Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Atraktivnější podívanou víkendové duely okresních fotbalových soutěží nenabídly. Svědčí o tom i téměř sto padesát diváků, kteří si v areálu Klenovic na Hané nenechali osobně ujít střetnutí Skalky s Tištínem. Přesto byl na sobotní duel prvního se třetím týmem třetí třídy delegován pouze hlavní rozhodčí... Na postranních čarách měl po celých devadesát minut k dispozici jen oddílové pomezní, na ně se ale v kritických momentech nemohl spolehnout a zejména při posuzování ofsajdových situací se musel řídit vlastním pocitem. Hektické momenty se pak snažil řešit domluvou a uklidněním, emocemi nabití hráči mu to ale nijak neulehčovali. Ve výsledku měli důvod k radosti zejména domácí, díky třem vstřeleným brankám se jim podařilo vyhrát na podzim již podeváté, to hosté utrpěli třetí porážku...

FK SKALKA 2011 – TJ SOKOL TIŠTÍN 3:2 (2:1)

III. TŘÍDA OFS PROSTĚJOV - 10. kolo

Branky: 25. a 70. Kaděra, 33. César - 1. Slavík, 60. Konupka

Střely na branku: 9:8

Střely mimo branku: 6:4

Rohové kopy: 4:5

Rozhodčí: Procházka - Slamenec, Břečka

Žluté karty: 2. Chytil, 42. P. Mlčoch, 88. M. Glouzar – 7. Cetkovský, 33. Slavík, 59. Kouřil, 64. Lakomý

Diváků: 140

FK Skalka 2011: A. Glouzar – Chytil, Kaláb, O. Mlčoch, César - Šimek, Pinkava, P. Mlčoch, M. Glouzar - Kaděra, Spisar. Střídání: 32. Cibulka za Šimka, 73. Krchňák za P. Mlčocha, 77. Prášil za Spisara. Trenér: Roman Pinkava

TJ Sokol Tištín: Koutský – Návrat, Cetkovský, Havlíček, Hanák – Lakomý, Slavík, Oulehla, Stančík – Konupka, Kouřil. Střídání: 73. Hrstka za Návrata, 77. Šebek za Hanáka, 77. Rehák za Stančíka. Trenér: Karel Chalupa

Úvodní minuty patřily hostujícím hráčům a projevilo se to i průběžném skóre. Hned v první minutě zahrávali Tištínští rohový kop, ve vápně si našel míč kapitán Slavík a hostům bylo rázem do zpěvu. Jeho spoluhráči mohli brzy přidat další branky a odskočit na výrazněji, leč zůstalo jen u možností.

Domácí působili opařeným dojmem a zpočátku toho moc nepředvedli, pouze střílený centr z pravé strany, který proletěl mimo. To hosté se dále kromě neúspěšného dožadování penalty po střetu ve vápně tlačili před bránu a Konupkovi příliš nechybělo, aby šel zcela sám na Antonína Glouzara. Pas po zemi měl oči a obrana Skalky by se dvaadvacetiletému útočníkovi mohla pouze dívat na záda, na poslední chvíli ji ale z pozice posledního obránce vystihl a zneškodnil Ondřej Mlčoch.

41 skalka_tistinEmoce vzplály na hřišti velice brzy, hlavní arbitr se ale přes dvě žluté karty hned v úvodní desetiminutovce vše snažil řešit v první řadě domluvou. Pokutového kopu se nedočkali ani domácí po Césarově pádu při centru z levé strany, z další zajímavé akce už ale dokázali domácí vyrovnat. Rohový kop z levé strany sice schoval do svých rukavic Jiří Koutský, jeho výhoz ale zachytil Ondřej Spisar, míč udržel i při následném souboji a vyslal do gólové šance Kaděru. Ten nezaváhal a byť se hosté rozčilovali, že šlo o ofsajd, bylo vyrovnáno.

Tištín navíc svému soupeři pomáhali do šancí sami, začali kazit při rozehře a snadno se takto dostávali pod tlak. Po jedné laciné ztrátě a průniku z levé strany do vápna sáhl k faulu za žlutou kartu Slavík a střílenou přihrávku umístil do sítě Havlíček. Z prostoru první tyče trefil krásně šibenici a na opačné straně by měl velkou radost, ovšem takto při snaze o obranný odkop dosáhl ke své smůle čistého vlastence...

Po tomto momentu vysvitlo na chvíli sluníčko a mohlo vidět i třetí branku Skalky, ke které měl blízko Ondřej Mlčoch. Odvrácený míč po centru z pravé strany mu ale nesedl a pálil vysoko nad. Na opačné straně to z pravé strany zkusil ostrým pokusem Slavík, domácí ale jeho pokus zablokovali.

V nejranější fází po změně stran hrozili domácí z pravé strany, odkud podnikli několik průniků s následnou přihrávkou či centrem do vápna, ke zvýšení vedení to ale nevedlo. Buď míč pouze proletěl nebezpečným územím, nebo u něj byli jako první hosté a snahu domácích rázně ukončili. Prosadili se tak právě hráči Tištína. Zablokovanou přihrávku si před vybíhajícím gólmanem sebral Konupka, udělal mu kličku doprava, následně si míč posunul zpět na střed a přes snahu obránců i gólmana zamířil přesně k tyči a srovnal.

Zdálo se, že to s domácími opět otřáslo a že hosté mohou mít i na obrat, to se ale nepotvrdilo. Skalce se podařilo otřepat, podnikla několik neúspěšných pokusů o dobytí kombinací po zemi a nakonec uspěla po rychlém míči za obranu. Ten totiž našel Kaděru, jenž se uvolnil, zprava se dostal do vápna a zakončením na vzdálenější tyč našel volné místo - 3:2. Tištínští se nevzdali a snažili se po zbylé minuty o vyrovnání, k ničemu to ale kloudnému a opravdu nebezpečnému to ovšem nevedlo.

Konečné skóre tak znamená, že domácí uhájili pozici prvního celku tabulky i nejúdernější ofenzivy. Za jedenáct utkání třetí třídy stihli nasázet již osmačtyřicet branek a po Zdětínu „B“, Vrahovicích, Výšovicích, Plumlovu „B“, Brodku u Konice, Ptení a Bedihošti zdolali i Tištín. Hosté naopak po duelech v Dobromilicích a Nezamyslicích na Hané potřetí padli o jedinu branku.

Skalka nyní jede do Mostkovic, kde se z tamějším „béčkem“ utká v sobotu od patnácti hodin, o den později přivítá Tištín doma rezervu Vrahovic.


 

DŮLEŽITÉ OKAMŽIKY:

* 1. IHNED GÓL. Hned v první minutě napálil po rohovém kopu míč z hranice vápna Josef Slavík a Tištín se ujal vedení 0:1.

* 16. Hostující Konupka šel málem sám na gólmana, narýsovanou kolmici na poslední chvíli vystihl úspěšným zákrokem Ondřej Mlčoch.

* 25. SPORNÉ VYROVNÁNÍ. Hosté marně reklamovali ofsajd a Kaděra po Spisarově vysunutí obstřelil brankáře - 1:1.

* 33. ŠTĚSTÍ PRO DOMÁCÍ. Přímý kop Martina Césara z levé strany si napálil do vlastní brány u první tyče hlídající Radim Havlíček - 2:1.

* 38. Po rohu z pravé strany se k odraženému míči dostal Ondřej Mlčoch, přestřelil ale i síť za bránou.

* 54. Domácí předvedli akci po pravé straně s ostrou přízemní přihrávkou do vápna, z druhé vlny ovšem nikdo nenabíhal.

* 60. FOTBALOVÁ POEZIE. Lukáš Konupka si při brejku vychutnal kličkou gólmana, poradil si i s obránci a z pravé strany zamířil přesně k tyči - 2:2.

* 63. Skalka táhla další akci po pravé straně, k Pinkavově vybídnutí mezi obránce měl ale o fous blíž hostující gólman.

* 67. Domácí dostali výhodu přímého kopu z osmnácti metrů, signál ale překombinovali a hostům nechybělo mnoho, aby se hnali do rychlého přečíslení.

* 70. CHLADNOKREVNÉ ZAKONČENÍ. Jiří Kaděra převzal na pravé straně dlouhý míč, pronikl do šestnáctky a střelou na zadní tyčku rozvlnil síť – 3:2.


 

POHLEDEM TRENÉRŮ

ROMAN PINKAVA - FK Skalka 2011:
„Zápas byl od začátku velice vyrovnaný, obě mužstva se snažila hrát vyrovnaný fotbal na hraně bojovnosti a některé zákroky byly tvrdé. Zápasu moc neprospěl výkon rozhodčího, který hru ovlivnil. Pískal špatně... Jsem spokojen s bojovností, ale na druhou stranu vyhráli jsme se štěstím, proměnili jsme prostě o jednu šanci víc. Bohužel jsme se nevyvarovali dvou chyb, po nichž jsme dostali zbytečné góly. Na začátku druhé půle nám tak chvíli trvalo, než jsme se oklepali. Pak jsme začali trošku víc běhat, vyhrávat osobní souboje a dostávat se do šancí. Rozhodla šťastná akce, možná jsme si za vítězstvím šli více než hosté. Čelili jsme nakopávaným balonům, to pro nás nikdy není dobré. O postupu se nebavíme, chceme ale hrát fotbal, kterým budeme bavit diváky. Jsme rádi, že se jim naše hra líbí, jezdí s námi i ven a podporují nás, za což jim děkujeme.“

KAREL CHALUPA - TJ Sokol Tištín:
„Zápas byl moc vyhecovaný, bohužel také o našich chybách a nevyužitých šancích... Venkovní zápasy se soupeři, kteří umějí a chtějí hrát fotbal, se nám ale hrají dobře, což se opět potvrdilo. Šli jsme do toho s tím, že chceme dát gól a vyvarovat se toho, co se nám stalo v minulých utkáních, kdy jsme dostali branku hned v prvních minutách. Po brance jsme ale další dvě gólové šance nevyužili, což nás pak mrzelo. Jeden gól jsme si dali sami, první byl po chybě. Do druhé půlky jsme nastoupili s cílem vyrovnat, podařilo se nám to, bohužel jsme dostali branku z akce, kterou jsme táhli my. Nedali jsme a oni z toho zaútočili. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany na brejky, zpočátku se nám to dařilo. Bylo to o fyzičce, o umění, o štěstí. Dosavadní sezóna? Řekli jsme si, že chceme hrát v horní části tabulky, což se nám zatím daří. A v tom bychom chtěli pokračovat a zůstat na špici. Kádr na to máme, kluci jsou vyhecovaní.“


 

DOKONALÝ POČIN

41 jiri_kaderaJIŘÍ KADĚRA (FK SKALKA 2011)

Třiatřicetiletý útočník Skalky projevil nasbírané zkušenosti, dvakrát tváří v tvář gólmanovi nezaváhal a jeho úspěšným obstřelením zajistil svému týmu další tři body i pojištění vedoucí pozice ve III. třídě. Nejprve využil faktu, že Ondřej Spisar zachytil gólmanova vyhození a posunul míč po zemi dopředu, podruhé si zpracoval dlouhý míč a neohroženě prošel zprava do šestnáctky, odkud skóroval. Při první situaci sice hosté poukazovali na ofsajd, ovšem oddílový rozhodčí Skalky - zřejmě nepřesně - nemával a hlavní sudí nepískal. Ve druhém případě oddílový pomezní z řad Tištína signalizoval postavení mimo hru, arbitr vyslaný z prostějovského okresního fotbalového svazu ale ani v tomto případě - pravděpodobně správně - nepřerušil hru...


 

41 josef_slavikTištínský Josef Slavík: „Mohlo to skončit i remízou či naší výhrou“

Klenovice na Hané - Hned v první minutě poslal svůj tým úspěšnou střelou po odraženém míči do vedení, z konečného výsledku ale radost mít nemohl. Kapitán Tištína Josef Slavík (na snímku) totiž následně musel sledovat úspěšný obrat domácí Skalky, což v konečném zúčtování znamenalo třetí porážku hostí. Z výkonu svého týmu ovšem zklamaný nebyl, potěšilo jej, že šlo o vyrovnané střetnutí, které mohlo dopadnout jakkoliv...

* Nakonec jste na Skalku výsledkově těsně nestačili. Jak jste viděl celý zápas?

„Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách, domácím přálo víc štěstí. Také jsme měli pár útočných momentů, po nichž jsme se mohli prosadit, ale nepovedlo se. Hrál první se třetím, myslím si, že na hřišti to bylo znát a diváci viděli slušný zápas. Bylo to vyrovnané a mohlo to klidně skončit i remízou či naší výhrou...“

* Dostali jste celkem tři branky, co k nim vedlo?

„Ta první byla sporná, myslím si, že u ní pomezní zaváhal, leč stalo se. Jinak branky vyplynuly ze hry. Druhá byla nešťastná, vlastní gól, obránce to špatně odkopl, to se ale stává. Při třetí měli domácí štěstíčko na své straně a gratuluji jim k vítězství.“

* Velice brzy jste poslal svůj tým do vedení, zamýšlel jste to tak?

„Byl to takový dloubáček, urrčitě chtěný, podařilo se. Škoda, že nebyl vítězný. Prvních deset minut bylo našich, pak se hra vyrovnala, přišly góly domácích a bylo to otevřené. Mohly vyhrát oba týmy. My jsme dali góly dva, oni tři, proto domácí vyhráli.“

* Během utkání se vyskytlo několik sporných momentů, po nichž vzplály emoce...

„Myslím si, že zápas byl pohodovým, nikdo si nenadával, naštěstí se nikomu nic nestalo. Emoce k tomu patří, je to vidět v první lize i v Lize mistrů. Horší je, když to hráče drží i po zápase. Takto si všichni podáme ruce a tím to končí.“

* V tabulce jste byli před tímto kolem třetí, není to trochu nadplán?

„Špici jsme hrát chtěli, jsme rádi, že se nám to daří. Ještě ale není konec sezony, rádi domácí přivítáme u nás v areálu. Měli jsme smolné zápasy s Nezamyslicemi na Hané a Dobromilicemi, ty jsme nevyhráli po našich chybách. Když nedáme góly, nemůžeme vyhrát, a když se špatně brání, nemůžeme neinkasovat.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...