili do zápasu. Dostat šestnáct branek za poločas doma je moc, proto jsme o gól prohrávali. Rozhodl náš výborný nástup do druhé půle, který byl hodně o Májovi, tedy gólmanu Honzovi Mayerovi. Skvěle chytal, skoro deset minut vůbec neinkasoval a navíc dával dlouhé balóny do trháků, z nichž jsme nastříleli spoustu branek. Velmez jich po přestávce dal pouze osm, což je vizitka perfektního Májova výkonu i zlepšené obrany celého týmu. V útoku se kluci víc pohybovali a líp kombinovali, a jakmile jsme překonali dotažení hostů na 24:20 dalším únikem, už bylo rozhodnuto o našem jasném vítězství. Máme radost z vydařeného loučení s výsledkově horším podzimem. A moc děkujeme fanouškům!“

HÁZENÁ
2. liga mužů JM 2019/20, 10. kolo
TJ Sokol Kostelec na Hané HK – TJ Sokol Velké Meziříčí 33:24 (15:16)
Brankový sled: 1:1, 3:1, 6:2, 6:6, 9:7, 9:9, 10:11, 13:12, 15:16, 23:16, 23:18, 25:21, 30:21, 31:23, 33:24.
Rozhodčí: Planka a Smékal. Vyloučení: 2:2. Sedmičky: 1/1:0. Diváci: 150.
Sestava a branky Kostelce: Navrátil, Mayer – V. Prášil, Smékal 5, M. Grulich, Říčař 2/1, Podhrázský 5, L. Varhalík 2, Dostál 1, M. Grepl 4, Palička 4, Havlík 11. Trenéři: Milan Varhalík a Leoš Havlík.
Nejvíce branek Velkého Meziříčí: Večeřa 9, Strašák 7


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...