Dobré dopoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

urcice logoS odchody dvou útočníků se musel v letní pauze vypořádat trenér Určic Evžen Kučera. Sedmačtyřicetiletý tvůrce úspěšného týmu, který jaro dokončil na druhém místě krajského přeboru, přišel o Michala Trajera i Petra Kišku, i bez nich by se ale chtěl pohybovat mezi nejlepšími.

„Příprava je opravdu krátká, ale probíhá normálně. Trénujeme třikrát týdně, odehráli jsme čtyři přáteláky. Když začnete měsíc před mistráky, tak se nedá stihnout prakticky nic. Když máte stabilizované mužstvo, tak jen doplnit fyzickou kondici a věnovat se nácvikům,“ popsal vylaďování formy Kučera.

Určice nejprve vyhrály 4:1 nad béčkem 1.HFK Olomouc, pak prohrály 0:3 s Novými Sady, ve středu porazily domácí Klenovice 2:0 a zápasové prověrky uzavřely v neděli s Morkovicemi.

Do kádru se nově zapojil dolanský David Holly, v jednání je i hostování plumlovského Petra Matouška. „Řekl bych, že budeme podobně silní a chtěli bychom tomu věřit. Je pravda, že nám dva hrotoví hráči odešli, ale hráčů do pole jsme měli čtrnáct,“ nedramatizuje oslabení Kučera.

Třiadvacetiletý Trajer a téměř o patnáct let starší Kiška nastřádali za loňskou sezonu celkem osmnáct branek, roli hlavního kanonýra mužstva by nyní měl převzít Petr Vodák. Loni desetibrankový střelec začínal po vážném zranění uprostřed zálohy, na hrot se přesunul až na jaře a zůstat by tam měl i na podzim. „Nevidím v tom problém. Peťa odehrál celou sezonu a pomalu a jistě se vrací do původní formy,“ přeje si.

Mírné změny tak dozná i herní styl, Kučera očekává kolektivnější pojetí. „Hra zůstane útočná, ale často jsme využívali dlouhé balony na Míšu Trajera. Dokázal obráncům utéct a těžili z toho ostatní hráči. Teď to bude spíše kolektivní technický fotbal dopředu,“ myslí si.

Do letošní sezony vstoupí Určice v sobotu zápasem ve Zlatých Horách, na jaře se na Jesenicku hrálo bez branek. „Nevíme, co se s nimi přes léto stalo. Někteří mohli odejít, nebo naopak mohli posílit. Ukáže až čtvrté páté kolo, kdo bude hrát o postup a sestup. Může to být pěkné a příjemné, ale i těžké a nepříjemné utkání,“ byl s předpověďmi opatrný Kučera.


SOKOL URČICE - SOUPISKA PODZIM 2012

Brankaři:
Miroslav Nejezchleb 1989
Petr Števula 1994

Obránci:
Michal Ján 1991
Přemysl Mlčoch 1980
Martin Peka 1990
Ondřej Petržela 1989
Michal Skopalík 1985

Záložníci:
Dominik Bokůvka 1991
Patrik Hochman 1990
David Holly 1985
David Javořík 1990
Radim Vaněk 1985

Útočníci:
Tomáš Los 1985
Petr Matoušek 1991
Petr Vodák 1982

Přišli: Bokůvka, Ján (oba hostování z 1.SK Prostějov), Petržela (hostování z Kralic), Holly (hostování z Dolan), Matoušek (v jednání hostování z Plumlova), Vodák (hostování ze Zábřehu)

Odešli: František Plajner (v jednání Plumlov), Petr Kiška, Michal Trajer (oba Rakousko)

REALIZAČNÍ TÝM:

Trenér: Evžen Kučera
Asistent: Miroslav Vláčil
Vedoucí mužstva: František Hýbl
Předseda klubu: Milan Sosík
Sekretář: Petr Kouřil

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...