Dobré odpoledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Desáté a zároveň poslední dějství před nucenou koronavirovou pauzou nabídlo ve skupině „A“ I.B třídy Olomouckého KFS další regionální derby v Otaslavicích. Domácí družina přivítala na svém stadionu Klenovice na Hané a čekala se zajímavá bitva. Ta se také konala. Po celý zápas sice byly „Metle“ aktivnějším mužstvem, ale na vyložené šance na tom byli lépe hosté. Bez jediného fanouška v okolí hřiště nepostrádal souboj vyhrocené momenty, ale spíše převládala fotbalová stránka. Velice zajímavý průběh duelu se nakonec otočil na hostující stranu. Papírový favorit tak i v deseti lidech dokázal odvézt všechny tři body.

Stav před výkopem
Před výkopem se očekával velmi zajímavý duel dvou mužstev, který začátkem soutěže relativně vyšel. Klenovice na Hané byly podpořeny výhrou proti rivalovi z Pivína a Otaslavice si zase smlsly na rezervě Ústí u Hranic. Před zápasem bylo znát, že domácím chybí někteří stabilní členové kádru, takže bylo otázkou, jak je tato nepříjemnost ovlivní.
Vývoj zápasu
Od úvodního hvizdu chtěli dominovat v držení míče domácí borci, především první desetiminutovku hýřili aktivitou. Pak se hra postupně srovnávala hlavně díky útočné aktivitě dvojice Zapletal - Zbořil. „Metle“ sice byly relativně stále nastěhované na polovině soupeře, když se ale dopředu dostali hosté, vždy to pro otaslavickou obranu „smrdělo“ nebezpečím. Branky v první půli se podařilo dát pouze Klenovicím, kromě toho ale stihli hosté jít také do deseti.
Druhou půli začali domácí ještě aktivněji než půli první a Klenovice byly velmi rády, že už během první čtvrthodiny nebylo srovnáno. Pak se ale do hry dostávali i hosté, kteří to v deseti měli složité, ale dokázali i tak držet především v obranné fázi krok a domácí k vyloženým šancím nepouštěli. Až necelou čtvrthodinu před koncem klenovická obrana nedokázala uhlídat přechod domácích a bylo srovnáno. Situace na hřišti vypadala jasně, domácí byli na koni a hosté pod dekou. Jenže z rohového kopu, kdy se hosté trochu osmělili, dokázali vstřelit vítěznou branku, která utkání zlomila.
Zásadní okamžiky
První čtvrthodinka znamenala tlak domácího mužstva, který ale proběhl bez velké šance. Za zmínku stála pouze střela Drmoly, ta ale nebyla dostatečně razantní, aby ji brankář Horák nezlikvidoval. To, co se v tlaku nevydařilo domácím, ukázali hosté a dali soupeři lekci z produktivity. Centr Dadáka dokázal v 16. minutě hlavou uklidit přesně k zadní tyči Frys – 0:1. O tři minuty později mohlo být ještě veseleji pro hosty, Zapletal si pohlídal ofsajdové postavení a orazítkoval tyč. Domácí se zase vrátili k aktivní hře, ale místo vyrovnání přišla branka číslo dvě v jejich síti. Ve 26. minutě ssi našel prostor za velkým vápnem Zbořil a plavající střelou dokázal překonat domácího brankáře pod břevno – 0:2. Pokusu o snížení Chvojky scházela přesnost i razance. V pětatřicáté minutě mohlo být s domácími hodně zle. Zapletal zabojoval o míč, který dokázal sebrat Voglovi ve vápně a připravil loženku pro Zbořila, ten ale z hranice penalty dokázal přestřelit i síť za brankou. Před poločasem ještě přišel jeden důležitý moment, a to konkrétně vyloučení Prášila, který si po zbytečných faulech na Drmolu vysloužil už druhou žlutou kartu za první půli a musel do sprch.
Druhý poločas by se dal jednoduše rozdělit na dvě pasáže. Od počátečního hvizdu měli jasnou převahu domácí, kteří soupeře v deseti dokázali hodně zatlačit. První šance skončila na rohu, který rozehrál Chvojka velmi rychle na volného Drmolu na rohu malého vápna a ten se ve 48. minutě trefil přesně – 1:2. „Metle“ i dál držely otěže druhé půle, ale Klenovice dokázaly všechno včas bránit. Po hodině si velkou šanci připravil Chvojka, který si obhodil dva hráče, a jeho střela z úhlu skončila na boční síti. I další střelu měl na svědomí domácí záložník, tentokrát ale jeho střele chyběly zhruba dva metry. V 70. minutě si připsal krásné gesto fair play Frys, který se i za tohoto stavu přiznal k teči a dopřál domácím rohový kop. První varování na srovnání skóre hosté ještě přežili, centrovaný míč Chvojky našel Vogla, jeho hlava ale mířila těsně nad. Srovnání se ale domácí přece jen dočkali. Velmi aktivní Chvojka si v 79. minutě připravil již svoji čtvrtou střelu, kterou dokázal Horák pouze vyrazit před Šubrta, jenž dal vzpomenout na legendární přihrávku Poborského a nachystal branku pro Šatného – 2:2. Vypadalo to, že domácí budou na koni, jenže o dvě minuty později zahrával rohový kop Dreksler, který sice našel hned prvního muže domácích, ale míč se k němu dostal zpět. Pro překvapení domácího brankáře ho namířil rovnou do branky – 2:3. To domácí mužstvo hodně zlomilo, ale i tak se ještě snažili aktivně pokračovat. Vyloženou šanci na vyrovnání si ale pro sebe bohužel nepřipravili. Z odkopu od brány se navíc Klenovice dvě minuty před koncem dočkaly i čtvrté branky. Míč letěl až k bráně domácích a Maňák se nedohodl se Sikou. Jeho hlava na malou domů tak skončila až v síti domácích – 2:4.
Osobnost utkání
Na straně domácích byl nejvíce vidět kapitán Vogl a střed zálohy. Především Chvojka s Drmolou dokázali klenovicou zálohu přehrávat a dobře kombinovali celých devadesát minut. Na straně hostů vynikal kapitán Rozehnal a hodně velký vítr dělal obraně také ofenzivní záložník Zapletal.
Zajímavost duelu
Tu největší jistě představovala neúčast jediného fanouška. I tak se ale fanoušci na zápas dívali za plotem u areálu školky. Další zajímavostí byla vlastní branka na dva čtyři, která se jen tak nevidí. Domácí předstoper Maňák se vůbec nedohodl s brankářem Sikou a tento gól domácí mužstvo zcela zlomil...
Atmosféra střetnutí
Regionální derby bez jediného fanouška přineslo velmi smutnou komorní atmosféru. Na hřišti to ale chvílemi vřelo. Soupeři se často dohadovali, ale spíše s rozhodčím než mezi sebou, ten utkání chvílemi možná až zbytečně kouskoval.

Pozápasové hodnocení trenérů
Jiří HON – Sokol Otaslavice:
„Předpokládalo se vyhecované utkání, bohužel bez divácké kulisy. Do zápasu jsme šli v úplně jiném složení, než jsme zvyklí. V pátek přišlo šest omluvenek, takže jsme museli trošku improvizovat. Celé utkání se hrál vyrovnaný duel. Myslím si, že jsme v některých fázích byli určitě lepším týmem. Jenže soupeř trestal naše chyby, takže poločas vedl o dvě branky. Do druhého poločasu jsme udělali menší změnu a přinesla ovoce hned na začátku druhé půle. Zvýšili jsme tlak a podařilo se srovnat. Jenže gólman si dnes vybral špatnou chvilku a soupeř toho dokázal využít. Z mého pohledu jsme si prohrát nezasloužili, ale štěstí bylo nakloněno hostům. Všem hráčům ale patří poděkování. Dřeli do poslední minuty.“
Vladimír HORÁK – Sokol Klenovice na Hané:
„Odehráli jsme zápasy, ve kterých jsme byli herně daleko lepší a nezískali ani bod. Tentokrát to bylo spíše naopak a se třemi body panuje velká spokojenost. V prvním poločase nás domácí trochu na začátku překvapili jejich tlakem, ale podařilo se nám s tím srovnat brzy a dostali jsme se po dvou akcích do dvoubrankového vedení. Pak jsme se ale nechali zcela zbytečně oslabit. Nemyslím si, že ty zákroky Prášila byly nutné a vyloučení bylo zbytečné. Abych se přiznal, tak ještě v sedmdesáté minutě, kdy jsme vedli, jsem nevěřil tomu, že si odvezeme body. Když se ale domácím podařilo vyrovnat, dokázali jsme vstřelit dvě šťastné branky. Tady těch tří bodů si vážíme.“

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...