Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tohle měl být zápas, který házenkáře TJ Sokol Kostelec na Hané HK vyšle vstříc světlejším zítřkům v zatím (pod)průměrné sezóně. Místo toho je střetnutí na vlastní palubovce proti Handball Clubu Olomouc 1966 ještě víc ukotvilo do prekérní nepohody. Domácí v hanáckém derby podlehli vinou katastrofální ofenzivy 15:18 (9:9) a po šesti kolech 2. ligy mužů JM 2019/20 zůstali na slabém tříbodovém zisku.

Problém tentokrát nespočíval ve vstupu do utkání, neboť ten měli borci hákáčka slušný. Především výborně bránili, hodně toho pochytal brankář Navrátil. A ve 12. minutě panoval slibný stav 5:3, navíc měl mírný favorit řadu šancí své vedení zvýšit. Tady však začalo jejich velké zahazování, které nakonec rozhodlo celý mač.
K vynikajícímu výkonu se rozchytal hostující gólman Malínek, jehož ale stále víc ztrápení kostelečtí střelci často až nesmyslně trefovali, dokonce čtyřikrát i do hlavy. Družstvu HC tudíž stačilo málo, aby otočilo skóre na 6:9. Teprve před přestávkou se Varhalíkovi svěřenci aspoň trochu vzpamatovali, díky čemuž poločasově srovnali na 9:9.
Bohužel k bídě v zakončení přidal Sokol po změně stran i přehršel technických chyb včetně někdy až školácky ztracených míčů. Úsporně hrající soupeř vycházející z pevné defenzivy toho využil k novému odskočení na 9:11 a 11:14, ovšem skvěle bránili také plejeři TJ. A nekompromisním zavřením svých zadních vrat manko opět zlikvidovali (14:14 deset minut před koncem).
Zdálo se, že přichází tradiční závěrečný obrat modrobílé party. Jenže tentokrát nastala ve finiši duelu skutečná apokalypsa. Hráči Kostelce dohromady zazdili tak obrovské množství vyložených tutovek včetně čtyř sedmiček, že ze strážce olomoucké brány udělali adepta reprezentačního dresu a sebe odsoudili k zaslouženě dietní porážce 15:18. Skórovat v současné házené patnáctkrát za celých šedesát minut je opravdu hrozivá mizérie...

Hodnocení trenéra
Milan VARHALÍK - TJ Sokol Kostelec na Hané HK:
„Po házenkářské stránce jsme byli z mého pohledu lepší než pomalu hrající soupeř, který v každém útoku trávil skoro dvě minuty. Ale když dáme pouhých patnáct gólů, tak prostě nemůžeme zvítězit, to je hrůza a děs. Přitom jsme bránili velice dobře, osmnáct inkasovaných branek znamená pro celý tým dobrou vizitku. A za defenzivu můžu kluky pochválit. Bohužel směrem dopředu byl náš výkon katastrofální. Sami jsme si zlomili vaz tím, že jsme nedali čtyři sedmičky a neproměnili strašně moc šancí včetně snad deseti náskoků ze šestky z volné ruky. Kolikrát jsme trefili tyč nebo stojícího či padajícího gólmana? K tomu se přidala spousta technických chyb, nemluvě o neexistujícím pohybu krajních spojek, které jako by ani nebyly na hřišti. Útočná mizérie a hlavně festival zahozených příležitostí nás stál celé důležité utkání, které jsme doma chtěli i potřebovali zvládnout vítězně. Místo toho teď panuje velké zklamání ze zbytečné porážky.“

HÁZENÁ
2. liga mužů JM 2019/20, 6. kolo
TJ Sokol Kostelec na Hané HK – Handball Club Olomouc
15:18 (9:9)
Brankový sled: 0:1, 2:1, 4:2, 5:3, 5:7, 6:9, 9:9, 9:11, 11:12, 11:14, 14:14, 14:18, 15:18.
Rozhodčí: Jaroň a Paululik. Vyloučení: 5:5. Sedmičky: 5/1:1/1. Diváci: 85.
Sestava a branky Kostelce: Navrátil, Mayer – Pospíšil 2, V. Prášil, M. Grulich, Říčař, Podhrázský 2, Vymětal, L. Varhalík 2, Knápek 1/1, Dostál 1, M. Grepl, Havlík 7. Trenéři: Milan Varhalík a Leoš Havlík.
Nejvíce branek Olomouce: Hejný 4/1, Hynek a Petrtýl 3.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...