Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

1sk logo2Očekávané se stalo skutkem! Ambiciózní nováček msfl 1.sk prostějov získal další dvě posily do svého kádru, který by měl už ve své premiérové sezoně ve třetiligové společnosti bojovat na špici. Ze sigmy olomouc přichází na roční hostování tomáš kazár, naposledy působící v 1.hfk olomouc. Druhou radostnou zprávou je vytoužený přestup tomáše mazoucha z kroměříže, který se rodil více jak půldruhého roku. A jak večerníku prozradil generální sportovní manažer františek jura, vedení 1.SK má v palcu ještě jedno eso! Z důvodu vrcholících jednání však jeho jméno musí zůstat ještě pod pokličkou.

První týden přípravy na premiéru v MSFL zakončili fotbalisté 1.SK Prostějov přípravným utkáním proti svému novému rivalovi ve třetí nejvyšší soutěži, týmu SK Uničov. Střetnutí se hrálo na krásně připraveném pažitu v Července. Oběma celkům chybělo několik borců ze základní sestavy, přesto se hrál poměrně kvalitní fotbal. „Na to, že šlo o první přípravu, tak měl zápas velmi dobrou úroveň,“ souhlasně přikyvoval trenér a GSM 1.SK Prostějov František Jura. Zajímavostí souboje bylo, že zatímco on využil na hrotu Machálka mladšího, na lavičce soupeře stál Machálek starší, otec útočníka 1.SK! Po utkání mohli být spokojeni oba, neboť vyrovnaný duel skončil smírem.

„V prvním poločase jsme měli více ze hry my, ve druhém soupeř,“ konstatoval Jura. Jeho tým měl skutečně v prvním poločase častěji držel míč na kopačkách, přesto se jako první radovali domácí, když ve 20. minutě otevřel skóre klání Jeřábek. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, o necelých deset minut později využil Michal Pospíšil zaváhání uničovské defenzivy a přes vyběhnuvšího Uvízla srovnal. Ve druhé půlce se začala hra vyrovnávat a na obou stranách byla k vidění celá plejáda šancí. Ujaly se ale jen dvě. V 62. minutě rozehrál přímý kop Zelenka, kapitán Zbožínek míč hlavou prodloužil přesně tam, kde stál Pospíšil a ten skóroval podruhé. Netrvalo však dlouho a na konečných 2:2 srovnal Richter, který je v Uničově na zkoušce z 1.HFK Olomouc.

„Výsledek není podstatný, spíš jsem měl radost z toho, že kluci i po náročném týdnu, kdy jsme dost trénovali, dokázali sáhnout na dno sil. S prvním duelem jsem spokojen,“ hlásil do telefonu Večerníku F. Jura, který nechal odpočívat brankáře Bureše, obránce Hunala, záložníka Papouška i jednu ze dvou čerstvých posil Kazára. Naopak Mazouch se postavil vedle Zelenku a přesně na takovýto střed zálohy by 1.SK měl vsázet.

„O příchod Tomáše Mzoucha jsme dlouho usilovali. Jsem rád, že po náročných jednáních, které trvaly více jak půldruhého roku se to podařilo,“ lebedil si nad posilou z Kroměříže, která je od středy hráčem 1.SK, František Jura. Druhým novicem na soupisce je Tomáš Kazár. Kmenový hráč Sigmy Olomouc, jenž má na kontě 34 prvoligových startů, hostoval naposledy v 1.HFK Olomouc, ale nyní se přesunuje na roční hostování s půlroční opcí do Prostějova. „Ze Sigmy jsme měli v hledáčku hned několik hráčů. Nakonec padla volba na Kazára, za což jsem rád. Je to kvalitní, levonohý fotbalista, který má charakter a do kabiny zapadl úplně perfektně,“ usmíval se Jura. Ten nám také prozradil, že na cestě je ještě jeden fotbalista. „V tuto chvíli jeho jméno říct nemohu, ale prozradím, že půjde o defenzivní typ do středu obrany či na post defenzivního záložníka. Pak už budeme kompletní.“ Podle Jury by neměl šatnu 1.SK ani po těchto příchodech nikdo opustit. „Pouštět nikoho nebudeme. U některých hráčů totiž ještě nejsou dotažena jejich působení u nás a například za Klimka si Karviná řekla přemrštěné požadavky, takže není jisté, že u nás bude pokračovat?“ uvedl kuč 1.SK Prostějov.

Ten nyní se svými svěřenci odjíždí na týdenní soustředění do Bystřice nad Pernštejnem. „Čeká nás tam vynikající zázemí včetně perfektních travnatých ploch a skvělého zázemí a regenerace. Mužstvo odjíždí kompletní, jen tři kluci budu dojíždět, neboť nedostali volno v práci. Hlavní náplní bude jak fyzická kondice, tak i práce s míčem. „Dva dny budeme běhat, ve středu hrajeme přípravný zápas a pak už budeme jen na hřišti. Vše zakončíme duelem proti domácímu mužstvu,“ nastínil plán kempu František Jura.


SK Uničov – 1. SK Prostějov 2:2 (1:1)

Branky: 20. Jeřábek, 71. Richter – 28. a 62. Pospíšil.
Rozhodčí: Zahradníček.
Diváků: 100.

Sestavy týmů:

Uničov: Uvízl (46. Dragon) - Heinz (46. Richter), Hrubý, Horák (46. Řehák), Koutek - Nuc, Toman (60. Kuba), Furik, Švajda (60. Obíral) - Krč, Jeřábek. Trenér: Miloslav Machálek.

Prostějov: Kofroň - Krejčíř, Zbožínek, Hloch (46. Kocourek), Dostál – Hirsch, Zelenka, Mazouch, Fládr (46. Svozil) – Pospíšil, Machálek (46. Zatloukal). Trenér: František Jura.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...