Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Výsledkově průměrné jaro ve 2. lize mužů ČR 2018/19 uzavřeli házenkáři TJ Sokol Kostelec na Hané HK bezproblémovým triumfem na vlastní palubovce Městské sportovní haly. V posledním 22. kole soutěže porazili početně minimální SKKP Handball Brno B vysoko 34:26 (18:13) a díky tomu obsadili v konečném pořadí jihomoravské skupiny solidní páté místo.

Úvod zápasu byl ze strany domácích tradičně váhavý. Technickými chybami často ztráceli míče a soupeř, který přicestoval s pouhými osmi plejery, zvládal držet krok (1:3, 4:5). Muziku za hosty logicky tvrdil extraligový borec Petrovič, jenž o dvě třídy převyšoval všechny své parťáky, převážně mladičké. A po obratu ze 7:6 na 7:9 ve 14. minutě hrozilo další trápení Hanáků.
Ti se ale pro zbytek prvního poločasu herně zvedli, aby střetnutí dostali pod kontrolu. Pomohlo několik dobrých zákroků brankáře Navrátila, posléze i jeho kolegy mezi tyčemi Grulicha. A často skórujícího Podhrázského podpořil M. Grepl, když se díky bleskovým kontrům do otevřené obrany SKKP podařilo zrychlit, celkově rozhýbat předtím statickou hru. Pramenilo z toho otočení vývoje z 10:11 na 13:11, do přestávky pak náskok vzrostl až na rozdíl pěti gólů.
Jakmile Sokoli hned po návratu ze šaten přidali další dvě trefy (20:13), vypadalo to na jednoznačnou partii. Leč prostřídaná sestava hákáčka vzápětí polevila, vinou nové porce laciných hrubek včetně několika školácky ztracených balónů dovolila brněnské rezervě nadále tažené balkánským pořízkem dotáhnout na 20:16. Rozhodnuto ještě teoreticky nemuselo být, nicméně Jihomoravané téměř bez možnosti střídání na víc neměli.
Jejich naděje v uvolněně hrané derniéře sezóny definitivně odvál kostelecký nápor mezi 40. a 45. minutou v podobě čtyřgólové šňůry (z 22:18 na 26:18). Rozstřílel se L. Varhalík, kvalitně zachytal i třetí do party strážců svatyně Mayer, lépe zapracovala defenziva. A v závěrečné čtvrthodině tak nevznikly žádné pochyby o vítězi duelu. Výběr TJ mohl s porážkou smířeného soka vyprovodit ještě výraznějším poměrem, nedlouho před koncem kraloval již 33:23. Chlapci Handballu ale nerezignovali, načež ve finiši zkorigovali na 34:26.

HLAS TRENÉRA
Milan VARHALÍK - TJ Sokol Kostelec na Hané HK:
„Zaplaťpánbůh za vítězství o osm gólů, a že jsme skončili pátí. Utkání se od začátku nevyvíjelo úplně tak, jak jsme si představovali, ale přesto jsem věřil, že ho zvládneme. Což se nakonec povedlo. Stejnou porci dvaceti minut si zachytali všichni tři brankáři, do hry se postupně víc dostali všichni kluci včetně mladých a dalšího dorostence Dušana Knápka, který dal stejně jako v Prostějově sedmičku. Po téhle stránce spokojenost, celkově nechci hráče nijak kritizovat. Ale taky je nemůžu nijak moc chválit. Udělali jsme totiž hodně chyb, na druhou stranu tam od nás byly i krásné momenty. Vyzkoušeli jsme si obranu 0-6, místy se projevil rozdíl mezi druhou ligou a extraligou. Aspoň to chlapci pocítili hlavně poznáním, že situace je potřeba dohrávat až do jejich úplného konce, do zapískání. Nebyla to celkově moc pěkná házená, ale poměrně jasně jsme vyhráli a tím aspoň poděkovali fanouškům za podporu, důstojně uzavřeli sezónu. Vítězně doma, což je podstatné.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...