Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Fotbalovým mančaftům po utažení koronavirových kohoutků nezbývá než trénovat. Jenže ani tato činnost nemusí být úplně bezproblémová. Jde totiž o to, že na hřišti může být maximálně dvacet osob. Platí to jen pro rekreační sport nebo i pro tréninky? V pátek o tom v eskáčku ještě neměli jasno.

„Situaci jsme projednávali s vedením. Podle aktuálního nařízení vlády ČR může být dvacet lidí na hřišti nebo v daném areálu, což ovšem není celý tým včetně trenérů. Pokud by to bylo takhle a nedošlo k žádným výjimkám, tak bychom museli trénovat skupinově. Jestliže budou výjimky, tak trénujeme normálně všichni dohromady,“ věří trenér Pavel Šustr v co nejmenší omezení režimu. Kluby samozřejmě potřebují mít jistotu, protože nikdo nemá zájem předpisy porušovat a vystavovat se tak možnému riziku postihu.

V každém případě další program eskáčka i celé soutěže F:NL je nejasný. Reprezentační přestávka měla být původně využita na dohrávku 4. kola ve Vlašimi, v tomto klubu se s koronavirem však stále nevypořádali a střetnutí posunuli ještě dřív, než se republika dostala do krizového stavu a byl zastaven veškerý sport. Tento víkend pak mělo být na programu kolo sedmé, které  tedy i přes nesouhlas vedení ligových soutěží vláda v rámci zmíněné stopky zrušila. Jestli fotbaloví bossové nařízení zvrátí, nebo se bude v profesionálním sportu „stát“ dva týdny či déle, nikdo s jistotou neví.

Ze situace nejsou nijak nadšení ani hráči, každému nezbývá než respektovat realitu. „Všichni samozřejmě sledujeme dění okolo nemoci covid-19. Je škoda, že se fotbal zase přerušil, ale situace je taková, že se s tím nedá nic dělat. Vzhledem k situaci, jaké byly nárůsty nemocných, se to trochu dalo očekávat. Na druhou stranu je aspoň pozitivní, že můžeme dál spolu trénovat, můžeme se s týmem udržovat v činnosti. Budeme čekat, až nám bude umožněno zase hrát zápasy,“ shrnul pocity kabiny první asistent kapitána Lubomír Machynek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...