Dobré dopoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Fotbalistky Kostelce na Hané (v bílém) vs. JevišoviceKvalita v zakončení rozhodla o tom, že fotbalistky Kostelce na Hané nenavázaly na vysokou výhru proti Drnovicím a proti Kunštátu neskórovaly ani s ním nebodovaly. Domácí se proti loňskému vítězi okresního přeboru nesnažily pouze bránit, dostaly se do několika šancí, ale v koncovce neuspěly. To hostující hráčky daly v každém poločase jednu branku a odvezli si všechny body.

„Poměrně vyrovnaný zápas nahoru dolů, vytvořili jsme si pár tutovek, které jsme bohužel neproměnili a ztroskotali. Soupeř byl lepší v koncovce, jinak remízové utkání. V obou poločasech jsme měli dvě stoprocentní možnosti a k nim několik pološancí,“ zhodnotil duel domácí trenér Petr Merta.

Den po sobotním utkání zajížděl s jedenácti dívkami na okraj Brna do Horních Heršpic a s loňským účastníkem stejné divizní skupiny, jakou hrálo kostelecké áčko, prohrál 1:2. Perličkou je, že Mertovi chyběla gólmanka a v bráně se tak střídala Gabriela Řezníčková s Lucií Tomešovou. Do obrany naskočily Urbanová, Zapletalová, Knápková, Drápalová, do zálohy Hájková, Tomešová, Pitáková, Vykopalová  a do útoku Kučerová s Horákovou.

„Odehráli jsme hodně dobrých prvních dvacet minut. Byli jsme lepší, měli jsme několik střel na bránu. Opět jsme ale neproměnili šance. Pak jsme pomalinku odpadávali fyzicky, protože spousta holek hrála o den dřív za béčko a bylo nás jen jedenáct. Ještě se nám zranila Lucka Hájková, takže dvacet minut dohrávaly holky v deseti,“ okomentoval vystoupení.

Pro A-tým se jednalo již o generálku, do divize vstupuje v neděli od půl třetí proti Velkým Pavlovicím, „béčko“ sehraje svůj duel o den dřív v Kohoutovicích. „Dva soupeři, které neznáme, ale máme hody a chceme bodovat naplno. Postavím to nejsilnější, co bude,“ slibuje trenér kosteleckých děvčat Petr Merta.

Kostelec na Hané „B“ – Kunštát 0:2 (0:1)

Branky: 16. Roetreklová, 47. Blahová

Rozhodčí: Němec

Sestava Kostelce: Mikešová – Václavková, Burgetová, Zapletalová, Drápalová – Vykopalová, Jelínková, Jarošová, Hrazdilová – Řezníčková, Kučerová. Střídaly: Horáková, Pavlíčková. Trenéři: Petr Merta a Mojmír Drápal.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...