Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Start do 2. ligy mužů JM 2019/20 se házenkářům TJ Sokol Kostelec na Hané HK vůbec nepovedl. Herně ani výsledkově. Byť měli na vlastní palubovce přijatelného soupeře, proti SKKP Brno B selhali. Finální skóre 29:31 (13:18) sice vypadá těsně, ale většinu střetnutí ztráceli o dost více a manko dotáhli až v úplném závěru.

Pojďme však na začátek. Ten domácím tradičně nevyšel, leč tentokrát nijak fatálně. Při mizerné obraně, která béčku Králova Pole dovolila za úvodních devět minut těžko uvěřitelných osm gólů, totiž sami dokázali často přesně pálit (zejména kapitán Smékal s mladíkem Havlíkem). Po čtvrthodině duelu tak panoval nerozhodný stav 10:10 a čekalo se, kdy Hanáci udeří. Leč místo toho se vývoj prudce zlomil na stranu hostů.
Ti dál pokračovali v kanonádě, neudržitelní byli především pendlové z extraligového áčka Stein + Kučera. K tomu se rozchytal brankář Pšenica, hákáčko čím dál víc kupilo nevynucené chyby, odešel mu do té doby produktivní útok – a Jihomoravané najednou dominovali. Ve zbytku zahajovací půle získali klíčový náskok - 12:17.
Hned po obrátce brněnská skvadra zvýšila dokonce na 13:19 a muži v modrobílém se pustili do obvyklé snahy o co nejrychlejší dotahování. Bohužel se nesetkala s úspěchem, ani když početně úzkému kolektivu SKKP (měl pouze dva plejery na střídání) logicky docházely síly. I díky tomu se herní taktovky postupně chopili kostelečtí chlapci, ovšem doplatili na dvě věci.
Jednak si protivníka nechali utéct vlastními hrubkami z 19:23 na 21:28, a když pak snížili na 24:28 devět minut před koncem, přišly jejich další osudové minely. Jak vzadu, tak hlavně při zakončení vinou hromady zahozených tutovek. Přidalo se též několik nastřelených tyčí a po dechu lapající Brňáci tohle všechno potrestali rozhodujícím trhákem (24:31). Pětibranková šňůra Sokola v koncovce jen upravila výsledek do opticky vyrovnané podoby – 29:31.

POHLEDEM TRENÉRA
Milan VARHALÍK - TJ Sokol Kostelec na Hané HK:
„Bylo vidět, že je to první zápas nové sezóny. A prohráli jsme si ho totálně sami. V prvním poločase chybělo nasazení, bojovnost a strašně moc dalších aspektů včetně základních věcí, jako pohyb s míčem i bez míče. Ve druhé půlce jsme trochu změnili obranu a zlepšili se, dostali stále unavenějšího soupeře v menším počtu pod větší tlak. Klidně jsme mohli zvítězit, kdybychom proměňovali šance a neudělali tolik technických chyb. I na trefené tyčky a zahozené tutovky z brankoviště jsme určitě vysoko vyhráli, což nám zlomilo vaz. Výsledek se sice v závěru podařilo přikrášlit z dost velké ztráty na mínus dva góly, ale šlo pouze o kosmetickou úpravu skóre. Musíme si všichni včetně mě sáhnout do svědomí, co vlastně chceme a jak hodláme hrát, aby to nevypadalo takhle. Podle mého názoru náš mančaft určitě má na to, aby hrál mnohem lépe. Své si odvedli dobře chytající gólmani, v poli to šlo líp spíš mladším než starším. Citelně chyběl hráč, který by to vzal na sebe, potáhl balón a šel pořádně do pohybu, nehrál tolik ze stoje. Což je přesně ono, co musíme změnit a nedělat to. Je potřeba pokaždé odevzdat na hřišti maximum.“

HÁZENÁ
2. liga mužů JM 2019/20, 1. kolo
TJ Sokol Kostelec na Hané HK – SKKP Brno B 29:31 (13:18)
Brankový sled: 1:2, 3:3, 3:5, 5:8, 8:8, 10:10, 10:14, 11:16, 13:17, 13:19, 15:19, 19:23, 19:25, 21:28, 24:28, 24:31, 29:31.
Rozhodčí: Dalajka a Šohaj. Vyloučení: 4:6. Sedmičky: 5/5:0. Diváci: 89.
Sestava a branky Kostelce: Grulich, Navrátil – V. Prášil, Havlík 6, Pospíšil 3, Popelka 3, Smékal 8/3, Dostál 1, Podhrázský 1, Knápek 2/2, Nevrla 2, M. Grepl 2, Kolář 1, Palička. Trenéři: Milan Varhalík a Leoš Havlík.
Nejvíce branek Brna B: Stein 10, Kučera 7, Raida 4.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...